היתכן שבדיקת רופא וגינלית מעודדת זירוז לידה??

Spring Mind

New member
היתכן שבדיקת רופא וגינלית מעודדת זירוז לידה??

מאתמול אני עם לחצים וצירונים בלתי סדירים. חששתי שאולי יש לי פתיחה אז נסעתי לבית חולים, שם נמדדו צירים "נורמליים" של חודש תשיעי, כאלו קטנים שעדיין לא מבשרים על לידה. הרופא בדק אותי וגינלית ואמר שיש פתיחה של אצבע אחת וזה כמובן כלום. נשלחתי אחר כבוד הביתה. הקטע הוא שמרגע צאתי מבית החולים, הלחצים למטה התגברו! לא צירים אלא לחץ חזק של ראש התינוק על הפתח. או שככה לפחות זה מרגיש. מקלחת חמה הרגיעה לשעה קלה אבל עכשיו זה התחיל שוב. האם יתכן שבדיקת הרופא הוגינלית זירזה שם משהו???

iry

New member
לפי הספרות הרפואית לא אבל..

את יודעת איך זה הכל ייתכן למה שלא תתזמני?

ואני דווקא שמעתי שכן

גם אצלי היתה בדיקה ביום ראשון ובערב חשבתי שאני יולדת, צירים ממש כואבים, אבל עברו.

יש חשש כזה...

התל"מ שלי בדיוק כמוך (יום אחרייך, שזה אותו דבר
) וגם אני ביקרתי במיון יולדות בשבת בבוקר (עכב מיעוט תנועות, שהסתברו ככלום, תודה לאל!). אחרי מוניטור של חצי שעה שהראה שהכל תקין, המיילדת "ייעצה" לי ש"אם אני לא רוצה שתתפתח לידה - להגיד לרופא שאני מסרבת להבדק וגינלית". הרופא שאל בנימוס אם אפשר גם לבדוק באותה הזדמנות ואני עניתי שאני "מעדיפה שלא". שבוע 36 בדיוק (הייתי). עוד מוקדם לנו.

בהחלט כן

הבדיקה יכולה לעורר את הדינמיקה הצווארית, יכולה לגרום לדימומון ביום יומיים הקרובים כתוצאה מהבדיקה. יש מצב שעם פתיחה כזו הוא גם ביצע סטריפינג ללא ידיעתך? בכל מקרה, עקבי אחרי הדברים, היעזרי במקלחות חמימות ונראה לאן תוביל אותך הדרך

polinomialy

New member
סטריפינג = הפרדת קרומים

זהו תהליך התערבותי בו רופא/מיילדת מפרידים במהלך בדיקה ואגינלית את שק מי השפיר מדפנות הרחם. במידה והגוף מוכן ללידה תהליך זה מזרז הפרשת הורמונים שגורמים לצירים. אצלי - הצלחתי ללדת רק עם סטריפינג. "סחבתי" צירים סדירים ותדירים ביחד עם פתיחה ומחיקה במשך שבועות, ורק אחרי סטריפינג הלידות (שתיהן) התחילו לרוץ. ילדתי תוך זמן קצר מאוד מהסטריפינג בלידות קלות ומהירות. יש הטוענות שזה כואב תופת, אבל אצלי זה לא כאב כלל. זוהי התערבות רפואית שמחייבת את אישורך לפני ביצועה אבל ישנם רופאים רבים שלא טורחים לשאול את היולדת מה דעתה. לא ניתן לבצע פעולה זו ללא פתיחה כלל, אבל פתיחה של 1 ס"מ בהחלט מספיק. בשלב שלך (יש לך עוד כחודש ללידה) נדיר שעושים סטריפינג כיוון שאין שום סיבה. לרוב זה נעשה סביב התל"מ או לאחריו במידה ויש סימני לידה אחרים שלא מקדמים לשום מקום או אינדיקציה כלשהי שעדיף שהלידה תהיה קרובה אבל לא מצב קריטי מספיק עבור זירוז כימי (כגון עובר גדול וכד'). בהצלחה

13112006

New member
ברור שאפשרי - בעקבות בדיקה, (לא סטריפינג)

פתיחה 1 ס"מ צוואר חצי מחוק, נשלחתי הביתה בידיעה שייתכן ויהיו התכווצויות קלות, וש"אין צורך לגשת לביה"ח..." הסתובבתי יומיים עם צירים מבלי לתת על כך את הדעת (והם היו כואבים!), ביום השלישי הגעתי לבי"ח ותוך 5 שעות הפכתי לאמא!!!

למעלה