היתי רוצה לדעת מהיא הסיבה

mador 26

New member
טובו של בורא עולם

מה הבסיס העובדתי לכל הסיפור הזה?הרי ברור לכל (וגם לכם) שכל תיאור על הנשמות בגן העדן הוא סיפור אגדה דמיוני ותו לא. אין שום איזכור בתורה, המהווה הבסיס לאמונה, על "בראת הנשמות או על גן עדן. האין אלו רק אגדות שסופרו פעמים אין ספור, שבסוף הפכה לאמונה? מצד אחד מספרים כאן בפורום שבני האדם נבראו במטרה שלאלוהים יהיה למי להעניק מטובו. אז אני מנסה להבין במה טובו האין סופי כלפי ברואיו, באה לידי ביטוי בפועל כאן עלי אדמות, שהרי בני האדם נבראו כדי לחיות כאן. כנראה שלנושא הזה (כמו גם לנושאים רבים אחרים ביהדות) יש הרבה גרסאות, ובגלל שאין להן בסיס עובדתי, האין זה אומר שכולן דמיוניות?

לילית36

New member
ל- moonwlker1

נשאלת לטוב חסדו ורחמיו של אלוהים, ובמקום זאת נתת דרשה מה אומרים חכמי ישראל, כלומר אתה לא מסוגל להגדיר בשפתך מהו אותו חסד ורחמים, למה הדבר דומה? שואלים אדם מבוגר למה צריך להסתכל שמאלה וימינה לפני חציית כביש, והוא עונה אבא שלי אמר שזה מסוכן לחצות כביש בלי להביט לצדדים. אני אוהבת את המשלים הדתיים, לרוב הם לא עניינים אבל יפים. אנסה להרחיב את השאלה, איזה חסד עשה אלוהים עם אותה משפחה חרדית שנמחצה למוות בתאונת הרכבת לפני כחודש, איזה חסד עשה עם מוישל'ה התינוק ממומבי שהוריו נרצחו בזמן הכנות ליל הסדר. אני לא רואה איזה טוב וחסד אלוהים מרעיף על מאמיניו בבני ברק או בירושלים שהן הערים היהודיות העניות ביותר בארץ. באשר למשל הסנדוויץ, אני לא יודעת למה אתה קובע שבהתחלה אני אתבייש, ולמה לאחר מספר חודשים זה יהיה בלתי נסבל? תכין לי כול בוקר סנדוויץ טוב, ואני אודה לך כול החיים.

moonwalker1

New member
....

ומה אני יכול לחדש לך יותר ממה שנראה ונלמד כבר על טובו וחסדו של ה'? ה' הוא א-ל אמונה ואין עוול..(וזה פסוק מפורש בתורה,בתקווה שגם את התורה לא תכחישי) צדיק וישר הוא. אפשר להגיד : אלוקים אני לא מבין למה עשית זאת,אבל אני חי באמונה שאתה עושה את הנכון והראוי..פשוט להצדיק את הדין לפעמים.. אני לא חוזה ולא נביא..לא יודע ואולי גם תלמיד חכם גדול לא ידע לעומקם של דברים. יש עניין של גלגול נשמה ותיקון בעולם הזה למי שנצרך לתיקון..אני לא אומר שזה פשוט כמו שזה נשמע,אבל זה לטובת האדם.. ובעניין משל הסנדוויץ', אם אני מיטיב איתך במתנה זה בהנחה שיש לך הרצון והיכול לרצות להשיג אותו בזכות..כמובן שתעדיפי לקנות אותו ממני מאשר לקבל אותו ממני חינם אין כסף יום יום. אני יכול להיטיב לך בצורה מוגבלת יחסית..אם את בחורה מאמינה ומבינה שהקב"ה הוא זה שאחראי על העולם וברצונו משפיל גאים ומרומם שפלים,אז את תלויה בו באופן בלתי פוסק..כלומר..כל שנייה בחייך היא הטבה ועוד הטבה ועוד הטבה. צריך להכיר במיטיב ולהודות לו על כך. ללמוד להגיד תודה פשוט. והמשל שלך קצת פחות מוצלח משלי..כי אדם מבוגר שחוצה את הכביש כבר מסיק מסקנות לבד ומבין שחצייה בלתי מסודרת מסכנת את חייו,הוא לא נצרך להשען על טיעון יש ושטחי יחסית של אביו שפשוט אמר לו לנהוג כך כי זה מה שנכון לעשות. ערב טוב..

לילית36

New member
חסד ורחמים

הדיון בנושא טוב חסדו ורחמיו של אלוהים, מנקודת מבטך כמאמין, אני יכולה להבין כשאתה כותב שאתה חי באמונה שהוא עושה את הדבר הנכון, לרבו של רבי עקיבא קראו "גמזו" משום שעל כול דבר הוא אמר "גם זו לטובה", אבל איפה החסד והרחמים. אני אגיד לך אין זה נראה מנקודת מבט חילונית, מצד אחד מתחנפים, אלוהים אדירים, אל מלא רחמים רב חסד וכו', מצד שני מתייחסים אליו כאל זקן טרחן שזכרונו בגד בו, ומוסיפים מצוות, יהודה עמיחי כתב "אל מלא רחמים, אם לא היה האל מלא רחמים היו רחמים גם בעולם". ולמשל הסנדוויץ', כשאני נותנת מתנה אני נותנת אותה מכול הלב, בלי לחשוב אם המקבל יכול לשלם עבור המתנה, ואם אתה החלטת לפנק אותי כול בוקר בסנדוויץ, לא היה עולה על דעתי לשלם לך תמורתו, לא ביקשתי ממך להכין לי סנדוויץ' כול בוקר, תבין החיים החילוניים לא סובבים רק סביב כסף. חג שמח

moonwalker1

New member
:)

היטיבתי איתך כי מנקודת מבט שלי ראיתי שאת זקוקה לה.. גם אם זה לא כך באמת. ועכשיו כשאת יודעת..היה לך נעים לקבל אותה ממני ועוד על מתכונת קבועה? לא אמרתי שאנשים שלא שומרים תורה ומצוות הם ח"ו אנשים מטריאליסטים. אבל החברה החילונית עם התרבות המערבית מחדירה או לפחות מנסה להחדיר להם השקפה לא תמיד נכונה ומדוייקת על ערכים ושאיפות בחיים. לפעמים..זו לא בעיה שלהם בכלל. וזה ח"ו לא מהתנשאות. זה באמת מהבנה. הרבה מאוד מהאנשים הקרובים אלי הם חילונים או בעלי זיקה מינימלית ליהדות. חג שמח. : )

לילית36

New member
לא הצליח לך המשל

אבל נעזוב אותו, הבקיאות שלך העולם החילוני פשוט מעוררת השתהות ועוד בהתייחס לגילך. אתה מציין שאתה לא כותב מהתנשאות, ובכול זאת יצא לך. אתה כותב שהתרבות החילונית היא מערבית, יוצא מכן שהתרבות החרדית היא מזרחית, לא התכוונת לזה אבל נמשיך, מה לא נכון בתרבות או החינוך המערבי, הסיבה שאתה יושב מול המחשב שלך היא בזכות החינוך המערבי, כמה פרופסורים, מרצים באוניברסיטאות, מדענים, חרדים אתה מכיר, בלעדי התרבות המערבית היינו נוסעים עדיין עם סוס ועגלה. ומה הבעיה עם הערכים החילונים? ושאיפות בחיים? להיות טייס, אסטרונאוט, מדען, לטייל בעולם, אני מבינה שזה מגונה בעולמך. כול כך מגונה שהעולם החרדי סגר עצמו בחומות גבוהות שלא להחסף לאותם חיים. ומה השאיפות שלך, לשבת כול החיים וללמוד משניות, אכן חיים מלאים. ההבדל בניינו שאני יכולה להגיד שהחיים שלי נכונים, וגם שלך. אתה לא יכול להגיד את זה, משום שלא יכול להיות שגם החיים שלך שלמים וגם שלי. לכן שטפו לך את המוח באשר לחיי הטומאה החילונים לילה טוב

moonwalker1

New member
...

לא נולדתי חרדי ואפילו לא דתי ..ואפילו לא בארץ. אני חייתי וחי בעולם חילוני. עם מסגרות משלי. אני לא בעד להסתגר מכל העולם כמו שנעשה בחסידויות בבני ברק או בירושלים..ובכלל זו מדרגה גבוהה יותר של עבודת ה'..זו חסידות. לעשות לפנים משורת הדין.. אני לא נגד המדע..אני מודה למדע. אני אוהב מדע. אבל כדאי שיתמנף ויתרחב איפה שהוא צריך ומסוגל לעשות זאת. התורה לא מלמדת אותנו לצאת אנשי מדע..אבל כבר נאמר בה :"הפוך והפוך בה..דכולא בה" כל החכמות שנצרכות לאדם כדי לחיות טוב ולעבוד את ה' נמצאות בה. וכתב כבר האלוקים בתורה : וּשְׁמַרְתֶּם, וַעֲשִׂיתֶם--כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם, לְעֵינֵי הָעַמִּים: אֲשֶׁר יִשְׁמְעוּן, אֵת כָּל-הַחֻקִּים הָאֵלֶּה, וְאָמְרוּ רַק עַם-חָכָם וְנָבוֹן, הַגּוֹי הַגָּדוֹל הַזֶּה. ז כִּי מִי-גוֹי גָּדוֹל, אֲשֶׁר-לוֹ אֱלֹהִים קְרֹבִים אֵלָיו, כַּיהוָה אֱלֹהֵינוּ, בְּכָל-קָרְאֵנוּ אֵלָיו. ח וּמִי גּוֹי גָּדוֹל, אֲשֶׁר-לוֹ חֻקִּים וּמִשְׁפָּטִים צַדִּיקִם, כְּכֹל הַתּוֹרָה הַזֹּאת, אֲשֶׁר אָנֹכִי נֹתֵן לִפְנֵיכֶם הַיּוֹם. ומה את חושבת שאם היהודים לא יתעסקו במדע וטכנולוגיה העולם יושבת? יש מספיק סינים שייצרו לך מחשבים ומספיק תאילנדים שיבנו לך בתים.. תפקידנו לשמור את התורה ולהפיצה לעולם.. ותפקידם לסייע לעם היהודי ולתמוך בו במה שנצרך ע"מ שיבצע את חלקו בתיקון העולם. רק שהדיון יסתיים לו כאן. תודה וחג שמח לך : )

לילית36

New member
נעלבת

אתה חי בעולם החילוני, ומביא ציטוטים מהתורה כמו שאר שטופי המוח מבלי להבין שעבור החילוני אין בכך שום הוכחה למעט העובדה שזה נכתב. בדיוק כמו שאני אצטט את הארי פוטר כהוכחה לקיום בית ספר לקוסמים. המסגרות שלך גבוהות מחומות העיר העתיקה הן פיזית והן רוחנית. התרבות החילונית לא מחנכת לטפילות, שאחרים יעבדו בשבילי. לעיתים נראה לי שמצוות התורה הן תכנית כבקשתך, כל אחד בוחר את מה שמתאים לו, ותמיד ימצא הקדוש התורן שיתן הכשר. על הציווי הראשון בתורה שמעת? ומה אומר הרמב"ם, שכמותך כול כך אוהבים לצטט, על אלו העוסקים בתורה ולא במלאכה?

moonwalker1

New member
מה..עדיין לא הבנת?

אני חי בעולם שהוא חילוני..אני גר במרכז ת"א..אבל במסגרות שלי כלומר..אני חי בו אבל לא חי אותו..מכיר אותו טוב..אני מתחזק בתורה ובמצוות ומקיים אותן..לא נולדתי כזה..הייתה לי מסורת מבית ומחו"ל ותו לא,מה שנתן לי אובייקטיביות כשבדקתי את התורה..שאלתי את השאלות הנכונות בלי אינטרסים משניים ,נטו אמת, וקיבלתי את התשובות.. אני לא צריך שתעבדי בשבילי כותבת נכבדת. אני עצמאי לחלוטין. אני ממש לא נעלב. : ) שאי ברכה.

כן, יש אנשים שחשבו על זה.

האנשים שחושבים אומרים שבסוף מתים וזהו, יש מטרה לחיים, שהם ההמשכיות. אתה מכונה משוכללת שתפקידה היא לשרוד ולהתרבות. בשביל זה אתה חי וככה אתה בנוי, זה מדעי. וזאת התשובה לשאלה שלך. עכשיו, מבחינה פילוסופית האדם צריך סיפוק בחיים, הוא לא יכול הרי רק לעבוד לאכול ולישון, הוא צריך גם הנאה וסיפוק, יש כאלה שמפיקים הנאה וסיפוק מהעבודה שלהם, יש כאלה שמפיקים ע"י תרומה לקהילה, יש כל מיני סוגים של סיפוקים והנאות, יש כאלה שמאמינים שצריך לסגוד וללמוד את תורתו של אליל דימיוני וחיים מזה באושר. ויש כאלה שנולדים לתוך הקהילה הזאת, גדלים כילדים חסרי יכולת בחירה, ואז כשהם גדלים לפעמים הם מחליטים שהם לא רוצים את הדרך הזאת יותר, ולפעמים הם תקועים שם כי כבר יש להם מעמד חברתי ומקום עבודה, ולעזוב את העולם הזה תהיה כמעט התאבדות כי צריך לעזוב את המשפחה, החברים, העבודה, ולהתחיל את החיים מחדש. עכשיו בטח המנהל ימחק את ההודעה. למקרה שלא. אתה מוזמן להגיב.

senhadrin

New member
העולם הזה מבחינה חילונית

אין לו הסבר אם באת לעולם בשביל לחיות למה אתה מת? אם באת לעולם בשביל למות בשביל מה אתה חי?

מי קבע את זה ?

אין חיי נצח ולא חיים בשביל למות, חיים בשביל המשכיות החיים. בטח שלא חיים בשביל לקיים את המצוות הדימיוניות שציווה האל הדימיוני אה רגע, בעצם יש אנשים שכן חיים בשביל זה. אבל הם פחות מ 0.2% מאוכלוסיית העולם, שזה מעיד מבחינה לוגית.. על משהו קצת "פישי" בכל הסיפור הזה.

senhadrin

New member
תשובה לשאלה הזאת נותנת המשנה באבות:

``כל הילודים למות והמתים לחיות`` – ``ילודים למות``– ז``א האדם נולד, חי את חייו ומת, אבל המת מתחיל לחיות, ז``א החיים למעשה מתחילים במוות, כל בריאת האדם בעולם הזה, זה עולם המעבר והעולם הבא העולם הנצחי, זה העולם המכוון, כמו שאמרו חכמים ז``ל: ``העולם הזה דומה לפרוזדור והעולם הבא דומה לטרקלין, התקן עצמך בפרוזדור, על מנת שתכנס לטרקלין``

באהבה1

New member
../images/Emo194.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifלמה האדם נברא

מסופר בזוהר שפעם כל הנשמות של בני האדם היו בגן עדן... והם התביישו כי הם הרגישו כמו אוכלי חינם שלא ראויים לגן עדן וביקשו מה' להיות ראויים!!! לכן הקדוש ברוך הוא ברא את העולם הזה כדי שהם יעבדו קשה ויהיו ראויים לגן עדן. וזאת המטרה שבגללה נבראנו...

mador 26

New member
אוכלי חינם ?

האם בזוהר גם כתוב מה הייתה התפריט האוכל שהנשמות קיבלו בגן העדן ? האם הגשמות בכלל אוכלות? האין הסיפור הזה בזוהר סיפור אגדה ולא יותר.?

באהבה1

New member
אוכלי חינם זה ביטוי שלי

כמובן שבזוהר כתוב אחרת... אין דבר כזה אגדות האחים גרים בתורה!!! הכל אמת ויציב ונכון!!!

באהבה1

New member
וגם מה שנקרא "אגדה"

וגם מה שנקרא "אגדה"... אין הכוונה ל- fairytale!!!! אלא לדברים אמיתיים!!!

HGXEU

New member
את התשובה לשאלה הזאת לא תמצא בעצמך לעולם !

אם התשובה לשאלה הזאת הייתה כל כך ברורה על ידי הסתכלות בעולם ה' לא היה צריך לתת לנו את התשובה על ידי הנבואה (בהר סיני ואחריו), ואותו דבר גם לגבי האמונה באלוהים, על ידי העולם לא ניתן (!) לגלות את האלוהים, מי ש"הוכיח" את האלוהים על ידי הטבע, המוסר, השלימות וכדומה לא הוכיח כלום, כי זו הוכחה שהוא נתן לעצמו, כי הוא מאמין, אם הוא היה נולד במקום אתאיסטי הוא היה דוחה את התשובה ומיד. ובזמן האחרון גם סטיבן הוקינג הוכיח בצורה מצוינת שאי אפשר להאמין אלוהים על ידי הטבע. אנחנו מאמינים בגלל הנבואה. אם אתה רוצה לדעת את משמעות העולם תשאל את האלוהים עצמו, איך ? תשאל את מי שהוא דיבר איתו, את העם שלך !

למעלה