הישראלים רואים בסיני "חוף שלא שייך לאף אחד"

לא שמעתי אף פעם על הרעיון הזה.

בתגובות מישהו כתב:

הפעם הוא צודק, חצי האי סיני לא חלק ממצרים. ומעולם לא היה חלק ממצרים.
אנחנו בלחץ אמריקאי מסרנו להם את השטח שמעולם לא היה חלק ממצרים.

ובתגובה

יש לך טעות . כול סיני + עזה ותושביה שייכת למצרים עוד לפני 1967

certified.woke

Well-known member

בתגובות מישהו כתב:

ובתגובה

הנה מפת מצרים של סוף המאה ה- 19. סיני מצרית, עזה - לא.
גם על פי הסכם סייקס-פיקו מ- 1916 עזה אינה מצרית...

בטוח גדעון לוי מסתמך על משהו,חוץ מדרמה וניסיון לסכסך.

יש איזה גרעין של אמת שזה בטח לא היה משויך טכנית למצריים איזה תקופת זמן - עובדה שהמקום לא פותח בכלום והיה רק עם בדואים.

אולי מבחינת מצריים זה היה רצועת ביטחון נגד ישראל ולכן נשאר נטוש למעט בדואים.

נערך לאחרונה ב:

evglev1

Well-known member
מנהל
זאת הסיבה שבגין ז"ל, שמיר ז"ל ושרון ז"ל סירבו למסור את עזה לסיני כי סיני נחשבה לחלק מפלשתינה-א"י בעוד סיני לא ולכן מבחינת חירות עזה הייתה חלק מארץ ישראל וסיני לא, למרות שלפי התנ"ך השטח שבין אילת לאל עריש נכבש על ידי דוד והיה חלק מממלכת דוד ושלמה.
בטוח גדעון לוי מסתמך על משהו,חוץ מדרמה וניסיון לסכסך.

יש איזה גרעין של אמת שזה בטח לא היה משויך טכנית למצריים איזה תקופת זמן - עובדה שהמקום לא פותח בכלום והיה רק עם בדואים.

אולי מבחינת מצריים זה היה רצועת ביטחון נגד ישראל ולכן נשאר נטוש למעט בדואים.
למעשה היחסים בין הבריטים למצרים ידעו עליות ומורדות ולמעשה אחת הסיבות לעסק הביש היה שלמרות העצמאות הבריטים נשארו במצרים ובן גוריון ז"ל רצה שיישארו שם עוד ועוד.

evglev1

Well-known member
מנהל
זאת הסיבה שבגין ז"ל, שמיר ז"ל ושרון ז"ל סירבו למסור את עזה לסיני כי סיני נחשבה לחלק מפלשתינה-א"י בעוד סיני לא ולכן מבחינת חירות עזה הייתה חלק מארץ ישראל וסיני לא, למרות שלפי התנ"ך השטח שבין אילת לאל עריש נכבש על ידי דוד והיה חלק מממלכת דוד ושלמה.

Harrington

Well-known member
מנהל

בתגובות מישהו כתב:

ובתגובה

מכיר לא מעט אנשים וגם אנשי ימין רבים. לא מכיר אף אחד שטוען שסיני אינה חלק ממצרים. אז גדעון לוי (כנראה) כן מכיר. שיבושם לו. ממתי לוי מחובר למציאות הישראלית בדרך כלשהי?

marabo

Well-known member
מכיר לא מעט אנשים וגם אנשי ימין רבים. לא מכיר אף אחד שטוען שסיני אינה חלק ממצרים. אז גדעון לוי (כנראה) כן מכיר. שיבושם לו. ממתי לוי מחובר למציאות הישראלית בדרך כלשהי?
לא יודע מי הם הימנים שלך אבל אני טוען שגבול ארץ ישראל לדעת המינימליסטים זה ואדי אל עריש וללמקסימליסטים הנילוס
בטח לא הגבול הנוכחי.
ואני מכיר עוד שחושבים ככה

Harrington

Well-known member
מנהל
לא יודע מי הם הימנים שלך אבל אני טוען שגבול ארץ ישראל לדעת המינימליסטים זה ואדי אל עריש וללמקסימליסטים הנילוס
בטח לא הגבול הנוכחי.
צוואי דינים. שני עניינים שונים. ברור שעל-פי היהדות סיני ככה"נ שייכת לישראל. אולם כיום, עובדתית, במצב המשפטי-אזרחי, סיני שייכת למצרים. אין שום ענין להכחיש זאת (סתם לא רציני). פשוט מציאות עובדתית.

להמחשה זה די ההבדל בין ארץ ישראל (ע"פ המקרא) למדינת ישראל של דורנו. לא אותו דבר, לטוב ולמוטב.

marabo

Well-known member
בטח לא הגבול הנוכחי.
צוואי דינים. שני עניינים שונים. ברור שעל-פי היהדות סיני ככה"נ שייכת לישראל. אולם כיום, עובדתית, במצב המשפטי-אזרחי, סיני שייכת למצרים. אין שום ענין להכחיש זאת (סתם לא רציני). פשוט מציאות עובדתית.

להמחשה זה די ההבדל בין ארץ ישראל (ע"פ המקרא) למדינת ישראל של דורנו. לא אותו דבר, לטוב ולמוטב.
משפט הגויים לא מעניין אותי

evglev1

Well-known member
מנהל
בטח לא הגבול הנוכחי.

משפט הגויים לא מעניין אותי
אז מה תפלוש לכל שטחי ארץ ישראל ותצפה שהקדוש ברוך יגן עליך מצבאות ערב ששולטים ברוב השטח?

evglev1

Well-known member
מנהל
בטח לא הגבול הנוכחי.
מדובר על הגבולות העכשוויים, לא גבולות ארץ ישראל. ברור שהשטח מאילת עד אל עריש הוא ללא ספק חלק מגבולות האבטחה כמו כל השטח עד המילימטר האחרון של ירדן, סוריה ולבנון.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא מוכיח, אבל כשיש יחסים נורמאליים עם מצרים, התיירות היא רק לסיני ולאחרונה גם לנמל תעופה במצרים כנראה בקהיר, אבל תיירות לעומק מצרים כמו אלכסנדריה וקהיר זאת פריבילגיה שנהנים ממנה רק פוליטיקאים ובכירים בצבא, התיירות של אזרחים מהשורה למצרים מוגבלת ברובה לשטח שישראל שלטה בו פעם, בניגוד לירדן שיש תיירות ישראלית לכל חלקי ירדן.

evglev1

Well-known member
מנהל

בתגובות מישהו כתב:

ובתגובה

אכן בן גוריון ז"ל קיווה לקבל את סיני במבצע קדש כי הבריטים והצרפתים לא הכירו בסיני כחלק ממצרים והיו מוכנים לתת לו את סיני לולא משטר פרו מצרי בוושינגטון. אכן לולא נשיאי ארה"ב כמו אייזנהאור וקרטר ישראל הייתה אולי נאלצת להפוך את סיני לאקס טריטוריה בינלאומי ולא כחלק ממצרים רק בגלל שאייזנהאור קיווה שנאצר יהיה בעל בריתו נגד בריה"מ וקרטר פשוט העריץ את סאדאת מצרים קיבלה שליטה בסיני הרבה יותר רצינית משהייתה לה למעשה רק על נייר בין 1948 ל-1956 ובין 1956 ל-1967.

למעלה