היפוטוניה והשלכותיה לטווח רחוק

גילור

New member
היפוטוניה והשלכותיה לטווח רחוק../images/Emo35.gif

עידו אובחן סופית כהיפוטוני. התחלנו פיזיוטרפיה הרבה יותר אינטנסיבית כדי לסייע לו. הייתי רוצה לדעת האם יש פה מישהו מנוסה שיכול להגיד לי מה ההשלכות של ההיפוטוניה לטווח רחוק? והאם ההשלכות הללו כולן ברות תיקון וטיפול?

אצל כל ילד לדעתי

היפוטוניה מתבטאת כמשהו אחר. בני היפוטוני עם גמישות יתר, הוא היה למרות זאת די זריז בהתפתחותו: בגיל שלושה חודשים התהפך בגיל ארבעה חודשים החל לזחול קצת בגיל חמישה חודשים התיישב לבדו וזחל על שש, נעמד בגיל 10 חודשים אבל היום בגיל שנה ועשרה חודשים הוא לא הולך בלי לעזוב ידיים. האמת שלפני שלושה שבועות הוא החל ללכת בלי לעזוב ידיים אבל מיד לאחר מכן תפס שפעת של שבועיים עם חום, נזלת, שיעולים הוא היה כל כך תשוש שעד היום בעצם לא חזר ללכת, לאט לאט רואים ניצנים של הליכה פה צעד וכאן שתיים אני בטוחה שהוא יתחזק ויחזור ללכת. אנחנו עושים פיזיוטרפיה מאוד לא בצורה אינטנסיבית ובעיקר עכשיו שהוא התחיל ללכת לא נפגשנו בכלל עם הפיזיוטרפיסטית גם בגלל שהיה חולה, כנראה שנפגש איתה עוד שלושה שבועות ואז היא תראה אותו כבר הולך אני מקווה ותבדוק שהוא בסדר. לדעתי - אבל אני לא רופאה ולא פיסיוטרפיסטית - כל העניין הוא שילד יכול להתפתח יותר לאט כאשר הוא היפוטוני אבל שוב אני לא מכירה כל כך הרבה מקרים ומצבים.

גילור

New member
צודקת, החסרתי מידע- עידו מאובחן

כהיפוטוני עם גמישות יתר. אשמח לשמוע תגובות מעוד אנשים.

קרן ט

New member
היי

לנו במשפחה שי לכולם גמישות יתר וזה לא הפריעה בשום שלב לאף אחד. בקשר להיפוטוניה- אני חושבת שעם פיזיוטרפיה טובה ומעקב טוב דברים ישתנו לאט לאט לטובה. בנוסף, מה שאנחנו עשינו זה חשיבה בכל שלב מה עוד אפשר לעשות- אז הוספנו שחייה ויותר מאוחר גם רכיבה טיפולית. היום כמעט ולא רואים קושי חוץ מזה שהוא לא ממש מת על משחקים שדורשים ריצה וקפיצה וכ"ו... יש עדיין חולשה בחגורת הכתפיים אבל זה לא מפריעה לו לכתוב. מקווה שעזרתי

גילור, רותם מאובחנת ככה

זה לא מפריע לה בשום דבר. נהפוך הוא שנים היא קיבלה פיזיוטרפיה וגם היום במסגרת בית הספר שלה. לנו יש חגורת כתפיים "עצלה" אז עושים לזה הרבה תרגילים וכבר יש שיפור רציני עובדה היא כותבת, מציירת וגוזרת בלי בעיות. גם בהליכה היה לנו בעיה היא רצתה ללכת רק על קצות האצבעות וגם זה עבר עם השנים ועם טיפול. וגם אצלנו לא מתו על קפיצה וריצה והיום אי אפשר לעצור אותה.

0 אור 0

New member
להגיע לשייטת זה בסדר?

מקרה של היפוטוניה אמנם קלה, הילד השתתף בהרבה מאד חוגים ספורטיביים (לא בכח סתם כי אהב את זה) - קארטה, שחיה (אפילו היה מהמובילים בשחית גב באיזור תקופה מסויימת, היה לו קצת קשה בחזה, הפסיק בגלל שהמאמנת היתה מכשפה), כדורגל. על הקארטה הרופא קצת הסתייג בגלל שהוא טען שצריך להגביר את חוזק השרירים ולא לעבוד על גמישות - אבל הילד כל כך נהנה שלקחתי על עצמי להחליט בניגוד לרופא, ואני לא מצטערת בשום אופן!! גדל לתפארת ועם גוף משהו משהו, התקבל לשייטת ושרד שם כמעט את כל המסלול. בקיצור: תתחילי עם פיזיוטרפיה אבל תנסי מהר מאד להגיע לאותו אפקט על ידי פעילות ספורטיבית אהובה על הילד שגם יש לה ערף מוסף נוסף מבחינת בטחון עצמי ופיתוח האישיות. ואל תדאגי, לכל ילד יש איזשהו קושי, אבל הרבה השקעה יכולה להביא מישהו עם נקודת התחלה חלשה להשגים גבוהים יותר.

bhs

New member
היום בבוקר התראיין בטלויזיה רקדן

שהבנתי שזו היתה הבעייה שלו - רוקד מקסים ושרירי... גמישות יתר אובחנה לבן שלי הקטן וכששאלתי את הפיזיותרפיסטית מה הכוונה - היא הסבירה לי - ואמרתי לה - מה פתאום תסתכלי אצלי - ואז אמרה לי - גם לך יש גמישות יתר!. הבנות שלי רוקדות ועושות שפאגאט והשאר מקנאות בהן. חוץ מזה טרם התגלו בעיות...גילאים 11 ו9. מאמינה שיש לטפל בפיזיותרפיה לחיזוק - שזה בטח לא פשוט לרוץ עם הילד אחת לכמה... לטיפול אבל זה עושה רושם כ"פתיר".

שלוMית

New member
בגיל חצי שנה ליאם אובחנה כהיפוטונית

עם גמישות יתר. היא לא התהפכה מהבטן לגב ומהגב לבטן. עבדנו מס' חודשים עם פיזיוטרפיסטית התפתחותית במקביל לקחתי אותה לחוג ג'ימבורי וזהו העסק עבד והיא סיימה את הטיפולים. כמובן שקיבלתי מס' המלצות ונקודות מעקב עד להיום כמעט בת 6.

למעלה