כן, מישהו מאיתנו מיתמם וזה לא אני...
1. הנסיון להשוות בין שני אירועים, שונים שאירעו במקומות שונים ובזמן שונה זה לא יותר מדמגוגיה בגרוש. לא יותר מנכונות ההשוואה בין עגבניה למלפפון או בין חמור לגמל. מה עוד שהמעמד המשפטי של שני האיזורים שונה לחלוטין, חברון נמצאת תחת ממשל צבאי וכוחות הצבא אינם פועלים מתוקף החוק הישראלי אלא מתוקף צווים של מפקדים צבאיים, כוחות המשטרה כפופים לממשל הצבאי ופועלים על פי הנחייתו. אתה אכן "מאמין" במה שאתה רוצה להאמין, אתה החלטת שהיהודים אשמים ונשאר רק לצייר את העיגול סביב הפגיעה. 2. כן, אתה רואה את התמונה דרך חריץ מאד צר ולכן הפרספקטיבה שלך כה צרה. האירוע נשא אופי פוליטי והיו בו מסרים פוליטיים אנטי ישראליים כמו גם דגלי הרשות הפלשתינית שהיא רשות עויינת. המשטרה הפליגה על כך כל זמן שהכינוס היה בשטח היער. כאשר ניסו חוגגי הנכבה לרדת לכביש הראשי, הם נחסמו ונדרשו להוריד את דגלי הרשות הפלסטינית ולהפסיק את הקריאות הלאומניות, בתגובה לכך החלו ליידא אבנים בכוחות המשטרה. שים לב לדברי מפקד המחוז הצפוני של המשטרה: "כאשר ניתן האישור לקיום התהלוכה קיבלנו ממארגניה התחייבות מפורשת שלא יהיו פרובוקציות. לצערי קרתה כאן פשלה מאוד גדולה של המארגנים שלא הצליחו לשלוט בהסתה הפרועה", אמר קורן. לדבריו, הפרות הסדר החלו כאשר אנשי ארגון השומר החדש הניפו את דגל ישראל במהלך הכנס. באי הכנס ביקשו מהם להוריד את הדגל ובין שני הצדדים החלו חילופי מילים שהובילו להתפרעות אלימה. כלומר, נוכחות של דגל ישראל היא שהלהיטה את הרוחות, לא להאמין, במדינת ישראל, ביום חג לאומי, הדגל הלאומי הוא זה הגורם להתססת רוחות, מעניין... כפי שאמרתי ככבר למעלה, אותו דגל לא מפריע לקבל קיצבאות, אני מנחש גם שאם יעבור חוק שידרוש ממקבלי הקצבאות לנשק את הדגל כתנאי לקבלת קצבאות, הם ינשקו את הדגל. 3. אני דובר עברית, בעברית שאני יודע "ציבור" פירושו קהל, קבוצת אנשים, בשום מקום לא נאמר שמדובר בכל האוכלוסיה הערבית החיה במדינת ישראל, גם עשרות אלפי בני אדם הם "ציבור", לא נראה לך ? לך לבדוק במילון, אני כבר בדקתי. האם אותו ציבור היה שמח שהמדינה תכיר ב"נכבה" שלו ? בזה אין לי שום ספק, בוא אלחש לך באוזן, הוא היה גם מאד שמח שאותה נכבה היתה נגרמת לנו ולא להם, אז מה אתה אומר ? אנו צריכים לתת להם את "מדינתם" ? לא נראה לי.. 4. בודאי שאין בחגיגות הנכבה דבר מלבד התרסה ביהודים. ההכרה שאנו גרמנו להם לנכבה היא לב הסיכסוך, בוא תכיר בכך שאתה גרמת לנכבה, הצעד הבא יהיה פיצוי על הנכבה שאתה כביכול גרמת, הפיצוי הוא כמובן החזרת הפליטים שברחו, בניהם ובני בניהם עד לחיסול מדינת ישראל. תתעורר, לא מדובר בהכרה "סימלית" של מי שניצח במי שהפסיד. הפ - סליחה - אבותיהם פתחו במלחמה והפסידו. כמו בכל משחק פוקר שהמפסיד משלם את הפסדו ואינו זכאי להחזר גם כאן אותו הדבר, מנהיגיהם שיחקו - ועדיין משחקים בגורלם. שיפנו אל אותם מנהיגים בטענות. מלבד זאת, אם כבר הכרה בנכבה, היכן ההכרה בנו, ביהודים יוצאי ארצות ער שגורשו וכל רכושם הוחרם ? לפי כל אומדן רכושם של יהודי המזרח היה רב מרכוש הפלשתינים. 5. לא פטרתי את הימין היהודי מכל אחריות רק שכאן זה ממש לא לענין. הימין לא הלך לתוך כפר ערבי ועורר שם פרובוקציות. אם יעשו זאת אני אגנה אותם. כאן התושבים הערבים, כמו בכל שנה מהשנים האחרונות, חוגגים את הנכבה שלהם ביום העצמאות שלנו, אם זאת לא פרובוקציה אז איני יודע פרובוקציה מה היא. ההבדל הבולט ביותר ביון שני הציבורים - היהודי לערבי - הוא שכאשר קמה קבוצת ימנים יהודיים ומעוררת פרובוקציה נגד הערבים, מייד קמות עליה עשרות רחרות שונות ומגוונות המגנות את אותם ימנים ואת מעשיהם. אצל הערבים אתה לא שומע קולות "נגד", מקסימום יש בין מנהיגיהם כאלה התחפשים לדגים וממלאים פיהם מים. בוא תביא לי קישור של דברים נגד ההסתה הפרועה של כל המנהיגים האלו מצד מנהיג מתון . איך איך השיר של הגשש ? "אף אחד לא קם"... כנראה שגם המתונים שבין הערבים מסכימים עם הקיצוניים, רק שהם עושים זאת בדרך מתוחכמת. הם יושבים על הגדר, רגל פה רגל שם, לא נוקטים עמדה. אם ידם של הקיצוניים תהיה על העליונה תמיד יוכלו לחבור אליהם כי הרי לא הזדהו בפומבי עם "הציונים", אם הקצוניים יפסידו הם תמיד יוכלו לטעון שלא שיתפו איתם פעולה. מתוחכמים, אתה רואה ?