ועוד גרסה בלי שמנת מתוקה - פרח ריבה
עוגיות פרח ריבה 00 1 גרם אבקת סוכר (שקית קטנה) 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (או מרגרינה אם רוצים פרווה) 300 גרם קמח 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה למילוי: ריבה ללא חתיכות פרי גדולות (תות, מעורבת או לפי הטעם, אפשר גם ריבת חלב או ממרח שוקולד במקום) שמים את כל המצרכים במעבד מזון עם להב פלדה, להתחיל בפולסים, לתת עוד עירבול עד שנוצר כדור וזהו! (בבצק צריכים להיראות מעין פתיתי חמאה קטנים, עיבוד יתר פוגע בפריכות). לשים כשעה במקרר. לרדד, לקרוץ עיגולים או פרחים, (בחנויות כלי בית ומטבח יש קורצים מיוחדים לעוגיות האלה. אחד שלם ואחד עם חור קטן, או קורץ אחד מיוחד שיכול לקרוץ עם או בלי חור לפי בחירה, זה לא מאד יקר), ולחצי לקרוץ חור קטן במרכז (אפשר באמצעות פקק של בקבוק). לאפות ב-180 מעלות 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. לצנן לגמרי, לקחת עוגיה שלמה ולשים כפית ריבה במרכז (אפשר גם קצת פחות מכפית ריבה) ולהצמיד (ללחוץ קצת) מעליה עוגיה עם חור, אפשר לפזר אבקת סוכר. מהכמות במתכון יוצאות בערך 30 עוגיות כפולות.