הילדה לא מדברת בגן

גלי 25

New member
הילדה לא מדברת בגן

שלום בתי, בת 2.2 לא מדברת עם הגננת בגן. בבית היא מדברת ושרה, כל הזמן. הגננת אמרה שמידי פעם היא שומעת אותה מדברת עם ילדים אחרים בגן/ עם הבובות, אבל עם הגננת היא לא מדברת. שנה שניה באותו הגן, מטפלת אחת נמצאת איתה כבר שנה שניה, והמטפלת השניה התחילה בתחילת השנה. היא גם לא מדברת כשיש סביבה הרבה אנשים. הייתי איתה אצל קלינאית תקשורת באוגוסט, אחרי שגם בשנה שעברה לא הוציאה הגה בגן. היא אמרה שתקין שהילדה תהיה שלב אחד אחורה בגן, ממה שהיא בבית (מילה-> שתי מילים לעומת כלום בגן) אבל עכשיו, היא רוכשת את השפה יפה, אבל לא מדברת. מה עושים? אשמח לשמוע רעיונות. תודה

לא מדברת בגן

הי. התופעה שאת מתארת מוכרת. יש ילדים שבוחרים לא לדבר בגן או בכלל מחוץ לבית והמשפחה, זאת למרות שיכולתם השפתית תקינה. הסיבות לכך הן רגשיות - חוסר בטחון, חרדה ועוד. חשוב לתת לגיטימציה לבחירה של הילד ולגלות אמפתיה לקושי וכן להעביר לו מסר שהשליטה בידיו. "אני מבינה שקשה לך לדבר עם הגננות בגן וזה בסדר. אני סומכת עליך שתדעי מתי מתאים לך לדבר איתן". לא ציינת כיצד מגיבים אליה בגן. לא כדאי ללחוץ עליה או להפעיל סנקציות אלא לגלות אמפתיה ולחזק את הקשר הרגשי עם הגננות. את יכולה לפנות גם ליעוץ אצל פסיכולוגית המתמחה בילדים כדי לקבל הדרכה. בהצלחה!

למעלה