היי

בAטריס

New member
היי

הבנתי שלימודי תואר שני (מסטר) פחות מקובלים במקומות מסויימים בעולם. אני סטודנטית כרגע לתואר ראשון בישראל בממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה (זה בתוך מדעי המדינה) ואני מעוניינת לעשות מסטר באירופה (שוויץ, בריטניה או ספרד) בדיפלומטיה\יחסים בינ"ל\קשרי חוץ\הסברה (הבנתם את הכיוון...). השאלה שלי היא האם אתם מכירים מוסדות בהם ניתן ללמוד את הדברים הללו לתואר שני? ניסיתי לחפש באינטרנט ולא ממש הצלחתי להתמקד למוסדות ספציפיים..... אולי תוכלו להפנות אותי איפה יוכלו לעזור לי? אולי מישהו יודע משהו שיכול לעזור לי? מה עוד שאם כבר מצאתי מוסד לימודים, איך אני יודעת מה רמתו? תודה,

לגבי בריטניה

בבקשה: http://www.educationuk.org/ להקיש מילות חיפוש (נניח foreign affairs או international affairs ככה בשביל להתחיל), וסוג תוכנית - postgraduate. תקבלי רשימת אוניברסיטאות ואת התוכניות שהן מציעות שכוללות את מילות המפתח. תשחקי עם החיפושים. לגבי מושג על האוניברסיטאות הטובות תוכלי לבדוק את הדירוג של הגארדיאן לאוניברסיטאות בבריטניה בתחום שלך. תעשי חיפוש פה בפורום היו על זה כמה פוסטים. בהצלחה.

בAטריס

New member
עוד שאלה לגבי האתר

מה ההבדל בין POSTGRADUATE ו- MBA? אני רוצה תואר שני (מסטר) שיאפשר לי להמשיך ל- PhD.

tulkin

New member
MBA זה תואר במנהל עסקים

ובד"כ, מבחינת תכנון קריירה, לא מיועד לאנשים שחושבים על PhD. זו תוכנית מעשית מאד, עם מעט מאד, אם בכלל, קורסי המכינים ומפתחים יכולת וגישה מחקרית שהכרחית בלימודי דוקטורט. postgraduate הוא המינוח האנגלי (כלומר בבריטניה, בניגוד לארה"ב) המקובל לכל תוכנית לימודים אקדמית מתקדמת (מעבר לתואר ראשון) - כלומר תואר שני או דוקטורט. רוב התארים השניים באנגליה מאפשרות אח"כ להמשיך לדוקטורט

בAטריס

New member
כשאני עושה חיפוש

באתר, אז מופיעים לי שם מסלולים עם קורס אחד... זה הגיוני למסטר?

כשכתוב "1" מתחת ל-courses

זה אומר שיש להם מסלול (=תוכנית) אחד שמציע את מילות החיפוש. ולא שיש קורס אחד במסלול.

למעלה