היי שי לי-אשמח למתכון של צלי בקר מספר 5

מלכה90

New member
היי שי לי-אשמח למתכון של צלי בקר מספר 5

טעים פשוט ותיבול פשוט-ללא סוייה,יין וכו'.תודה
 
מתכון נפלא לצלי בקר לחג

מתכון מצוין שמכינים יום קודם
צלי בקר עם בצלצלים ויין אדום
החומרים ל-10-8 מנות:
1 נתח פולייקה (מס' 5) טרי במשקל 21/2 ק"ג
1/4 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 מגשים (700 גרם) בצלי שאלוטס קלופים (כמו למשל של "חוות תקוע")
2 כוסות יין אדום יבש
1 קופסה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות
6 שיני שום קצוצות גס
4 ענפי תימין
3 כוסות מים מינרליים או מסוננים

ההכנה:
1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
2. מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל. מחממים סיר גדול, מוסיפים שמן קנולה ובשר ומטגנים 5-4 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לצלחת.
3. מטגנים את הבצלים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה. מוציאים לצלחת.
4. יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שמחצית מהיין הצטמצמה. מוסיפים רסק עגבניות, שום ותימין, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
5. מחזירים את הבשר לסיר (את הבצלים עוד לא מחזירים), יוצקים מים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעה. מוסיפים את הבצלים ומבשלים עוד כשעתיים, עד שהבשר רך. כל שעה הופכים את הצלי כדי שיתבשל היטב משני הצדדים. מצננים, מכסים ומעבירים את הסיר למקרר.
7. למחרת מסירים את השומן שנקרש, מוציאים את הנתח הקר מהסיר ופורסים לפרוסות בעובי 11/2 ס"מ. מוציאים את הבצלים לצלחת ומסננים את הנוזל לסיר נקי. מביאים לרתיחה ומצמצמים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי, עד להסמכה. מוסיפים את הבשר והבצלים לרוטב, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כמה דקות עד שהבשר חם.
 

מלכה90

New member
תודה רבה -האם בסופו של בישול נשאר

רוטב סמיך וחום? האם אפשרי לטגן בצל במקום בצלי שאלוט?תודה
 
תשובות

אכן אחרי הבישול של הצלי, כשמצמצמים את הנוזלים בלבד מתקבל רוטב חום.
אפשר להחליף את הבצלצלים ב-4 בצלים קצוצים גס
 
למעלה