היי שוש- שאלה בנודגע ללחמניות תפוחי אדמה

היי שוש- שאלה בנודגע ללחמניות תפוחי אדמה

שפרסמת פה אתמול אם אני לא טועה.. במתכון רשום 8-9 גרם שמרים יבשים או כף ושלושת רבעי שמרים יבשים. אינני מצליחה לפענח את ההמרה. תוכלי בבקשה לומר לי מה ההמרה לשמרים טריים? תודה מראש!
 

pirge

New member
בבקשה 2 כפות יבשים על קילו קמח וגם

נתונים על יחסי המרה של שמרים ו--- חמדה חבר'ה, להדפיס ולשמור על יד אופה הלחם או בכלל במקום נגיש במטבח: 50 גרם שמרים טריים (קוביה אדומה) = 25-30 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים 25 גרם שמרים טריים - (חצי קוביה) = בערך 12 גרם שמרים יבשים, (כף אחת) 10 גרם שמרים טריים = בערך 4-5 גרם שמרים יבשים שימרית = בדיוק כמו שמרים טריים מבחינת המשקל, ההבדל היחיד שאין צורך להתסיס אותם מראש בכוס עם מים וכו', אלא מפזרים אותם ישירות לבצק. ומכיוון אחר: כף אחת שמרים יבשים = 12 גרם בערך, ושקולה כנגד חצי קוביית שמרים או חצי חבילת (25 גרם, שימרית כמות זו מספיקה להתפחת חצי ק"ג קמח להתפחת קילו שלם של קמח, צריך: 40-50 גרם שמרים טריים (כל הקוביה או טיפ טיפה פחות) ו/או שקית שימרית, ו/או 2 כפות שמרים יבשים
 

yaelli10

New member
את הבצק עם השמרית יש להתפיח?

איפה שאני נמצאת קשה למצוא שמרים טריים ואני לא יודעה מה זה שמרים יבשים יש לנו שקיות כמו שמרית.
 

אירובי

New member
גם אני

משתמשת בשמרית. זה נוח מאוד מאוד. וכן צריך להתפיח יחד עם הבצק. מאוד נוח לעבודה. לעומת השמרים בקוביה- שצריך להתפיח ולהתסיס בנפרד ורק אז להוסיף לבצק ולהתפיח שוב
 
מצטערת שהיגעתי באיחור

8-9 ג' אם יש לך משקל = 1 + 3/4 כפות שמרים יבשים. כנסי לטבלה שלי שנמצאת בקישורים - טבלה- המרות / מחשבונים/המרות בין תבניות ד"א, גם שמרים יבשים אני מתסיסה בכדי לוודא שהשמרים אכן פעילים, פשוט חבל להזביל לאחר האפיה. דבר שני, תתפיחי פעמיים את הבצק, לאחר הפעם הראשונה תכניסי אגרוף , סדרי את הבצק ושוב תכסי להתפחה שניה, ההתפחה השלישית תהיה עם הצורה שעשית לבצק. הלחם מומלץ מאוד וניתן להוסיף גם זרעוני חמניות ועוד..........
 
תודה רבה יקירתי../images/Emo70.gif

הבנתי שמדובר ב-40 גרם שמרים טריים פלוס מינוס... ואם אפשר שאלה נוספת: באיזו צורה את נוהגת להכין את הלחם? מה מומלץ ביותר בעיניך? העיגול הוא החלה? תודה מראש
 

ruthya

New member
שאלה לגבי התססת השמרים

יש לי קובית שמרים 1 ההורים שלי קנו בטעות במקום שמרית. בקיצור איך עובדים עם זה הבנתי שצריך לשים בכוס עם מים כמה מים? כמה זמן? את כל הקוביה? תודה
 

ניקי ב

New member
בעיקרון שמרית אין צורך להתסיס.

אני אישית מתסיסה בכל מצב. כוס מים פושרים כפית סוכר ולהוסיף את השמרים להמתין כמה דקות כמות השמרים תלויה במתכון שבחרת. ניקי.
 
אני אוהבת מאוד את הצורה של החילזון

או שאת יכולה לחלק את הבצק ל-4 ליצור כדורים , לשים את כל הכדורים צמוד בתבנית מאורכת , אחרי האפיה מתקבלת צורה יפה שימי לב לתמונות במתכון המצ"ב
 
למעלה