היי, שאלה לי

יהבוליק

New member
היי, שאלה לי

היי לכולם לקראת ה swap המתממש ובא, רציתי לשאול כמה שאלות של טירונית - אני רוצה להדביק פימו על כלי זכוכית, מה הדרך הכי טובה שישאר שם ולא יתקלף /ישבר? פעם ציפיתי כוס ואחרי יומים הכל נפל מהכוס :( איזה לקה משתמשים? בשביל מה משתמשים בה? לפני אפיה? אחרי אפיה? שמעתי על זה שהפימו רעיל ומסוכן בתנור אפיה שמשמש גם לאוכל, זה נכון? זה קריטי? מה אפשר לעשות? ועוד.. כשאתם מכינות גליל כלשהו, מה הקוטר שאתם מקטינים ? 2 סמ? 1 סמ? וכמה אתם שומרות מכל סוג גליל- 20 סמ אורך? (יוצא לי להכין גליל בהשקעה מרובה ואחרי כמה חיתוכים והדבקות לא נשאר ממנו זכר.. ) תודה רבה, אשמח ליעוץ, כדי ש ------------ תקבל משלוח יפה ומושקע יהבוליק

Liat R

New member
תשובות

ציפוי כלי - אם את מצפה את כל הכלי - סביב סביב, אין סיבה שירד. אם את משתמשת בפרוסות גלילים, הניחי האחת ליד השניה ובעדינות ליחצי על מנת להצמיד כם לזכוכית וגם שיצמדו פרוסה לפרוסה. בסוף משתמשים במערוך על מנת להחליק את המשטח ולוודא הצמדה מלאה. לכה - לא חייבים. עדיף (לדעתי) לשייף ללאחר האפיה, עם נייר שיוף מיים 400, 600, 1000 ולהבריק. קיימים כמה סוגים של לכות - אולי הכי כדאי לך לכה של סקלפי. ניתן להשתמש בה גם ללפני וגם אחרי האפיה. גם אם את משתמשת אחרי, ניתן לשים לכמה דקות בתנור לחיזוק. שימוש בתנור - אם זה מדי פעם, ניתן להשתמש בתנור הביתי. אבל לאוורר טוב אחרי. גלילים - אין חוקים לגודלל - צמצמי לגודל שנוח לך לעבוד איתו. נדמה לי שיש הדרכה לציפוי כלים - תיכף אחפש לך...

D and A1

New member
לפני הדבקת הפרוסות על הכלי אני מורחת שכבה דקי

קה של פימו נוזלי על הכלי. אופה הכל ביחד והמשך התהליך כרגיל - שיוף, ליטוש ולכה אם רוצים.

פינקי 1

New member
אני לא מורחת כלום צריך שהפרוסות תהיינה דקות

מאוד ואני משתמשת בלכה של חגי אחרי אפייה , לפי היצרנים החומר הוא לא רעיל כי מיועד לעבודה עם ילדים ,מניסיון התנור של החימר הפולימרי שלי מפיץ מן חומר שמנוני צהוב שצריך לנקות מדיי פעם לא מעזה לאפות אוכל בתנור הזה ,אבל אם מדובר בפעם אחת לא נראה לי שזה יהיה נורא , הקוטר בדר"כ הוא של יכולת אחיזה של הגליל ביד לצמצום והאורך תלוי באיזה גודל של פרח רוצים וכנראה שנגמר מהר כי את חותכת עבה מדיי בהצלחה

לא רעיל אולי אבל מריח נורא..

אחרי שבני ביתי אסרו עליי להשתמש בתנור הביתי קניתי אובן עם טורבו במחיר סביר ביותר ופתרתי את בעיית הריחות לתמיד. לגבי ציפוי זכוכית, אם הכלי בצורת גליל / חבית - הרווחת. במקרה כזה אני מניחה את הפרוסות קרוב ואפילו לא בצפיפות ובעת הגלגול הן נצמדות ביניהן. כמו שכבר קראת - אין צורך בפרוסות עבות - אבל כן יש להקפיד על הצמדה כי שהן יסגרו על הכלי - אני אומרת לילדים שהפרוסות חייבות לתת ידיים, להיות כח אחד !! לגבי לכה - אני מעדיפה את הלכה של פימו (צנצנת זכוכית מכסה אדום) אבל לשיקולך כמובן. כמובן שעדיפות לשיוף והברקה טבעית. בהצלחה ומקווה שעזרתי.

למעלה