היי רציתי לדעת אם אפשר עזרה

danduuu

New member
היי רציתי לדעת אם אפשר עזרה../images/Emo13.gif

אני צמחונית קצת יותר מחצי שנה כמעט 7 חודשים [אני יודעת שזה לא הרבה זמן חח] ואממ אני ממש רוצה להיות טבעונית. כלומר אני ממש מרגישה צורך להפסיק באכילת מוצרי חלב וביצים. אבל יש לי שתי בעיות. דבר ראשון זאת אמא שלי שמאוד מפריע לה שאני צמחונית ואם אני אגיד לה שאני טבעונית היא תשתגע ואני לא יודעת מה לעשות
דבר שני זה שבעקבות זה שהפסקתי לאכול בשר יש לי בעיות בגוף ואני ממש חלשה וחיוורת וחסר לי הרבה ברזל ואני מתקרבת לאנמיה. ואם אני אהיה טבעונית אני חוששת שיהיו לי יותר בעיות ואז בכלל אמא שלי תשתגע [אוףף] אז רציתי לשמוע מה אתם יכולים להציע לי? ואיך אני יכולה לגרום לאמא שלי להבין שכל החלב והביצים וכו' זה התעללות בבע"ח? ואם יש לכם הצעות לתפריטים בריאים שיכולים לעזור לי
תודה לכל מקרה
 
בטח שאפשר!

שלום וברוכה הבאה, קודם כל, לא להבהל. להרבה צמחונים חדשים יש בעיות תזונתיות בהתחלה. הסיבה העיקרית שהם פשוט מורידים את הבשר מהתפריט, מבלי להשלים את החסר ע"י מרכיבים חשובים מהצומח. אבל אל דאגה, הכל יבוא על מקומו בשלום. אני מצרף כאן תגובה שלי למישהו אחר שהתעניין בטבעונות, מקווה שזה יעזור: " אז ככה... במקום חלב רגיל אפשר לקנות "חלב" סויה או "חלב" אורז. חלב הסויה של תנובה בקרטון עולה כמו חלב רגיל (מקס' שקל הבדל), והוא מאוד טעים לפי דעתי, ויש כמה סוגים. ודרך אגב, המחיר שלו יורד כל הזמן בגלל הביקוש הגובר. יש מעדני סויה (במקום מעדני חלב) של צוריאל למשל. יש "גבינות" טופו (אני לא זוכר איזו חברה). יש גלידות פרווה, גלידות סורבה נהדרות וגלידות סויה למיניהן. האמת להרבה מאוד אנשים יש קושי לעכל את סוכר החלב - לקטוז - והם אפילו לא יודעים את זה, וזה גורם לבעיות עיכול. וגם להרבה אנשים (וגם לי) חלב גורם להווצרות ליחה.לאחר שהורדתי מוצרי חלב כבר אין לי ליחה בגרון בכלל. נעבור הלאה... לביצים יש תחליפים רבים. לפעמים משתמשים בביצים באפיית עוגות ופשטידות וכל מיני מאפים, וזאת כדי להדביק את חלקי התערובת. אז ניתן להכין את כל המאכלים האלה בלי ביצים - יש מתכונים רבים באתר הצמחונות הישראלי www.veg.co.il במקום טבעול (שמכיל ביצים) אפשר לקנות זוגלובק טבע או טופוטבע, שלרוב לא מכיל ביצים (צריך לבדוק ברכיבים - אבל רק פעם אחת, כי אח"כ כבר מכירים את המוצרים). למשל שניצל טופו של טופוטבע לא מכיל ביצים. בקשר לערכים התזונתיים, פה ממש ממש אין בעייה. כל שילוב של דגנים (פסטה, אורז, פתיתים, כוסמת, גריסים, בורגול, קינואה, לחם ועוד) עם קטניות (שעועית, חומוס, עדשים, פול, אפונה, מאש ועוד) מכיל חלבון מלא, כלומר חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו שיש. בגוף ממילא החלבון עובר פירוק לחומצות האמינו, ולכן אין זה משנה לו מהיכן החלבון הגיע. בנוסף, קינואה, סויה וטופו מכילים כל אחד בנפרד את כל חומצות האמינו, בלי צורך לשלב במאכל אחר. בנוסף, רצוי לאכול גם גרעינים, זרעים, אגוזים, שומשום וטחינה... יש בהם גם חלבון איכותי, גם שומן בלתי רווי (ואומגה 3 באגוזים), וגם הם עשירים בויטמינים ומינרלים חיוניים. עכשיו, תחשבי כמה שילובים אפשר לעשות מכל המרכיבים שהזכרתי... בעצם, את לא צריכה לחשוב, כי כבר חשבו בשבילך. פשוט תכנסי לאתר הצמחונות ותכירי את עשרות המתכונים הטעימים, הבריאים והקלים להכנה שיש שם. וגם יש שם מידע תזונתי מקיף על כל אבות המזון, הויטמינים והמינרלים שצריך. בקשר לפירות וירקות - גם אוכלי בשר חייבים לאכול אותם כדי להיות בריאים. זה פשוט עניין של רצון והרגל. ברגע שמתחילים להכיר את שלל הפירות והירקות, ואפילו משלבים אותם עם מאכלים אחרים, אז נעשה טבע שני. רק דבר אחד - ויטמין B12 לא קיים במזון מהצומח. אבל יש מוצרים רבים שמועשרים בויטמין הזה, כמו שניצלים של זוגלובק טבע, דגני בוקר (יש שם הרבה) ועוד. ואם יש ספק אפשר לקחת כדור מציצה של ויטמין B12 פעם ביום. זה משהו שרוב האוכלוסיה צריכה לעשות כי לרוב האנשים יש בעייה בספיגת הויטמין הזה, גם אם הם זוללים בשר מבוקר עד ערב. אז בקיצור, אין מה לדאוג ממעבר לטבעונות - יש רק להרויח: בריאות, הרגשה מוסרית ואפילו לחסוך כסף - כי רוב המוצרים מהצומח הם זולים מאוד ואפשר להכין מהם הכל. " בקשר לאמא שלך, את קודם כל צריכה להכיר לעומק את כל המידע התזונתי והבריאותי על תזונה מהצומח. ככה תהיה לך תשובה על כל שאלה/טענה/קושיה שלה. וכמובן יותר חשוב - זה יעזור לך להשיג תזונה בריאה ומאוזנת. את יכולה להסביר לה בניחוחות ובנימוס על ההתעללות הקיימת בתעשיות הביצים והחלב - כל המידע קיים באתר אנונימוס. חשוב לא להתלהם ולא להתרגז - זאת בכל זאת המשפחה שלך, וחשוב שתהיי ביחסים טובים איתה. ברגע שאמא שלך תראה שאת מודעת לכל ההיבטים הבריאותיים ואת דואגת לגוון את התזונה שלך, ההתנגדות שלה תפחת באופן טבעי. ככל הנראה הדבר שהכי מעניין אותה זה הבריאות שלך ולאו דווקא ההתעללות בבע"ח, ולכן ככל שתדעי יותר על תזונה נכונה, כך יהיה לך קל יותר לשכנע את אמא שלך. אז שיהיה בהצלחה רבה
ואם יש עוד שאלות את מוזמנת לשאול אותי במסרים...
 

danduuu

New member
וואו ממש תודה!../images/Emo140.gif

עד עכשיו התלבטתי אם להמשיך עם זה עד הסוף ולהיות טבעונית או שזה רק יזיק לי ולפי מה שקראתי פה זה ממש מעולה לבריאות ואמא שלי ממש תשמח לשמוע שזה בריא יותר ולא פוגע בי. הדבר היחיד שיחסר לי זה שוקולד
אלא אם כן יש גם שוקולד מסויה וכו'?
 
שוקולד מריר ../images/Emo47.gif

שוקולד חלב זה הדבר האחרון שיחסר לך ברגע שתתחילי לאכול את השוקולד האמיתי - שוקולד מריר. גם כאן יש המון סוגים, אבל הכלל הוא: כמה שיותר קקאו - יותר טוב ויותר טעים. ורק הערה... תהי מוכנה לכך שאמא שלך לא תקבל את הטבעונות שלך כל כך בקלות למרות כל מה שתסבירי לך. זה אף פעם לא קל לשנות דעות קדומות שהתבססו במשך שנים. בגלל זה כדאי לך להיות ממש ספצית בכל הקשור לתזונה טבעונית, כדי שהיא לא תמצא פרצות כלשהן. כמה שתהיי יותר בטוחה בעצמך ובעלת ידע, כך הסביבה תקבל את זה יותר בקלות. וכמובן זה חשוב גם בשביל הבריאות שלך. בהצלחה!
 

danduuu

New member
האמת אמא שלי קיבלה את זה הרבה יותר

טוב ממה שציפיתי..היא פשוט שאלה אותי "מה אני אכין לך לאכול?" כאילו זה הדבר היחיד שמפריע לה אז הסברתי לה כל מה שרשמת לי פה
היא קצת מוטרדת מזה שאין גבינות אבל בכללי היא מגיבה טוב
רגע שוקולד מריר זה לא עם חלב?? כי שוקולד מריר זה השוקולד שאני הכי אוהבת
אם ככה אז לא רע לי בחיים יותר חח
 

enbalush

New member
יש לך מחסור בברזל כי את לא אוכלת

נכון ולא כי הפסקת לאכול בשר, אני למעלה מ10 שנים לא אוכלת בעלי חיים והרופאה שלי צוחקת ואמרת שעם כמות הברזל שלי אני יכולה לתת לאחרים...ואני בכלל לא לוקחת כדורי ברזל, פשוט אוכל מגוון. אלא אם הספיגה שלך לא טובה ואז כדאי להפסיק לשתות תה וקפה בשעות סמוכות לארוחה, כדאי מיץ הדרים שמגביר ספיגה (כמו תפוזים), טחינה, פטרוזיליה, פירות ירקות...(תקראי על הברזל בגוגל). דבר שני את יכולה להסביר לאמא שלך שטבעונות היא בריאה, למשל מבחינת כולסטרול, או סידן (שהוא קיים פי 3 בחלב סויה מחלב של פרות), כדאי שתשתכנעי קודם בעצמך שזה יותר בריא ואיך את אוכלת נכון ואז תספרי לה. בהתחלה הורים משתגעים ודואגים, אח"כ הם עוברים לצד שלך.
 
יש ספרים טובים בנושא הזה.

וגם ברשת, אפשר לחפש מאמרים. ואם קשה לך , תפני אל רופא פרטי שמתמחה בדברים האלה. אני יכולה להמליץ על מישהו.
 
כל ארוחה עקרית צריכה להכיל

קטניות דגנים וירקות ביחסים שווים. הירקות צריכים להיות לפחות בשני צבעים. ירוק וכתום. ירוק עז, וכתום עז, טובים יותר. רצוי גם ירקות סגולים. ולבנים. הקטניות והדגנים יהיו שונים בכל ארוחה. ומבשלים אותם פשוט: משרים בלילה, ובבוקר שוטפים היטב, ומוסיפים למעט תבלינים מתוגנים בשמן. ומבשלים במים . בסוף הבישול מוסיפים מלח. ולהוסיף סלט חי, סלט ירוק טוב מאד.
 
צימוקים חפשי, וגם

10 שקדים ביום . להשרות בלילה ולקלף ולאכול בבוקר. תמרים אגוזים למיניהם. גרעיני דלעת גרעיני חמניה שומשום טחון טרי בבית , לשמור בפריזר. כנ"ל זרעי פשתן. להוסיף כף על האוכל מזה ומזה. והרבה פירות
 
שכחתי!!!

קינואה הוא פשוט גאוני! יותר טעים מאורז וכל הדגנים ביחד! גם הכי עשיר בחלבון (אומרים שחלבון מלא) זה דגן כזה מדרום אמריקה שמוכר מאז אינקים.
 
ההודעה שלפני "שכחתי"

היי ! נסי את חלב סויה אלפרו (alpro) בננה, הוא מ-ד-ה-י-ם! (זה רק בצורת חלב עמיד כי זה מגיע מהולנד ולכן זה לא עומד במקרר) לפי דעתי חלב סויה צוריאל יש לו טעם מגעיל. תנובה יותר טוב אבל אני לא קונה בגלל שתנובה זה תנובה(את מבינה) אם את אוהבת יוגורטים יש לך את סויהגורט של צוריאל, אבל רק 3% הם מדהימים(לא בכל סופר יש) אל תתקרבי ל1.5% הטעם חרא בגלל איזה תחליף סוכר שהם מוסיפים. אם את אוהבת גבינת שמנת יש את "טוב מגבינה" של טופוטי (16% שומן) כמעט בכל סופר ובטעמים שונים(הטעם כמו גבינת שמנת לכל דבר). יש גם "טוב משמנת " שזה כאילו שמנת(אריזה יותר גדולה מ"טוב מגבינה" ) יש גם ממרח סויה צוריאל. זה גם כמו גבינת שמנת אבל רק 5% שומן (אריזה ירוקה בטעמים שונים) יש גם את מעדן שוקו של אלפרו (מדהים!) הוא עמיד ועומד תמיד ליד חלב אלפרו ואת חייבת , פשוט חייבת לטעום טופו מעושן של "שיזן". אני חולה עליו! :) בעיקר הפיקנטי. יש גם שוקולד חרובים פרווה עם סויה. יש לו טעם של שוקולד חלב ממש. אני רק לא מבין למה הם לא עושים את אותו הדבר עם קקאו :/ זהו :) תספרי לי כשתתעמי! נ.ב. ואם משהו לא נמצא בסופר הוא תמיד ימצא בחנות טבע
 
למעלה