היי, נכנסתי לקטע של עיסת נייר

• פותח הנושא limim
  • פורסם בתאריך

limim

New member
היי, נכנסתי לקטע של עיסת נייר

בתקופה האחרונה התחלתי לעבוד עם ילדי בסוגי עיסת נייר. קיבלתי מתנה (מהמעסיקה שלי. אני עובדת בגן ילדים ששם דגש על מחזור): את הספר "תוצרת בית" והתחלתי ליישם חלק מהרעיונות שיש שם לגבי עבודות יצירה עם הילדים בבית. אחד הדברים שהתחלתי להתלהב מהם זה עיסת נייר, בטכניקת הנחת נייר עיתון בצירוף חומר מדביק (בספר מדובר על תערובת קמח ומים) והתחלתי לצפות כך תיבת פלסטיק גדולה. לשאלותי: 1. האם השיטה הזו של הנחת נייר באמצעות תמיסה כנ"ל לא עלולה להביא מזיקים, כגון נמלים וכו', לעבודה? ואם כן, כיצד להתגונן מכך? 2. במה כדאי לצבוע את התוצרת: צבעי אקריליק או גואש? ייעוד התיבה הוא לחדר הילדים. 3. חשבתי להדביק מפיות על התוצאה המוגמרת (זו עוד אמנות שמסקרנת אותי וטרם יצא לי להתעסק איתה). איך עושים זאת? 4. באיזה סוג לכה כדאי לצפות את הכל? 5. האם כדאי לצפות בעיסת נייר גם בתוך הארגז?

50מרלין

New member
ברוכה הבאה לימי../images/Emo140.gif

ונתחיל בתשובות: 1. קמח ומים אכן יכולים להביא מזיקים - או שתעברי לדבק פלסטי או שתוסיפי 2 טיפות שמן צפורן /פשתן לעיסה האמורים להרחיקם 2. צבע - מה שיש לך בבית - אקריל לדעתי נותן תוצאה יפה יותר 3. מפיות - רעיון נהדר, קל לישום כ-שתסיימי את העיסה צבעי בצבע בסיס את העבודה (לבן או שמנת) לפחות פעמיים לכיסוי הכיתוב והתמונות של העתון תתכנני מראש היכן תודבק המפית- מרחי במקום ההדבקה דבק(מוד פודג')הוא דבק שנועד למפיות , אפשר גם דבקים אחרים- הפרידי את המפית , היא מגיעה בד"כ בשלוש שכבות דקיקות.....את משתמשת רק בשכבה העליונה עם התמונה, הניחי בזהירות את המפית על הדבק והצמידי בתיפוף עם מכחול את המפית לדבק 4. לכה - לבחירתך: בתרסיס או בנוזל, מבריק או מאט 5. אם הארגז יהיה שימושי לילדים כמו צעצועים וכד' לא הייתי מצפה מבפנים בהצלחה

limim

New member
תודה על התשובות. למה בעצם לא לצפות מבפנים?

חשבתי שזה יצא יפה יותר אם יהיה מצופה בעיסת נייר גם מבפנים...

למעלה