היי, מה דעתכם על ארון בגדים בעומק של 40 ס"מ

היי, מה דעתכם על ארון בגדים בעומק של 40 ס"מ

בלבד וזאת מחוסר מקום בחדר ואם כן איפה מוצאים כאלה (לא מצאתי באיקאה ואם כן אז הם נמוכים מידי). הארון לשני ילדים בן (14) ובת (8) והם צפויים להשאר באותו חדר עוד הרבה-הרבה זמן.

vicz

New member
מצטרפת לשאלה על עומק 40 ס"מ

גם אני מתכננת ארון כזה.
בעיקר בגלל שאני לא אוהבת לסדר את הבגדים בארון בשתי שורות...

האם יש בעיה מעשית עם ארון כזה? יציבות כו'...

TootFairy

New member
הארון צריך להיות עמוק יותר

בשביל תליה של קולבים כך שלארון בגדים של מבוגרים זה נראה לי בעייתי. אין לי מושג לגבי ילדים, יכול להיות שזה לא קריטי...

vicz

New member
לא תהיה תליה של קולבים

נוח לי כשהבגדים מסודרים על המדפים.
בשביל מספר קטן של פרטי לבוש שחייבים תליה: מעילים, ז'קטים - יש מקום נפרד בארון אחר.

פרט לבעיית תליית קולבים - האם יש עוד בעיות שעלולות לצוץ?

TootFairy

New member
לא מעצבת

אבל לא שאני יכולה לחשוב עליהן. אני גם מתעבת את הסידור בשתי שורות אבל אצלי רוב הבגדים תלויים.

vicz

New member
אני עוד לא התחלתי להתייעץ עם נגרים

אבל אני חוששת שמא ארון כזה בגובה 2.20-2.30 יהיה פחות יציב מארון בעומק 55-60....

כמובן שאין לי שום ידע או רקע ואולי בכלל אין בעיה...

גלמיש1

New member
לבנותי תכננתי ארון של 45 סנטימ.

2 בנות , אחת מתבגרת, מסתדרות עם זה יפה מאד.
אין עם זה גם בעיה של תליה, (אם לא רוצים לתלות שם מעילים וחליפות של גברים). שמלות, חולצות, ושאר ירקות שתולים על קולב נכנסים שם היטב.

לגבי יציבות, צריך לדאוג לבסיס רחב וכבד לארון. וליתר ביטחון כדאי לעגן את הארון לקיר. אם את מזמינה אצל נגר, תתיעצי איתו.

אלי.

New member
ארון בגדים בעומק 40 ס"מ הוא בסדר

(בודאי לילדים), ובתנאי שאפשר לוותר על התליה.

אם רוצים ללכת על איקאה, אפשר לקמבן אחד כזה מסדרת besta.

אני אחפש שוב. תודה.

זה בדיוק הענין שקונים ארון 60 כי חוששים שאח"כ תהייה מגבלה
באסה.

zivaf2

New member
אני בעד

במיוחד במקומות שאין מספיק מקום לארון עמוק יותר. 40 זה אחלה למדפי בגדים אפילו של מבוגרים, ויש פתרון גם לתליה- יש מתלים נשלפים שתולים עליהם את הבגדים לרוחב במקום לאורך (מקווה שאני מובנת), אצל ההורים שלי יש מתלה כזה וזה שימושי ונוח מאוד.

זה רק בהזמנה ? באיקאה יש אולי ארונות ספרים

אבל הם נמוכים אז הולך לאיבוד מקום איחסון נוסף.
בכל זאת לאיחסון בגדי חורף זה לא רע כשיש עומק 60 ס"מ.

מרי פופ

New member
עומק 40 = ארון קיפול

העומק הזה נותן ניצול מצויין לפיצול של חדרי ארונות או חדרים לחוצי מקום, ע"י החלוקה לחלקים יעודיים לתליה חלקים ויעודיים לקיפול בגדים.
הארון הזה יהיה בסדר בתנאי שתליה תהיה בארונות אחרים בבית.
אצלנו למשל הבגדים של הבנות שלי תלויים בארון בחדר הבן ואין עם זה כל בעיה כי כמעט אין להן שמלות שדורשות תליה אלו שיש לא נלבשות כ"כ הרבה פעמים בשנה.

אז אולי זה לא טוב בשבילנו. קשה לי לנבא

מה הילדים ירצו.
לנו יש ארון של 4 דלתות + חמש מגרות (ממש לא הרבה לזוג מבוגרים). 2 חולצות של הבן תלויות בארון של האבא.
לבת הגדולה יש ארון משלה שהיא תולה בו בגדים וכל היתר משמש לאיחסון. ספרים, מחברות, כלי כתיבה ועוד.
והארון של הילד והילדה משמש רק אותם + איחסון של מצעים או בגדים לפני שהם עוברים למחסן או לתרומה. אם הם יחליטו שהם רוצים או מי מהם רוצה תליה לא יהיה להם איפה. בנוסף אם באמת ארון גבוה כזה לא מספיק יציב (והוא יעמוד בממ"ד אז יותר קשה לעגן אותו לקיר) אולי זה לא רעיון הכי טוב ?

מרי פופ

New member
בעניין היציבות אין בעיה בכלל

חוץ מארון בנישה עם סגירות מסביב, לא מעגנים ארון לקיר, אין צורך בכך.

תכננתי לעצמי כזה

ארון בעומק 40 ס"מ לא יכול להיות ארון תליה, אבל לארון מדפים הוא דוקא אידאלי,
שכן בגדים מקופלים צורכים מכסימום 40 ס"מ. וכך לא נשאר המרווח הזה בעומק הארון שאין
מה לעשות איתו.
את הארון שלי תכננתי בעצמי ועשיתי בהזמנה, אבל אני כמעט בטוחה שראיתי בקטלוג של איקאה אחד כזה.

אוער

New member
לאיקאה יש פיתרון של תלייה נשלפת ואז הבגדים

תלויים עם הפנים החוצה ולא על הצד ואפשר לתלות גם ב - 40 ס"מ
מופיע בקטלוג החדש שלהם

למעלה