היי לכולם

net net

New member
היי לכולם

היום הייתי בבדיקה בעיקר כי אף פעם לא ממש עשיתי בדיקה יסודית.. הרופא מצא ציסטה, לא פירט לי שום דבר על זה, רק הפנה אותי לבדיקת דם ועוד בדיקת US שאלתי אותו אם אני צריכה לדאוג והוא אמר לי "ממש לא". אבל כשהגעתי הבייתה וראיתי בדפי הפנייה שכתוב "ממצא צסטי עכור כנראה אנדומטריומה". בדיקה קצרה בגוגל הובילה אותי לדאגה רבה וגם לכאן. האם יכול להיות שיש ציסטה כזו ובלי אנדומטריוזיס? או שהשניים הולכים ביחד? מה הסיכוי שזה יעלם מעצמו? תמיד צריך לנתח? עכשיו אני צריכה לחכות חודש בחוסר וודאות וזה נוראי. אולי הייתי רגועה יותר אם לא היו לי תופעות של כאבים עזים בזמן המחזור כמו שאתן מתארות ועוד כל מיני תופעות...תמיד אמרו לי שזה נורמלי ודחפו לי גלולות- אבל אני שונאת גלולות אז לא לוקחת.

../images/Emo245.gifנט נט

אנדומטריומה היא חלק מאנדומטריוזיס, כך שאם יש לך אנדומטריומה אז יש לך אנדומטריוזיס. מה שאת מתארת לגבי כאבים עזים בווסת ושכולם מסביב אומרים שזה טבעי ורגיל, לצערי זה מוכר לרובנו
. לצערנו המחלה לא כל כך מוכרת אפילו לא כל הרופאים מכירים אותה. רק בשנים האחרונות החלה המודעות למחלה. מה גודלה של האנדומטריומה? אם היא לא גדולה מידי אפשר לנסות להקטין או אף להעלים אותה בעזרת גלולות או זריקות כגון דקאפפטיל או לוקרין. ולא הבנתי למה את צריכה לחכות חודש?

net net

New member
כי

הרופא אמר לי לחזור עוד חודש אחרי שאני יעשה את הבדיקות וגם כנראה אחרי מחזור. לא נאמר לי הגודל או שום פרט, רק מה שראתי אחר כך בהפניות.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מייקי ענתה לך על הכל. אם תמיד צריך לנתח? לא. תלוי בעיקר במצב איכות החיים ובתלונותייך. ולפעמים ניתוח מגיע אם יש קשיים להרות בגלל סיבות מכאניות מגוונות. אבל את צריכה לקבל הסבר על אנדו מרופא שמבין בזה... כי את צריכה להבין את חשיבות הדיכוי כדי לא להגיע למצבים המורכבים...

למעלה