היי כולם הנה עוגיות מדהימות לניצול קמח עד פסח

היי כולם הנה עוגיות מדהימות לניצול קמח עד פסח

עוגיות רוגלך ללא שמרים נמסות בפה טעם פשוט חלום חייב לנסות לא תתאכזבו.הבצק מאוד נח לעבודה ונמס בפה.העוגיות מקמח מלא אבל לא מורגש בכלל שאלו עוגיות בריאות.הן יפות למראה.מומלץ בכל פה רכיבים:75 גרם מרגרינה 2 כפיות גדושות טחינה 2 כפיות גדושות שקדיה[למי שאין אפשר שוב טחינה] רבע כוס שמן אחד סוכר וניל רבע כוס סוכר לבן 3 כוסות קמח מלא אחד אבקת אפיה חצי כוס חד פעמית מים כפית ברנדי או ליקר או יין.. למלית:ממרח תמרים קנמון קוקוס או חלבה או כל ממרח אחר שצריך כבר לגמור[אני השתמשתי בממרח תמרים וממרח חלבה שערבבתי יחד עם קינמון וקוקוס] אופן הכנה:מרגרינה שמן טחינה ושקדיה-ערבבו לקבלת תערובת חלקה.הוסיפו סוכר ווניל ערבבו והוסיפו מים תוך ערבוב.הוסיפו קמח עם אבקת אפיה לושו לבצק נח וגמיש לבסוף הוסיפו את כפית הליקר על הבצק ומעל קינמון ולושו את הבצק שיספוג את הליקר.זה יגמיש את הבצק.צריך להתקבל בצק רח מאוד .לקרר את הבצק במקרר למשך שעה לפחות אפשר גם למשך שעתיים.לאחר מכן חלקו את הבצק ל-2 רדדו לעיגול דק מרחו את המלית חתכו למשולשים[לי יצא מכל עיגול כ-12 משולשים די גדולים]גלגלו לרוגעלך יפה כך הכינו את כל הכמות.שימו בתבנית משומנת מעט ומרחו מעל חלמון טרוף במעט מים .אפו ב180 במשך עשרים דקות בדיוק עד הזהבה השחמה.הרוגלעך יוצאים כ"כ יפים וטעימים נראה ממש אמיתי וזה פריך נמס בפה ולא קשה..מתאים גם לתנוקות!!רוצו לנסות!המתכון על בסיס מתכון של אביגיל מייזליק עם שינויים שלי ששיפרו אותו והפכו אותו ללהיט!בהצלחה
 
למעלה