היי יש לי שאלה הנושא תגובות

carey1

New member
היי יש לי שאלה הנושא תגובות

כאשר מבקשים ממני לרשום ולאזן תגובה מסויימת .החמצן O מתי צריך להוסיף אותו לתגובה מתי יודעים שצריך להוסיף אותו דוגמא לתגובה נתרן זרחתי וסידן כלורי מגיבים ליצירת נתרן כלורי וסידן זרחתי תודה ושיהיה חג שמח

BigBadWolf

Member
לא הבנתי את השאלה

את יכולה לנסח שוב? לא הבנתי את השאלה. מה הקשר של החמצן ומה ההקשר? בתגובה שרשמת לא משתתף חמצן (חוץ מאשר ביון הזרחתי אבל לא קורה שום דבר לחמצן שם)

carey1

New member
נשאל ככה

צודק (אני די בהתחלה) האמת שהסתכלתי והבחנתי בטבלה שנותנת לי את היון הזרחתי שהוא PO ,תודה בכל זאת ,הכי קל בתגובות שרושמים לנו את היסוד:)

Double Oxygen

New member
תגובה

חמצן בדרך כלל משתתף בתגובות של שריפה. מעבר לזה,אם את מתכוונת ליונים מורכבים אז פשוט צריך להכיר את היונים ולדעת מתי החמצן נכלל ביון מורכב. כמו ביון הידרוקסיל שמורכב מחמצן וממימן.

carey1

New member
שאלה לדוגמא

אלומיניום מגיב עם חמצן ליצירת תחמוצת אלומיניום השאלה שלי היא כזאת אני צריכה לרשום את התגובה ולאזן אותה באיזון אני מעולה אז לשאלה בתוצרים למה מספר האינדקס של האלומיניום הוא 2 ושל החמצן הוא 3 (המספר מימין ליסוד) מקווה שרשמתי מובן תודה

BigBadWolf

Member
צריך לאזן את המטענים

חמצן נמצא במצב חימצון -2 ואלומיניום במצב +3. סך הכל המטען של התוצר הוא 0 משתי סיבות. ראשית, כדי שלא נתחשמל תמיד המטען הכולל של המערכת השלמה הוא 0 והמערכת שלנו כוללת רק אלומינה. שנית, שני המגיבים אינם טעונים ולא נכנסים או יוצאים אלקטרונים מהמערכת בשום צורה. סך המטען במגיבים ובתוצרים חייב להיות שווה. בכדי לאזן את המטענים של חמצן ואלומיניום נקח 3 אטומי חמצן ו-2 אטומי אלומיניום. כך, מטען כל יוני החמצן הוא -6 ומטען כל יוני האלויניום הוא +6, סך הכל 0. אם זה עוזר לך, מציאת מספר היונים מכל סוג הוא כמו מציאת מכנה משותף בשברים:
1/2+1/3=3/6+2/6=(3+2)/6​

Double Oxygen

New member
תגובה

את צריכה לכתוב בתגובה גם את החמצן כי מן הסתם מציינים שהאלומיניום הגיב עם החמצן. גם בתוצרים מופיע החמצן (תחמוצת האלומיניום). היחס בין האלומיניום לבין החמצן הוא 2:3 בהתאמה. הרי אם נסתכל על התחמוצת נראה שדרגת החמצון של האלומיניום היא +3 ושל החמצן -2. כדי לאזן את המטענים נצטרך מקדם 2 לאלומיניום ומקדם 3 לחמצן.

למעלה