היי חברים, זוכרים אותי?

Supermans girl

New member
היי חברים, זוכרים אותי?

גם אם לא, אני דניאל- ולפני איזה שבוע שאלתי אתכם לגבי המשתתפים בשיר we are the world". בעיקרון עזרתם לי מאד, ויש לי עוד שאלה קטנה ברשותכם: נכון ברוס ספרינגסטין- אז יש לו קול מאד צרוד בwe are the world, וכעת "נמצאים ברשותי" שירים אחרים שלו, והקול שלו ממש שונה משיר לשיר. האם יש לזה הסבר? (בעצם אני שואלת- האם היה לו קול צרוד יותר כשהיה צעיר יותר או כעת כשהוא מבוגר יותר, והאם השיר we are... הוא מתחילת הקריירה שלו או לא). מקווה שהבנתם את השאלה, היא קצת מסובכת אני מודעת לכך.

כיסוף

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo12.gif../images/Emo132.gif

השאלה שלך הובנה אבל אה מה מממממממממממה בשביל מה ההסבר?? לכל שיר יש את העיבוד והלחן שלו ובתור סולן הוא בוחר את השירים שלו או כאלה וכאן הוא השתתף בשיר עם קבוצת זמרים. אני בכל אופן לא מוצאת קשר אם הוא צרוד יותר או פחות.. אולי משהו אחר מכאן יבין למה התכוונת.. אבל הכי חשוב שהשיר WE ARE THE WORLD הוא שיר יפה בלי להתעסק בקטנות.

turrican

New member
היי Super Girl

תראי זה קצת קשה לומר אם זה בשירים ,כי לא רשמת אילו שירים את חושדת שהוא לא שר אותם. שמעתי המון תקליטים של ברוס והוא תמיד נשמע לי אותו דבר. ד"א ברוס ספרינגסטין הקליט שירים עוד באמצע שנות ה-70 למי שמכיר את הלהיט Born to Run ב-75' שהיה להיט גדול. אתה יכולה לבדוק בדיסקורפיה שלו אם השירים אכן שלו. ונ.ב. כנראה שאת לא מכירה את כיסוף , אחת הנשים המקסימות ביותר בפורום. היא לא ניסתה להעליב . זה הסגנון שלה ואולי היא לא בדיוק הבינה למה את מתכוונת. עוד משהו באתר שלנו יש ביוגרפיה על ברוס.

Supermans girl

New member
לזה לא התכוונתי...

לא טענתי שאני חושדת שהוא לא שר את השירים האלו, פשוט תהיתי איך הקול שלו נשמע שונה משיר לשיר.. בשירים מסויימים מאד מאד צרוד, ובשירים אחרים הרבה פחות- והשאלה שלי הייתה אם יש לזה קשר לגילו אולי, או למשהו אחר, לא יודעת. תודה בכל מקרה.

אחדאחר

New member
1 2 3 , ניסיון.

ב"ה בתור חובב ספרינגסטין מושבע, אני יכול להסכים אתך שבשירים מסויימים הוא נשמע צרוד יותר מאשר בשירים אחרים. מסקירה חפוזה (בראשי) של האלבומים, יש לי רושם שבאלבומים השקטים שלו (שרובם לא הצליחו במיוחד, אם כי אני מעדיף אותם במצבי רוח מסויימים), הוא נשמע פחות צרוד, לדוגמא "The Ghost of Tom Joad", או "Tunnel of Love", שנכשלו מסחרית. השיר שהזכרת "We Are the World", הוא שיר של אמנים אמריקאיים, הכנסות השיר הוקדשו לרעבים במדינה אפריקאית כלשהי (אני חושב סומליה, אבל לא סגור על זה), השיר יצא בעקבות לשיר "It's Christmas Now" בביצוע אמנים בריטיים שהכנסותיו הוקדשו לאותה מטרה, פחות או יותר. בשיר זה אכן "הבוס" נשמע צרוד יותר (למרות שזהו שיר שקט), אבל נראה לי שזה מכוון, כדי שיזהו אותו. השיר יצא כמדומני בתחילת שנות ה-90, וזה ממש לא תחילת הקריירה שלו, הוא התחיל להופיע כבר בתחילת שנות השבעים (אם כי החל להתפרסם באמצע העשור ההוא, עם Born to Run" המעולה והבלתי נשכח. מקווה שעזרתי.

אחדאחר

New member
כנראה שאתה צודק, כתבתי "כמדומני".

ב"ה לא בדקתי את זה לפני שכתבתי. בכל אופן, זה ממש לא בתחילת הקריירה של ספרינגסטין, אלא כ-15 שנה מאוחר יותר.

Supermans girl

New member
או! ../images/Emo13.gif

הנה אחד שמסכים איתי, אכן, לא חשבתי על האפשרות שהקול שלו בשיר הרב-אומני צרוד יותר כמעין סמל מסחרי. מה לעשות שבגלל בקול המסויים הזה התחלתי להתעניין כל כך בספרינגסטין, לא שיש לי חרטות- הוא אמן מצויין עם שירים טובים- אבל זה פשוט לא בידיוק אותו קול. תודה רבה על התשובה המפורטת!

למעלה