היי, אני מעוניין לקנות מצלמה

Itai S

New member
היי, אני מעוניין לקנות מצלמה

דיגיטלית ואני יודע מה הכיוון, אבל אני עדיין לא יודע מה טוב בשבילי
אני מעוניין לקנות מצלמה בסכום של 1500-2000 ש"ח, מצלמה מפירמה מוכרת (HP/OLYMPUS/NIKON וכדומה) וכמו כן שתהיה עם 3 מיליון פיקסל ומעלה ושיהיה אפשר לצלם בחושך ותנאי תאורה חלשים אבל בו זמנית שלא תהיה בעיה עם אור שמש חזק של צהריים. חיפשתי בכל מיני אתרים אבל תמיד מצאתי דברים ששייכים למכרזים ללא מחיר רשמי עליהם. רציתי לדעת מה לדעתכם מומלץ? איזה מצלמה נחשבת טובה?
תודה רבה

masterboy

New member
FUJI FinePix S5000

בדיוק מה שאת צריכה. ורק שתדעי שלא כדאי לקנות את הHP ושמו פה דוגמה ליחס המוזר שלהם כלפי הלקוחות כאשר יש להם בעיות עם המצלמה. חוץ מהFUJI FinePix S5000 יש את הMinolta Demange Z1(לא בטוח לגבי השם של הסידרה) והיא פחות או יותר על רמה של הפוג'י אבל הזמן חשיפה הכי קטן שלה הוא 1\1000 שניה ככה שבתאורה חזקה ממש קשה לצלם בה ומוסיף לזה גם שבמינולטה אפשר לפתוח פחות את הצמצם מפוג'י. הפוג'י עולה 2000. אני קניתי אותה מיבואן רשמי עם אחריות רשמית מחנות גדולה והיא עלתה לי 2000. יש מקומות שאפשר להשיג אותה ב1800 מיבואנים לא רשמיים ויש מקומות שלוקחים עליה 2200 אבל הם סתם יקרנים.

קחו בחשבון שיש בעיה מסוימת עם ה-Z1

והיא שאין לה מייצב. הרי אחד היתרונות הגדולים שלה הוא שיש לה זום X10 ובלי מייצב שכאמור אין לה זה הופך את היתרון ללא רלוונטי (הרבה פעמים לא ניתן להשתמש בחצובה)

יש דגם חדש

אני יודע שיש דגם חדש של קנון הוא עם מייצב כאשר זה חשוב במצלמה שיש לה זום אופטי גדול 10 כמו מינולטה או פוגי הדגם CANON S1 בנוסף יש עדשות באיכות טובה של אולטרהסוניק כדי לבדוק

y a g i

New member
תנסה בכ"ז להגדיר לעצמך מה אתה רוצה

האם אתה רוצה מצלמה שנכנסת לכיס בקלות? האם אתה רוצה מצלמה דמויית SLR? האם אתה רוצה מצלמה עם טווח ZOOM רחב? האם אתה רוצה מצלמה מהירת תגובה לתמונה ראשונה ובין תמונה לתמונה? האם אתה רוצה מצלמה עם תכונות/תוכניות פלש מסוימות? האם אתה רוצה מצלמה שמסוגלת לצלם מקרו מטווח קצר ככל האפשר? גם אני מחפש כרגע מצלמה דיגיטלית באזור הסכום שאתה מחפש. ראיתי את הפוג'י S5000. נראית לי צעצועית מדי. לא הכי נוח לאחוז בה, הזום שלה מרגיז, קצת עצלה. לעומת זאת האולימפוס 750 והסוני P10 נראות יותר מבטיחות על הנייר מבחינת הפונקציות שהן מאפשרות (אם כי אני חייב להודות שטרם אחזתי בהן). הן גם 4MP ומעלה. אבל, כמובן, זו רק דעתי הבלתי מקצועית והבלתי מנוסה במצלמות דיגיטליות.

masterboy

New member
?!

צעצוע? אתה בטוח שאתה מדבר על S5000? הזום שלה מעולה ואני לא מבין על מה אתה מדבר ואני לא מבין מה זאת אומרת עצלה... אתמול למשל צילמתי רצוף עשרות תמונות רק בשביל לבדוק את המהירות של המצלמה. כולן היו עם פלאש וכולן באיכות גבוהה והמצלמה צילמה בלי שום עיקוב. ראיתי את האולימפוס 750 והיא זאת שנראת כמו צעצוע(וגם החזקתי אותה) שלא לדבר על זה שהיא עולה עוד 500 שקל. בנוסף הזמן חשיפה הכי קצר שלה הוא אחד חלקי 1000 שניה וזה פי שתיים יותר איטי מה1\2000 של פוג'י. וזה לא שיש לה ISO יותר נמוך. ובשביל למנוע ממך לגמרה לצלם באור חזק הפתיחת צמצם הכי קטנה היא F8 לעומת F9 של פוג'י. ועכשיו גם הסתכלתי מה זה הP10 מצלמה קומפקטית! איך אני מרכיב על הדבר הזה פילטרים ועדשות?

Itai S

New member
אפשר כמה שאלות בבקשה../images/Emo35.gif../images/Emo164.gif

אפשר לדעת מה זה SLR? מה זה מקרו מטווח קצר? ומה עוזר טווח זום רחב? כמה זיכרון כדאי לקנות/להוסיף? האם 128 זה מספיק או שמה כדאי ללכת על 256? :-* מיקוד הדרישות שלי
מצלמה שתהיה במידות סבירות , קלה ונוחה לנשיאה אך לא בהכרח מתאימה לכיס (למשל לא SONY החדשות שהן גם נורא ארוכות), מחירה יהיה כ1800 משום שאני מעוניין לקנות גם זיכרון. מעוניין שיהיה לה זום יחסית טוב לצילומים ממרחק רחוק, ושתוכל לצלם גם בתנאי ראות קשים (תאורה מעומעמת וחושך מוחלט) בתודה מראש איתי.

Itai S

New member
ועוד דבר חשוב נורא../images/Emo70.gif

שכשאני ארצה להדפיס את התמונות על נייר צילום רגיל ו/או ארצה הגדלה, הגבולות של האובייקט בתמונה לא יראו "מרובעים" ז"א
כמו טישטוש פנים של איש שב"כ.

masterboy

New member
SLR

זאת מצלמה שיש לה את העדשה והאור שעובר דרכה לא פוגע בחיישן\פילם במקום זה הוא פוגע במראה. המראה הזאת מעבירה את האור על העינית ואז אתה רואה בדיוק מה שאתה תקבל בתמונה הסופית. רק שאתה לוחץ על הכפתור צילום העדשה זזה ואז האור מגיע על הפילים\חיישן. כל המצלמות הדיגיטליות של הSLR(שנראות DSLR) עולות הרבה כסף ככה שזה לא נמצא בתקציב שלך. בגלל זה המציאו את הדמויית SLR. המצלמות האלו קולטות את האור ומעבירות אותו לצג קטן שממוקם בעינית. זה למשל מה שקורא בפוג'י S5000. הבעיה המצלמות האלו היא שהצג ברזולוציה הרבה יותר נמוכה מהתמונה הסופית ואז אתה לא רואה תמיד את כל מה שנקלט ואת האיכות שלו. במצלמות האלו באלו לענות על הצורך בעינית שתראה בדיוק מה אתה מצלם כי במצלמות הרגילות יש לך פשוט חלון רגיל. החלון הזה ממוקם בדרך כלל מעל העדשה ולפעמים גם יותר הצידה וככה אתה מקבל תמונה יותר נמוכה ממה שראית בעינית. זה קצת מעצבן במיוחד שיש לך מצלמת פילם ואתה לא רואה ישר את התמונה ובסוף אתה רואה שצילמת את כל המשפחה בלי ראשים. בקשר לשאל המושגים אני לא יודע בדיוק אבל מקרו טווח קצר זה כנראה כל המקרואים של ה1-10 ס"מ כי מקרו רגיל הוא 10ס"מ+. לפי דעתי לך על 128 במיוחד במגבלות תקציב שלך. כרטיס של 256 עולה 500 וזה קצת יותר מדי לפי מה שאתה מציג. אני בכלל מסתדר מצויין עם הפוג'י S5000 שלי והכרטיס 64MB.

ofeking

New member
מה עם canon a 80?

מצלמה מעולה, 4 מגה פיקסל, שליטה ידנית מלאה...

GOOZA

New member
יש לך גם את s5000 מרוצה מאוד

אני ממש מרוצה שווה לקנות אם זה עונה על הצרכים שלך תסתכלי גם על אחרות כי את משלמת הרבה כסף על הזום הגבוה שלה אם חשוב לך זום גבוה כלכך אז רק פוג'י לא מינולטה אני תאמת מרוצה מאוד ממנה והיא מפיקה תמונות יפות לאלה אז בהצלחה

למעלה