הייתי משועמם אז פתחתי את הספר הראשו

נתניתי

New member
הייתי משועמם אז פתחתי את הספר הראשו

ן שהזדמן פתחתי איפה פתחתי והא לכם: ``בשבע השנים של תקופת הדין-וחשבון הוציאה הסוכנות קרוב לשמונה-עשר מיליונים לא``י. את הסכום הכביר הזה הוצאנו : 27% להתיישבות החקלאית; 6% להתיישבות עירונית; 23% לצרכי עלייה והצלה; 18% לצרכי העבודה המדינית ושירותי הבטחון; 9% למלאכה ושיכון; השאר לסעיפים השונים. ביסודה של עבודתנו היו ונשארו הפעולות בשטח העלייה וההתיישבות והבטחת זכותנו לעלייה ולהתיישבות. עובדה זו גם נתנה לנו את הזכות ואת האפשרות לבוא אל העם היהודי ולתבוע ממנו אמצעים חדשים וגדולים- לא לשם סיפוק האינטרסים והצרכים של היישוה הארץ-ישראלי, אלא בראש ובראשונה לשם הכנסת יהודים נוספים במספר רב יותר ויותר, להשרישם בארץ ולפתחם כדי ליצור אפשרויות קליטה חדשות.``(חזון ומעש/אליעזר קפלן ע``מ 240 פסקה 1.) א.

שלומצי

New member
ציונות, אה?

גם כן דיי פאסה, כמו התלבושת האחידה. קצת קשה לקרוא את זה בלי שום אזכור לפלשתינים, לא? קצת מציק, קצת מטריד, נכון זכותנו לעליה ולהתיישבות, אבל.. לא?

נתניתי

New member
פרק ב`

דרך אגב אין לי מושג על מה הספר הזה פשוט לקחתי אותו באופן אקראי מהמדף פתחתי גם כן באופן אקראי מה שאומר שלא כתבתי מההתחלה והתחלתי לכתוב נכון שאתם במתח? והנה חלק ב` : (זה יהיה בהודעה הבאה כדי שאני יוכל לבדוק איפה הייתי ולהמשיך מהמקום שהפסקתי ...

למעלה