הייתי בועטת בה, למרות שהייתי יוצאת הרעה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ילד על הרצף האוטיסטי חזר מהגן בתל אביב אל הוריו עם חולצה שעליה הודק בסיכות שלט צהוב גדול, שעליו חתומות "הגננת והסייעות", ובו נכתב: "להורים, נא לדאוג למחר לצרכים הבסיסיים של *** (טיטולים חבילה שלמה, מגבונים ובגדים להחלפה)! תודה רבה".

Harrington

Well-known member
מנהל
ילד על הרצף האוטיסטי חזר מהגן בתל אביב אל הוריו עם חולצה שעליה הודק בסיכות שלט צהוב גדול, שעליו חתומות "הגננת והסייעות", ובו נכתב: "להורים, נא לדאוג למחר לצרכים הבסיסיים של *** (טיטולים חבילה שלמה, מגבונים ובגדים להחלפה)! תודה רבה".
מבין את התרעומת מצד אחד, אבל מתקשה מצד שני. הילד הרי, בניגוד לחלק מהתגובות במרשתת, לא מרגיש מושפל ולא בטיח. אין לו שמץ של מושג מה משמעות השלט שהדביקו עליו ויכול אפילו להיות שהוא נהנה מהקטע. הגננת המותקפת, חזקה שלא הייתה עושה את זה אילו הייתה לה דרך אחרת לגרום להורים להיענות לבקשתה (הצודקת כמובן) ומן הסתם היא ניסתה דרכים אחרות קודם.

אז מי החליט להוציא את זה לכל העולם ואחותו, אינני יודע. אבל בגדול אני לא רואה כאן בעיה מיוחדת. גם לא אם במחשבה ראשונית הרוב יגיבו ב'אוי, מסכן הילד'.

משתפרת1

Well-known member

לפני המון שנים כשהיה בן שנה ושליש הלך בני למעון נעמת. על המדף שלו דאגתי באופן קבוע שיהיו טיטולים ומגבונים, ובתיק שלו 2 סטים של בגדים להחלפה. רוב ההורים נהגו כך, אך היו כמה קבועים שלא.
הגננת והסייעת דאגו שתמיד יהיו בגן בגדים להחלפה מהמלאי הפרטי שלהן. אבל כשלא היה טיטול לאחד מהמוזנחים הקבועים היו לוקחים טיטול ומגבון מהמלאי של אחד הילדים שבא מבית אחראי. המלאי שלי היה מתרוקן באופן קבוע מהר מהצפוי. כשההורים האדישים היו סוף סוף שולחים כמה חיתולים זו לא היתה חבילה שלמה, ולא היתה דרך להחזיר לאלה שנוצלו.
לפי הדרישה לחבילה שלמה (ילד צריך 2-3-4 טיטולים ליום בגן) כנראה שההתעלמות נמשכה זמן רב.
בכל זאת אי אפשר להלחם את מלחמות הצוות על גבו (או על חזהו) של הילד. נוסטלגיה הציעה דרכים יעילות ולא משפילות.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
יש דיווח שהסייעת ששמה את השלט על בגדי הילד נעצרה (ושוחררה בתנאים מגבילים) ע"י המשטרה. ככל שזה נכון, בעיני הגזמה פראית וניצול כוח/סמכות משטרתית לרעה. גם אם אסכים עם אלה שרואים משהו שלילי-קיצוני במעשה, פלילי אין בזה ואין שום הצדקה בעיני לקשור את זה לעולם הפלילי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
יש דיווח שהסייעת ששמה את השלט על בגדי הילד נעצרה (ושוחררה בתנאים מגבילים) ע"י המשטרה. ככל שזה נכון, בעיני הגזמה פראית וניצול כוח/סמכות משטרתית לרעה. גם אם אסכים עם אלה שרואים משהו שלילי-קיצוני במעשה, פלילי אין בזה ואין שום הצדקה בעיני לקשור את זה לעולם הפלילי.
חידשת לי, ואני שמחה שנעצרה, לילד יש נפש, ונשמה.

אל תמהרי לשפוט, סביר להניח שזה קרה אחרי שביקשו יפה פעמים רבות וההורים התעלמו.
אני במקום צוות הגן, הייתי בודקת בכניסה לגן, האם ההורים הביאו ואם לא, שולחת בחזרה את הילד עם ההורים.
במידה והגיע עם הסעה, מתקשרת להורים ואומרת להם לבוא לקחת את הילד במיידי לאחר כניסתו לגן.

SupermanZW

Well-known member
גם אם נשלחו 100 מכתבים, אין בעולם תירוץ להדביק על ילד דף צהוב. על הרצף לא אומר שהילד איפש חסר רגשות, או בעל אי זכרון.
מה היית עושה אם את היית הגננת או הסייעת בהנחה שכתבת מכתבים וביקשת מההורים לטפל בעניין והתעלמו ממך?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מה היית עושה אם את היית הגננת או הסייעת בהנחה שכתבת מכתבים וביקשת מההורים לטפל בעניין והתעלמו ממך?
שאלת המליון דולר.
יש על הגן ממונה, פונה אליו, לא משפילה את הילד. שהעיריה או משרד החינוך ידאגו לפנות להורים.
יחד לא צריך לשלם על טעויות ההורים, ההורים כן צריכים לשלם על טעויות ילדים קטנים.

למעלה