היום יום פטירתו של משה רבנו - הדליקו נר!

• פותח הנושא ozir
  • פורסם בתאריך

ozir

New member
היום יום פטירתו של משה רבנו - הדליקו נר!

כידוע חשוב ללמוד על צדיקים ביום פטירתם ולהזכיר אותם. הנה שיעור על משה רבנו, פועלו, חשיבותו ופטירתו http://hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=11524

שמו של משה

שלום כי מן המים משיתהו אומרת בתיה בת פרעה ונקרא שמו משה. אולם משפט זה שאומרת בתיה הנו בשפת הקודש וכך שמו. האם מי בכם יודע כיצד נקרא שמו של משה במצרית עתיקה ? דהיינו כיצד אומרים במצרית עתיקה כי מן המים משיתיהו. שכן עבור עם ישראל ובשפת הקודש שמו משה על כול משמעויות בשם הזה , עבור מצרים הפרעונית שמו אינו משה, אלא במשמעות כי מן המים משיתיהו במובן הגשמי של כך. בברכה

אורי A

New member
נראה לי, שצריך להזהר שלא לבקש מהצדיק.

אלא להתפלל לה' שיענה לתפילה בזכות הצדיק. יתכן אולי, שאפשר לפנות לצדיק בבקשה שיתפלל עלינו לברוא עולם, כמו שאפשר לפנות לצדיק שיתפלל עלינו כשהוא חי, וגדולים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם. ועוד נראה לי, שכדי שהצדיק יתפלל עליך מן הראוי להביא לו מתנה, כמו שיצחק ביקש מטעמים מעשיו כדי שיברכו. ולכן כדאי לתת צדקה לעילוי נשמת הצדיק, ואז הצדיק יתפלל עליך בשמים להשיב לך טובה. אשמח לקרוא את דעת חברי הפורום בעניין ......

דעתי היא

שזה פשטני. צר לי, אני לא מצליחה לקבל שהצדיק מקיים איתי יחס חד חד ערכי. אני אתן צדקה והוא ישיב לי טובה. אבל אמונה היא אחד הכלים החזקים ביותר של האדם. ומי שמאמין בכך- אין לי ויכוח איתו.

אורי A

New member
אז אולי תסבירי מה ביקש יצחק מעשיו

"בראשית פרק כז (ד) וַעֲשֵׂה לִי מַטְעַמִּים כַּאֲשֶׁר אָהַבְתִּי וְהָבִיאָה לִּי וְאֹכֵלָה בַּעֲבוּר תְּבָרֶכְךָ נַפְשִׁי בְּטֶרֶם אָמוּת: מדוע הוא לא יברך את עשיו גם בלי שיעשה לו מטעמים ? אלא, יצחק רצה לברך את עשיו מכל הלב ולצורך זה עשיו הביא מנחה ליצחק כדי לקרב בינייהם , ואז תהיה הברכה מכל הלב. ונראה לי שזו הסיבה שמקובל להביא מתנה לצדיק, כשבאים לבקש ממנו ברכה.

אורי A

New member
צדיקים במיתתם קרואים 'חיים'.

והטובה היחידה שאפשר לתת להם היא משהו רוחני לעילוי נשמתם. ובתמורה הוא משיב לך טובה ומתפלל עליך. ר' נחמן מברסלו הבטיח למי שיעלה לקברו ויקרא תיקון הכללי ויתן צדקה לעילוי נשמתו - שיפעל למענו בעולמות העליונים. וגם להדליק נר זה מועיל לעילוי נשמתם 'נר א-לוהים נשמת אדם'.

בקשתו של יצחק

המטעמים שמבקש יצחק על הדגש כאשר אהבתי, יצחק אוהב את ריח השדה דהיינו גן עדן, בקשתו מעשו היא ללמדנו שהברכה אינה מצויה בחטא,

אשר אהבת-כאשר אהבתי

"אבל אבא, למה כתוב אשר אהבת את יצחק,מה, אברהם אינו אוהב את בנו ישמעאל?" "ודאי שכן "ענה אבא,ורכן קדימה. "ראה הסכת ושמע,כאשר אין לאדם הא ,או שאינו עושה את המאמץ כפי שאמרת , כדי שיאיר לו ה',הרי אינו מקיים ואהבת את יהוה אלהיך....." "בכול לבבך נפשך מאודך "הוסיף יחיאל בשמחה. "נכון", אמר אבא "ואם אינו מקיים זאת ,הרי שאינו מקיים ואהבת לרעך כמוך במשמעות העמוקה של כך. את ספור עקדת יצחק ניתן לקרוא ב:

למעלה