היום בתפוז אנשים

landmn

New member
איך לא לאבד גולשים בטופס HTML

התשובה היא כמובן להשתמש בקוד תקני. כך גם הגולשים שמשתמשים ב-firefox, Mozilla, Konqueror ועוד, יכולו להשתמש באתר שלך ואתם מרוויחים לקוחות מרוצים. הפעם, אני רוצה להתייחס לנקודה מעניינת: מי שניסה להשתמש בחיפוש המתקדם של הפורומים בתפוז באחד הדפדפנים המתקדמים גילה בודאי שהתוצאות לא נכונות. בדיקת הטופס (form) הנשלח תראה לנו שהתוכן של שדות-טקסט נעלם אי-שם בדרך. השדות הנעלמים הם שדות דינמיים שמוגדרים בקוד ג'אווה כשלוחצים על ה- check-boxes שלצידם (שימו לב שתיבות הטקסט מופיעות ונעלמות בלחיצה, איתן מוגדרים גם המשתנים של הטופס שמחזיקים אותם). זה יכול להביא אותנו למחשבה שגויה שהדפדפנים לא תומכים בשליחת שדות דינמיים בטופס ואכן בעבר פורסם דף חלופי לחיפוש המתקדם שמסתמך על הגדרת השדות האלו באופן סטטי (וכתוצאת לוואי משנה גם את ההתנהגות של הדף). אולם, אחרי מחקר קצר (בבאגזילה) מסתבר שהבעיה אחרת - הקוד של הדף נכתב כך שיש טבלה (table), בתוכה מוכל ה-form ובתוכו מוכלים תאים (td) כאשר חלק מהם מכילים את המשתנים. מסתבר שבמקרה כזה ה"מנוע" של מוזילה סוגר את ה-form לפני הכניסה לתא וכך הוא מאבד את המשתנים הרצויים. הפתרון לכך הוא פשוט - מזיזים את הפתיחה והסגירה של הטופס כך שיכיל את כל הטבלה, ועכשיו כל המשתנים שבפנים נשלחים איתו. ע"פ הפתרון הזה ערכתי את הדף של החיפוש המתקדם (סה"כ מדובר בהזזת שתי שורות קוד של פתיחת הטופס ושל הסגירה שלו) ואתם מוזמנים להשתמש בו.

היום בתפוז אנשים ../images/Emo96.gif

היום בשעה 13:00 תתארח בפורום להיות הורים נורית אטנר הנמצאת במסע רוחני ארוך, במהלכו היא למדה ועדיין לומדת נושאים שונים הקשורים במיסטיקה ובמודעות עצמית. נורית תענה על שאלותיכם בכל הקשור לרוחניות ולמיסטיקה
בשעה 20:30 יגיע הרצל כחלון, המטפל המשפחתי מזמן הורים להתארח בפורום הורים לילדים ביסודי שרשור השאלות כבר נפתח ואתם מוזמנים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=310&msgid=53688887
אילנה ויבל, יועצת ארגונית ומאמנת אישית, תתארח בפורום עבודה ועסקים מהבית הערב ב-20:00 ותענה לשאלות הגולשים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=33048
הערב, מיד לאחר סיום התוכנית "סוף הדרך 2", יתארחו המודחים הטריים בבלוג TV. ניתן לשרשר שאלות כבר מעכשיו להעלות שאלות בפורום.

נצל"ש קטן

ראיתי שהמנהלים מעדכנים עכשיו את השאלות הנפוצות במהירות וביעילות... אני מזכיר את קיומו של השרשור שפתחתי על פינות מעוגלות, נמצא כרגע בדף 2 של הפורום. תודה :)

landmn

New member
פתרון נוסף

ע"פ הצורך, ניתן גם להכניס form לתוך ה-table בתנאי שכולו יהיה בתוך תא אחד (td) .

rotemliss

New member
כדאי שתדווח בפורום המשוב, ואולי

יתקנו. וכמו כן – כל הכבוד!

landmn

New member
הצעתי כבר

הם ענו שדף החיפוש המתקדם עדיין בבניה (אולי דף חדש ?) ואם תהיה בעיה גם בדף הסופי הם ישמחו להיעזר בשרותיי. אני לא יודע אם המפתחים שלהם גולשים בפורום הזה. אם כן, אולי הם יבנו את הדף באופן נכון מלכתחילה.

xyxyxy

New member
לצערי

יצא לי לעבוד מעט עם המתכנתים של תפוז דרך פרוייקט כלשהו שעשיתי ואין מה לפתח ציפיות.. הם גרועים

landmn

New member
הם תיקנו את החיפוש המהיר

אחרי ויכוח ממושך בנוגע לכך שהם תומכים רק ב-IE ואחרי שהסברתי להם בדיוק מה לעשות. ואז הם מחקו (כנראה) את ההודעות שפירטו את הבעיה המדוייקת. (שימו לב שהקישורים בסוף ההודעה לא מובילים יותר לשום מקום). אני מקווה שהגישה שלהם היום יותר שפויה.

landmn

New member
החיפוש המתקדם בפורומים תוקן

ע"פ הצעתי והוא זמין מעתה גם למשתמשי מוזילה/פיירפוקס וכדו'.

למעלה