הטחת חפצים ברצפה - מה עושים?

שירי ל

New member
הטחת חפצים ברצפה - מה עושים? ../images/Emo10.gif

יש לנו מנהג חדש: לזרוק חפצים בכוח על הרצפה. לא עוזר שאני אומרת לא, ולא עוזר שאני לוקחת כי תוך שניה יש לה ביד משהו אחר שהיא מטיחה ברצפה. צעצועים נשברים, דברים שלנו (הטלפון למשל, השלטים) נהרסים. מה עושים עם זה?

ר של ניב

New member
להמשיך להגיד לא זה עוזר

בסוף. ואני נוהגת להרחיק מהם את מה שהם רוצים להרוס. ביתי כשנולד הבן השני היא נהגה "לנקות את השולחנות" אז פשוט לא היה כלום על השולחן שלידה, זה עבר לה מהר כמו שבא.

להסביר ושוב להסביר ושוב להסביר

(כלומר להגיד שזה אסור ולהסביר למה). אני לא מאמינה בלהרחיק דברים כאלו (דברים מסוכנים ודאי שכן) כי אין לזה סוף והילד צריך ללמוד לחיות בסביבה הטבעית. בסוף הם קולטים (האמת גם בהתחלה אבל הם פשוט בודקים גבולות).

ענבל30

New member
שני דברים שעזרו אצלנו:

לתת לה להטיח משהו בלתי שביר (אצלנו זה בובת פלסטיק - עושה רעש להנאת הקטנה שלי ולצערם של השכנים מלמטה - ולא נשבר). לתת לה לזרוק לתוך גיגית הכביסה. אני מניחה את הגיגית מרחק של מטר וחצי ממנה, ומראה לה איך לזרוק דברים לתוכה. אנחנו זורקות פנימה כדורים (אלו מהאוהל), צעצועים, בובות, אפילו נעליים
אחר כך שופכים הכל על השטיח ומתחילים מחדש. בעיקרון, אני משתדלת לקחת את ההתלהבות החדשה ולמצוא לה אפיקים לא-מזיקים, שיש בצידם הנאה. גם שמתי לב, שאם אני מתווכחת איתה ואוסרת עליה, נזרקים יותר דברים ובהתרסה, מאשר אם אנחנו משחקות יחד - ואז ההתלהבות נגמרת אחרי כמה דקות ולא חוזרים לזה יותר. היא כבר ההפסיקה להתלהב מזריקת חפצים... עכשיו הלהיט הוא לרוקן את תכולת המגירות ברחבי הבית

למעלה