הח"כים של ש"ס סיימו דוקטורט בכלכלה

ערב רב

New member
הח"כים של ש"ס סיימו דוקטורט בכלכלה

אחרת, מי באמת כתב את המאמר הזה ומה עומד מאחוריו?
 

Azazel

New member
אגב, בעד מי אתה?

דעתך בנושא דו"ח בכר מאוד מעניינת אותי. אישית, אני מקלל את היום שבו הבנקים הופרטו, אבל אם כבר הופרטו...
 

Azazel

New member
לא, מספר בנקים ממלכתיים/שיתופיים,

כמובן. בנק ממלכתי אחד זה לשים את כל הביצים בסל אחד. כמובן שעכשיו, כשהבנקים הופרטו, והרווחים הולכים לכיסי בעלי ההון, מבלי שתרמו דבר, או שינו דבר, זה עדיף. תודה מטרניך.
 

מטרניך

New member
ראינו את 'הבנקים הממלכתיים/שיתופיים

ועד כמה הם יעילים ומי מכסה את הפסדיהם. האם חשבתבמיקרה פעם שמ'הרווחים ההולכים לכיסי בעלי ההון' 'בעלי ההון' הרשעים משלמים מיסים? התקציב חי כניראה מהמיסים שלך.
אני מבין שיש לך משהו נגד בעלי הון מרוויחים - אתה בטח בעד הלאמות וכלכלה ברז'נייבית.
 

Azazel

New member
בדרן ../images/Emo122.gif

בבעלות מי היו הבנקים בארץ ב20 שנה האחרונות? האם מישהו כיסה את "הפסדיהם"?
 

מטרניך

New member
אתה כניראה חד"ש בארץ../images/Emo6.gif

ולא מכיר את ההיסטוריה של הבנקאות ה'שיתופית' - דוגמת בנק הפועלים, בנק אוצר החייל, 'קופת עלייה', בנק אגודת ישראל, בנק פועלי אגודת ישראל, ועוד שורה ארוכה של 'בנקים שיתופיים' מכל הצבעים והגוונים שחולקו לכל מיני סקטורים מתוך שחיתות פוליטית, מה עלה בגורלם, ובעיקר 'כמה' עלה ('סקולקו', כדי שתבין יותר טוב) ומי היה 'שולמן' הפראייר ששילם.
 

Azazel

New member
אני מכיר גם מכיר. אני גם זוכרבפירוש

שהבנקים הפרטיים פעלו לא יותר טוב. הבה נזכר איך 3 הבנקים הגדולים הגיעו לידי המדינה מלכתחילה.
 

מטרניך

New member
3 הבנקים שאחד מהם, הגדול ביותר,

בנק הפועלים, היה בנק 'שיתופי' כמו שאתה רוצה, וגם בנק לאומי לא היה בדיוק 'בנק פרטי'. דבר אחד הוא האחריות של המפקח על הבנקים, כלומר המדינה, לניהולם התקין והחוקי של הבנקים, דבר אחר הוא הניהול הכלכלי שלהם. המציאות הכלכלית הבי"ל הוכיחה שאין דבר יותר טוב מתחרות בין הבנקים. אצלנו עדיין אין תחרות אמיתית, אלא יש קרטל של הבנקים. רק כשייכנסו באופן מאסיווי וחופשי לגמרי בנקים בי"ל לזירה תתחיל תחרות אמיתית ואז העמלות, למשל, ירדו פלאים. כלומר, צריך לעשות בדיוק את ההיפך ממה שאתה מטיף לו.
 

ערב רב

New member
השאלה היא מה עדיף בבחירה בין

קרטל של כמה בנקים פרטיים לבנקים ממלכתיים? לדעתי, הקרטל הוא שחיתות טהורה, מזוקקת, ולכן הממלכתיים עדיפים. ישנה גם טענה שלאור גודלה הקטן של המדינה אין בה מקום לריבוי בנקים.
 

Azazel

New member
כלומר, הם לא שונים מהבנקים הפרטיים

נו, חוץ מהפרט הקטן שרווחיהם הולכים אלינו. והעמלות אינן מהוות חלק רציני מהכנסותיהם, בכל אופן.
 

Azazel

New member
כבר לא הולך שום דבר, זה כל הקטע.

בכל אופן 'אנחנו' זה לא אתה, דווקא. זה לחברה כולה. מה, ציפית לצ'ק בדואר?
 

gershon17

New member
עוד פעם הקיטורים האלה

קנה בבקשה מניות של בנק הפועלים או בנק דיסקונט, ותראה שהרווחים מגיעים גם אליך (בנק הפועלים נוהג לחלק דיבידנדים באופן סדיר). איזה כיף זה שכל אחד יכול לקנות מניות בנק ולהנות מהרווחים, לא?
 

Azazel

New member
היי, זוהי התשובה הרובוטית!

לא כל אחד יכול. לא לכולם יש את אותם סכומי כסף, כמובן! ובכל אופן, לא מדובר פה על "שתו לי". אני לא מתלונן שדפקו אותי. אני מתלונן שדפקו רוב אזרחי המדינה. יכול להיות שלכמה אנשים זה לא מוכר, אבל לא כל טענה חייבת להיות אגוצנטרית.
 

gershon17

New member
ברור שכל אחד יכול

מניית בנק הפועלים עולה בדקות אלה ממש 14 שקלים ו-46 אגורות. פחות מחפיסת סיגריות. כל אחד יכול לקנות מניות בנקים. האם כדאי - זה אני לא יודע. המניה יכולה לעלות, יכולה לרדת, הבנק יכול להרוויח הרבה, יכול להרוויח מעט - יש פה סיכונים רבים. אבל במידה והבנקים מרוויחים ומחלקים את הרווחים שלהם (ושוב, בנק הפועלים מחלק דיבידנדים באופן סדיר פחות או יותר, לא יודע מה עם הבנקים הקטנים) - כל אחד יכול להנות מזה. כמובן שמי שיש לו מעט כסף יהנה רק מחלק מהרווחים האלה, כמו שמי שיש לו מעט כסף יכול לצרוך פחות חשמל ממי שיש לו הרבה כסף, אבל אז מה? גם אותו אחד עדיין נהנה מהמיסים המאד רבים שהבנקים מזרימים למדינה (35% מהרווחים שהם מדווחים עליהם כל שנה, למשל).
 
אולי תפסיק כבר עם השטויות האלו?

בנק הפועלים נמכר בכסף מלא, הכסף הזה נושא ריבית כמו אג"ח מדינה. בסופו של דבר, המדינה מכרה 80% מבנק הפועלים תמורת 2.8 מילארד דולר, במהלך השנים 93 - 2000. עיקר מכירתו בוצעה באוקטובר 97. לצורך החישוב אני אניח שהמדינה מכרה 100% מהבנק תמורת 3.5 כיום שווי הבנק עומד על 4 מילארד דולר וזאת לאחר עליה של קרוב ל 30% בחודשים האחרונים. הממשלה מגייסת כסף, בשווקי חו"ל, בריבית של בערך 6% צמוד לדולר, כלומר, הכסף שנתקבל "חסך" למדינה כ 900 מיליון ש"ח כל שנה. לא לשכוח שבנק הפועלים לא חילק את כל רווחיו כדבידנדים, כך שאלו שרכשו את הבנק בפירוש מופסדים. מעבר לכך, בממוצע בנק הפועלים הרוויח בשנים 99 - 2004 כ 2 מילארד ש"ח בשנה, לפני מיסים. מתוכם שולמו כמובן 36% מס חברות, כלומר 720 מיליון ש"ח. כלומר פחות או יותר הבנק הרוויח 1.3 מילארד ש"ח. אם נמשכו דיבידנדים, הרי צריך לשלם 25% מס נוספים, כלומר פחות או יותר הגענו בדיוק לאותם 900 מיליון ש"ח שנחסכו למדינה כל שנה. אם נזכור שוב, שלא כל רווחיו חולקו, הרי המדינה בפירוש הרוויחה והרבה מאוד. מעבר לכך, נסתכל האם ההפרטה שיפרה את רווחיות הבנק, בשנת 96 הרוויח בנק הפועלים 1.2 מילארד ולאומי 1 מילארד. בשנת 97, הרווח עלה ל 1.6 מילארד ו 1.5 מילארד. שים לב להמשך. בשנת 98, הרווח של הפועלים 1.76 ובשנת 99 קפצנו ל 2.5 מילארד. בנק לאומי בשנת 98 1.68 מילארד ובשנת 99 עלה ל 2 מילארד. נמשיך, בשנת 2000 הרווח בבנק הפועלים כבר כמעט הגיע ל 2.9 מילארד ואילו לאומי הרחק מאחור עם 1.8 מילארד. בשנת 2001 (תחילת המשבר) הרווח קרס ל 2.2 מילארד בפועלים ו 1.3 בלאומי. (עדיין פער עצום בין הבנק הפרטי והבנק הלאומי). בשנת 2002 מהפך, בנק הפועלים מרוויח 0.8 מילארד ולאומי 0.82 מילארד. בשנת 2003 חוזר הפועלים להוביל עם 2.2 מילארד לעומת 1.84 מילארד. שנת 2004 צפויה להסתכם ברווח של כ 3.2 מילארד לבנק הפועלים וכ 3.05 מילארד לבנק לאומי. הרווח העודף של בנק הפועלים (הרווחים היו דומים מאוד לפני ההפרטה) הוא בערך 3 מילארד! אם נסתכל על תוצאות העבר, הרווח העודף הצפוי היה של בערך מילארד. כלומר המדינה הרוויחה תשלומי מיסים ניכרים כתוצאה מההפרטה. זאת בהשוואה לאחד הבנקים הממשלתיים המוצלחים... אם הייתי משווה לדיסקונט הרווח בכלל היה עצום. לסיכום, המדינה הרוויחה והרבה מאוד מההפרטה הספציפית הזאת. המקור לנתונים מצורף למטה.
 

Azazel

New member
הוא נמכר בכסף טוב יותר מאשר בדרך כל

נמסרים אצלינו. זה נכון, וגם לא טענתי שהוא ניתן במתנה. ( זה קורה במקומות אחרים) טענתי שהפרטת הבנקים היא טעות גדולה מאוד, ואין ההפרטה עצמה תורמת משהו. לגבי הפרטה ורווחיות הבנקים, ה"רווח העודף כתוצאה מהפרטה" איננו משקף נכון, ואינו הוכחה אמיתית ליתרון של הבנק הפרטי, שכן רווחיהם של כל הבנקים עלו בסוף שנות ה90, וכולם ירדו בתחילת 2000, ועכשיו שוב חזרנו לרמה שבה לאומי והפועלים מרוויחים את אותו הכסף, למרות שהבנק הפרטי היה אמור להיות כבר רחוק מקדימה, כי אתה יודע שחברה ממשלתית לא יכולה להתחרות
.
 
למעלה