החתול חלש ופסיבי

PopPy

New member
החתול חלש ופסיבי

שלום לכולם, זהו פרינס
, הוא בן בערך 6. ההיסטוריה שלו יכולה למלא דפים שלמים בפורום, אבל זה לא רלוונטי כרגע. בעקרון הצלתי אותו כגור, הוא גר כשנה בבית, סורס והוחזר לרחוב, שם הוא הסתדר לא רע - כמובן שהמשיך לקבל אוכל, שתיה וטיפול על-ידי. מאז הוא לא היה מוכן להיכנס לכניסה של הבית, בטח לא לבית עצמו. לפני כמה ימים הוא נעלם, אבל זה כבר קרה בעבר אז לא דאגתי. היום חיפשתי אותו בכל האיזור, עד שבסוף כשהתייאשתי והתכוונתי לחזור הביתה, התכופפתי ללטף חתולה אחרת (שמואכלת יחד איתו) וראיתי אותו מסתתר מתחת לשיח ממש מתחת לבית. חשוב לציין שקראתי לו שם המון, ובמצב נורמלי הוא תמיד נענה לקריאות שלי. הוצאתי אותו משם בעצמי (לא היה מוכן לזוז לבד), והעליתי אותו הביתה. הוא קצת רזה (אבל לא בצורה משמעותית), אחת העיניים שלו הייתה כמעט סגורה לגמרי מהפרשות קרושות, והייתה לו גם הפרשה קרושה על האף - ניקיתי את הפנים שלו עם צמר גפן רטוב וניקיתי את הפרווה שלו קצת עם בד לח. הוא עשה סיבוב קצר ואיטי בבית, התיישב בפינה על שטיח ולא זז משם. (בינתיים העברתי אותו לפינה אחרת ושמתי לו ארגז עם שמיכה עליה) הוא שתה מעט מים מכלי, אבל לא מוכן לאכול כלום - ניסיתי גבינה, טונה, עוף ובשר מבושל. ניסיתי גם להאכיל אותו מהיד. חשוב לציין שמדובר בחתול מאוד אגרסיבי ומאוד עצבני ופעיל. הוא בד"כ לא מסתדר עם הכלב שלי ומגרש אותו, כרגע הכלב כל הזמן נדבק אליו (ואפילו מלקק אותו, מה שתמוה במיוחד בעיני) והוא לא מגיב אליו. אני די מודאגת, בעיקר בגלל שהוא כנראה היה במצב הזה מספיק זמן כדי להחלש בצורה כזו. עד כמה שאני זוכרת (ובכ"ז עברו חמש שנים מאז), הוא היה במצב דומה בעבר והיה מדובר בהתקררות. אני מקווה שזה המצב עכשיו, ולא משהו גרוע יותר. לצערי אין באפשרותי לקחת אותו ברגע זה לוטרינר, כמובן שאעשה זאת מחר (ברגע שאמצא את הכלוב שלו, בינתיים אילתרתי לו מקום לשכב בו וארגז מחול של עציצים..). מה אפשר לעשות עד שמחר אקח אותו לוטרינר? אני מנסה לחשוב על דרכים יצירתיות לגרום לו לאכול, אבל הוא לא היה מוכן ללקק גם גבינה מהאצבע שלי. אפשר אולי לנסות להזריק לו לפה גבינה או משהו בסיגנון, או לוותר ולתת לו לאכול בזמן שלו? מה לגבי תרופות? יש משהו שאפשר לתת לו בינתיים? ברור לי שזה לא תחליף לטרינר, אבל אני רוצה להקל עליו עד מחר.. תודה מראש.

גלי®

New member
דאגי לחמם אותו (עם בקבוק חם), או

אפילו להצמיד אותו לכלב (אם שניהם מסכימים)... דאגי שישתה (ייתכן שכואב לו הגרון, או שאפו סתום - במקרים כאלו חתולים אינם אוכלים) מים, או אפילו מים של טונה...

PopPy

New member
אין לי בקבוק חם, כבר חיפשתי את

הבקבוק הישן שלו - אז אם יש למישהו רעיון איך לאלתר אחד ללילה.. להצמיד אותו לכלב זה לא ריאלי (הכלב סתם מציק ומפריע לו, הוא מאוד חסר מנוחה). הוא שתה קצת שוב, וניסיתי לתת לו קצת מים של טונה בעצתך - לא עזר.

גלי®

New member
מלאי בקבוק שתיה רגיל במים חמים

ועטפי במגבות... צרי לו אפילו בייגלה משמיכות, כך שיוכל להתכרבל... אני מחזיקה לו (ולך) אצבעות...

Twinsen2005

New member
עצות...

לא ברור מה בדיוק עבר על החתול ולכן בהתחשב בעובדה שרק החזרת אותו הביתה, רצוי שבאמת תתני לו לעבור את הלילה בלי להתעסק איתו יותר מדי ברמה של לנסות להאכיל אותו וכו.. נראה לי מיותר. מאוד יכול להיות שהוא פשוט בהלם וצריך כמה שעות של לבד כדי להירגע ולהבין שהוא חזר הביתה. מה שעשית עם הצמר גפן היה טוב, אם האף שלו סתום ואם אכן משהו בריאותי (מעבר להלם) מונע ממנו לאכול, רצוי שפשוט באמת תקחי אותו מחר לוטרינר שיבדוק אם הכל בסדר איתו. התקווה שלי היא שאכן מדובר במצב של הסתגלות חוזרת, שהחתול פשוט צריך להירגע והוא ילך לאכול בעצמו מהצלחת בלילה.

PopPy

New member
עדכונים

הוא עדיין לא מוכן לאכול כלום. הדלקתיות בעין חזרה, ככל הנראה יש לו דלקת - הועלתה אפשרות שהוא לא רואה טוב, אבל ברור שהוא רואה משהו כי כשקמנו בבוקר מצאנו אותו מנמנם על הספה.. הוא יישאר הבוקר בבית, אני אקפוץ לראות מה קורה איתו ברגע שתהיה לי הזדמנות לצאת מביה"ס וכשאחזור אבדוק איך לקחת אותו לוטרינר (אני מפחדת לעשות את זה בלי כלוב, כמו שכבר ציינתי הוא בד"כ אגרסיבי ובעייתי, ואני מפחדת שהוא יילחץ בשלב מסוים בדרך ויברח).

bonita30

New member
נשמע שהחתול זקוק לטיפול דחוף

וחשוב מאוד לקחת אותו לוטרינר במנשא אחרת הוא עלול לברוח ולהיעלם. אם אין לך בבית, גשי לוטרינר והשאילי ממנו מנשא . בהצלחה

PopPy

New member
עוד עדכון

הראיתי לו את הארגז עם החול כמה פעמים (אומנם לא חול קנוי אלא חול מעציץ ישן, אבל הוא יבש והוא רגיל - את רוב חייו הבוגרים הוא בילה ברחוב..), אבל הוא התעלם ממנו - הלך לאיפה שלפני שנים היה הארגז שלו ושם שילשל על השטיח וניסה לחפור את השטיח. עושה רושם שאין בזה דם, אבל ממש קשה לדעת כי הריח היה חריף מאוד ולא התמקדתי בזה ליותר מדי זמן (מן הסתם). עכשיו כשחושבים על זה, הועלתה האפשרות שהוא הורעל כי לפני חודש וחצי פיזרו באיזור רעל עכברים. בגלל שהוא לא אוכל שום דבר לבד ומואכל על-ידינו לא חשבתי על זה, אבל עכשיו אחרי השלשול זו נראית לי אופציה אפשרית. בינתיים שוחחנו עם שני וטרינרים, המוקדם ביניהם מקבל מארבע - ואז ניקח אותו לוט' ונחכה לבדיקה שלו :< עד אז אני מקווה שנצליח להשיג מנשא, ובמקרה הכי גרוע נאלתר משהו. תחזיקו לפרינס אצבעות

סנאית22

New member
אל תוותרו על מנשא!!

הוא יכול לברוח בדרך לוטרינר - ודברים כאלה קורים! תשאילו מנשא משכן או מהוטרינר. מאיזה איזור אתם?

PopPy

New member
בת ים

אין לי ממי להשאיל, אבל המנשא הישן צריך להיות איפשהו בבית, כי הוא לא יצא מפה. אני מחפשת אותו כבר מאתמול, אבל הוא נעלם כאילו מעולם לא היה קיים. אני עדיין לא מתייאשת, אבל זו נסיעה של קרוב לחצי שעה ונראה לי כמו בזבוז זמן רציני, כשבזמן הזה החתול יכל כבר לקבל טיפול. אולי אקח אותו לאוטו (הוא מאוד קרוב, עד לשם לא תהיה בעיה) ואלך לקחת מנשא מהוטרינר כשנגיע לשם.

GoodVibe

New member
לא בלי מנשא

NEVER EVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אל תעשי עם החתול טעויות מעבר למה שכבר עשית.. ועשית... כמו למשל שהחזרת אותו לרחוב לאחר שנה שהוא היה בבית.. אין מקום לטעויות נוספות...

PopPy

New member
זו לא הייתה החלטה שלי.

בכל אופן, המנשא לבסוף נמצא, הוא היה אצל הוטרינר וקיבל אינפוזיה ואנטיביוטיקה - יש לו כנראה דלקת במעיים. לקחנו גם משחה בשביל הדלקת בעין, ומחר ומחרתיים נחזור לוטרינר לשתי זריקות נוספות של אנטיביוטיקה. בינתיים הספקתי לקנות בקבוק חם, ולמרות שהמנשא קטן הוא מעדיף אותו על פני ארגז עם שמיכה, אז אני עוזבת אותו לנפשו.

למעלה