החתול חלש ופסיבי
שלום לכולם, זהו פרינס
, הוא בן בערך 6. ההיסטוריה שלו יכולה למלא דפים שלמים בפורום, אבל זה לא רלוונטי כרגע. בעקרון הצלתי אותו כגור, הוא גר כשנה בבית, סורס והוחזר לרחוב, שם הוא הסתדר לא רע - כמובן שהמשיך לקבל אוכל, שתיה וטיפול על-ידי. מאז הוא לא היה מוכן להיכנס לכניסה של הבית, בטח לא לבית עצמו. לפני כמה ימים הוא נעלם, אבל זה כבר קרה בעבר אז לא דאגתי. היום חיפשתי אותו בכל האיזור, עד שבסוף כשהתייאשתי והתכוונתי לחזור הביתה, התכופפתי ללטף חתולה אחרת (שמואכלת יחד איתו) וראיתי אותו מסתתר מתחת לשיח ממש מתחת לבית. חשוב לציין שקראתי לו שם המון, ובמצב נורמלי הוא תמיד נענה לקריאות שלי. הוצאתי אותו משם בעצמי (לא היה מוכן לזוז לבד), והעליתי אותו הביתה. הוא קצת רזה (אבל לא בצורה משמעותית), אחת העיניים שלו הייתה כמעט סגורה לגמרי מהפרשות קרושות, והייתה לו גם הפרשה קרושה על האף - ניקיתי את הפנים שלו עם צמר גפן רטוב וניקיתי את הפרווה שלו קצת עם בד לח. הוא עשה סיבוב קצר ואיטי בבית, התיישב בפינה על שטיח ולא זז משם. (בינתיים העברתי אותו לפינה אחרת ושמתי לו ארגז עם שמיכה עליה) הוא שתה מעט מים מכלי, אבל לא מוכן לאכול כלום - ניסיתי גבינה, טונה, עוף ובשר מבושל. ניסיתי גם להאכיל אותו מהיד. חשוב לציין שמדובר בחתול מאוד אגרסיבי ומאוד עצבני ופעיל. הוא בד"כ לא מסתדר עם הכלב שלי ומגרש אותו, כרגע הכלב כל הזמן נדבק אליו (ואפילו מלקק אותו, מה שתמוה במיוחד בעיני) והוא לא מגיב אליו. אני די מודאגת, בעיקר בגלל שהוא כנראה היה במצב הזה מספיק זמן כדי להחלש בצורה כזו. עד כמה שאני זוכרת (ובכ"ז עברו חמש שנים מאז), הוא היה במצב דומה בעבר והיה מדובר בהתקררות. אני מקווה שזה המצב עכשיו, ולא משהו גרוע יותר. לצערי אין באפשרותי לקחת אותו ברגע זה לוטרינר, כמובן שאעשה זאת מחר (ברגע שאמצא את הכלוב שלו, בינתיים אילתרתי לו מקום לשכב בו וארגז מחול של עציצים..). מה אפשר לעשות עד שמחר אקח אותו לוטרינר? אני מנסה לחשוב על דרכים יצירתיות לגרום לו לאכול, אבל הוא לא היה מוכן ללקק גם גבינה מהאצבע שלי. אפשר אולי לנסות להזריק לו לפה גבינה או משהו בסיגנון, או לוותר ולתת לו לאכול בזמן שלו? מה לגבי תרופות? יש משהו שאפשר לתת לו בינתיים? ברור לי שזה לא תחליף לטרינר, אבל אני רוצה להקל עליו עד מחר.. תודה מראש.
שלום לכולם, זהו פרינס