החלפת תואר מקצוע לבודק תוכנה בכיר

GrayMagick71

New member
החלפת תואר מקצוע לבודק תוכנה בכיר

מתי לדעתכם ניתן לשנות title מסתם בודק תוכנה למהנדס בדיקות בכיר?
האם זוהי פונקציה של שנות ניסיון בלבד, או שזה תלוי בכמות/עומק של הידע המקצועי?
האם זה תלוי במורכבות הפרוייקטים? האם התואר "בכיר" נועד רק כדי להפריד את ציבור הבודקים הוותיקים מהבודקים הצעירים וחסרי הניסיון? מה דעתכם?
דרך אגב, לי יש 10 שנות ניסיון בבדיקות ואני לא מרגיש צורך להיקרא בודק בכיר.

halperin

New member
מנהל
כשהחברה בה אתה עובד מקבלת על זה כסף

ברוך הבא

השאלה בעצם מה זה בא לשרת?
ומה נלווה להגדרה זו.
אם נצא מנק' הנחה כי בכל מקרה בודק גם מתכנן הבדיקות וגם מבצע אותן - הרי שאין הפרדה ואין צורך בהגדרות כאלו.
מתי עושים זאת בכ"ז? - כאשר רוצים ליצור בידול ותחושה של התקדמות - במקומות בהם אנשים נשארים זמן רב.
או במקומות כמו אאוטסורסינג - בהם החברה מקבלת יותר על בודק בכיר, ר"צ וכד' - ואז אתה נתקל במקרים מצחיקים של ר"צ עם שנה-שנתיים ניסיון - וכך גם נראית העבודה.

לעיתים יש מקום להגדיר מקצוע ייעודי כמו - ארכיטקט בדיקות - אשר מנחה האחרים ומייעץ להם - אבל כמובן שאז אופי הפעילות הוא כבר שונה מבודק רגיל - יותר השתתפות ב- Reviews והגדרת אסטרטגיה מאשר כתיבה וביצוע של בדיקות באופן אישי.

Rשף

New member
בידול והתקדמות זה חשוב

לתפקיד ראש צוות אמורה להיות הגדרה חד משמעית- מישהו שמנהל בפועל לפחות עובד אחד (ורצוי שהעובד האחד יהיה שונה מראש הצוות עצמו...).
במקום העבודה הקודם שלי (חברה אמריקאית גדולה עם הגדרות תפקיד ברורות) הייתה טבלה עם הגדרות של ההבדל בין "בכיר" ל "רגיל", ההבדל מסתכם בכמות האחריות והסמכות, ורמת העצמאות.
בגדול "בכיר" יהיה אחראי על מערכות מורכבות יותר, קשרים בין צוותים, דיווחים מורכבים יותר ויתפקד באופן עצמאי גם כשהגדרות המשימה עמומות יותר.

בחברה קטנה עם צוות בדיקות מצומצם באמת אין משמעות לתואר פרט למקרים שתיאר הלפרין.

למעלה