החלפת סרטים...

chatul

New member
החלפת סרטים...

אני מניח שכולם נתקלו בבעיה הזו. רציתם לצלם בצינה מסויימת, או סתם ללכת ליום צילומים ובמצלמה יש סרט לא מתאים שהוא רק בחיתוליו. העברת הסרט אחורה נראה לי בזבוז משווע. האפשרות: לזכור כמה חשיפות צילמתם בסרט, להחזיר אותו אחורה ולהחליף סרט. כשרוצים להשתמש בסרט הזה שוב, מכניסים אותו שוב למצלמה (כמובן מוציאים את הלשונית...), סוגרים צמצם עד הסוף, מכוונים לזמן חשיפה הכי קצר שאפשר (תוך גרימת שווץ מוחי למד האור של המצלמה...) ומכסים את העדשה במכסה שחור ואז "מצלמים" עד שמגיעים לאיפה שהייתם. השאלה היא האם השיטה הזאת עובדת או שגם בתנאים הנ"ל יגיע קצת אור לסרט ועלול לגרום לתופעות לא נעימות? האם שימוש בשק החלפה במקרה הזה עדיף? יש שיטה אחרת או שנדונתי לצילום חצאי סרטים?

השיטה עובדת בהחלט.בהסתייגות:

יש מצלמות המאפשרות השארת לשונית הסרט מחוץ למחסנית,ואז אין בעיה של החזרת הסרט אחורנית באמצע. באחרות,שאין,יש אביזר קטן,השולף את הלשונית החוצה,לאחר שהוחזר הסרט עד תום למחסניתו. הפטנט הזה יעבוד כמובן רק ברפלקס,בה ניתן להעביר את כל השליטות למצב ידני. שכחת דבר נוסף וחשוב: צריך להעביר את הכפתור שעל העדשה(כמו קנון) או המצלמה (ניקון,מינולטה) לפוקוס ידני,אחרת המצלמה ´תסרב´ לשתף פעולה
מומלץ טוש קטן לסימון מספר הפריימים על הסליל,שיהיה בתיק.

chatul

New member
תודה...אני אנסה את זה...

ובקשר לפוקוס, חשבתי על זה, שכחתי לרשום...אבל המצלמה בכל מקרה הייתה כבר מזכירה לי... טוש ועט, תמיד יש בתיק...גם מדבקות למקרה הצורך... בeos 300 אפשר להשאיר את הלשונית בחוץ?

einat-z

New member
השארת לשונית

ע"פ טבלת ההשוואה בין המצלמות (מקישורי הפורום)- אין ב EOS300 פונקציות משתמש (Custom Functions) כלומר כנראה שאין לך אפשרות להשאיר את הלשונית בחוץ. אבל תבדוק שוב בספר המצלמה. אם אכן אין, אז המכשיר הוא סה"כ איזו פינצטה ונראה לי שווה את העלות, והוא לא ממש שוקל או תופס מקום. לגבי סימון, מדבקות יכולות להתקלף. אני פשוט שומרת חלק מקופסת הקרטון של הפילם ומכניסה אותה לקופסת הפלסטיק של הפילם. יש גם את השיטה של פתק בכיס, אבל לפתק בכיס יש את השיטות שלו ללכת לאיבוד.

chatul

New member
מה ההבדל בין

פיסת קרטון שנמצאת בתוך הקופסא של הפילם למדבקה? הרי אם מדבקה נופלת לאן היא תיפול אם לא לתוך הקופסא? טיילתי חצי שנה עם מדבקות על הפילם והשיטה הוכיחה את עצמה(פעם ראשונה שניסיתי להיות מסודר וגם הצלחתי...). בכל מקרה מחר אני ביוגנד אז מקווה שלא אשכח לקנות פינצטה...:) אולי גם אלך לצלם קצת, אם יהיה משהו מעניין אעלה לכאן...

einat-z

New member
צודק...

האמת היא שתמיד כשתכננתי את העניין הזה, חשבתי על מדבקות, אבל כשבאמת הייתי צריכה, אז לא היו לי, והשתמשתי בקרטון.

einat-z

New member
עוד שני דברים

רצוי לקדם אח"כ לעוד פריים אחד קדימה, ליתר בטחון. הבעייה הכי גדולה שאני נתקלתי בה היא לזכור בכלל שצריך לקדם. אבל אחרי שפעם אחת הורסים ככה תמונות, במיוחד במקום שלא חוזרים אליו אח"כ, אז אני חושבת שמתחסנים. לא חושבת שצריך שק שחור, מצד שני, גם אם משתמשים במכסה העדשה, לא ממש כדאי לכוון מול השמש. אפשר להסתפק אפילו בלהכניס את המצלמה לתיק, או לכוון למקום חשוך יחסית. במעבדה שאני מפתחת, נאמר לי שלא ניתן להדפיס אינקדס אם יש מרווחים של פריימים לא מצולמים.

bluenote

New member
שכחתם עו משהו קטן,

כדאי גם לכסות את העיינית במשהו שחור כדי למנוע כל כניסת אור למצלמה.

lazros

New member
קשה לי להאמין שאין לך לפחות 2

מצלמות, אם הצילום מתוכנן גם צלם חובב מסתובב עם 2 מצלמות כאשר בכל אחת סרט שונה, ובתיק תמיד יש עדשות נוספות וסרטים נוספים וכד´,או... מצלמה דיגיטלית איכותית

chatul

New member
אני דווקא מאמין

שאין לי שתי מצלמות. עניין של תקציב, אני עדיין נאבק במנהל הבנק שלי לקנות כמה דברים בסיסיים יותר לצילום. מה גם שבשתי מצלמות עלולה להווצר אותה בעיה (כי בשתי מצלמות הפיתוי לקחת סרט שחור לבן למשל גדול...).

lazros

New member
תן לו להיות מודאג (למנהל הבנק)...

אבל ברצינות השיטה של החלפת הסרט היא די מסוכנת וצריך להיות מיומן אחרת הכל יוצא בהפסד אם צילום שטרחת עלו נעלם לך. ולא לדבר על האוביקט אשר המשיך בדרכו ואת עדיין באמצע החלפת הסרט

חי בר

New member
ניתן לשלוף את הלשונית ללא שום בעיה

ע"י שימוש במדבקה משרדית: מכניסים רק את קצה המדבקה לתוך החריץ של קופסת הפילם כשהצד הדביק מופנה לכוון הפילם. מספיק להכניס משהו כמו חצי ס"מ. כעת מסובבים בעדינות את הפילם עד שהלשונית נדבקת למדבקה. שולפים את קצה המדבקה יחד עם הלשונית. כל התהליך לוקח לא יותר מ-10 שניות, רק צריך להקפיד שהצד הדביק בכוון הנכון ושמסובבים בכוון הנכון גם כן. לא קורה שום דבר עם עושים הפוך, פשוט מייד מבינים שזה לא תופס ומחליפים צד..

chatul

New member
מדבקה?

מגדילה את העלות לפילם, ואני מעדיף השקעות ארוכות טווח...וברצינות, כל הדברים האלו שמכניסים לתוך הקסטה כדי לשלוף את הפילם החוצה לא עלולים לגרום לכניסת אור?

sergo

New member
רק עם אתה מנסה להוציא את הסרט עם

פלייר
. מדבקה פשוט תופסת את הקצה של הסרט וכך תוציא אותו החוצה ואור ממש לא נכנס פנימה

chatul

New member
טוב שאמרת...

בדיוק הייתי בדרך למחסן
...עכשיו אני יותר רגוע.

למעלה