החלפת מאוורר במחשב נייד באופן עצמאי

החלפת מאוורר במחשב נייד באופן עצמאי

(לא דחוף בכלל
) שלום לכולם, הבנתי שהמאוורר שלי נדפק, הזמנתי חדש (לא מקורי) וחשבתי להתקין אותו אחרי שראיתי איזשהו מדריך ברשת לניקוי אבק בלפטופ שגם חשף את הקרביים של מחשב מסוג דומה מאוד לשלי. תכלס, יש לי ידיים טובות בדברים האלה ואני די סומכת על עצמי, אבל לא מעט חברים (מתכנתים) אמרו לי לא לגעת ולגשת למעבדה לתיקון. כשהתחלתי לעשות טלפונים ולבקש סיוע, אמרו לי שהייעוץ לגבי התקלה זה בחינם. הבהרתי שהתקלה כבר ידועה ושגם יש לי את המאוורר להחלפה, אבל אמרו לי שלא מתקנים עם מאוורר חיצוני. בטלפון לטכנאי אחר, אמרו לי שזה 250 שקל עבור העבודה. אז לפני שאני עושה עוד טלפונים ומתבאסת, יש למישהו טכנאי להמליץ עליו שלא יעשוק אותי (אפשר גם במסרים) או שכדאי כבר לעשות את זה בעצמי? תודה

RoyBO

New member
ממליץ על טכנאי, אין לי שם של מישהו אבל תחפשי

עדיף לא לעשות נזק לבד.

bardy

New member
החלפת מאוורר

לפני כשנה המחשב הנייד שלי התחיל לכבות את עצמו באמצע העבודה, ושמתי לב שזה בגלל שהוא מתחמם מאוד. הורדתי מדריך טכנאים מהאתר של HP, פירקתי והוצאתי כמות אבק שלא הייתי מאמין שאפשר להוציא מדבר כל כך קטן. בשביל להגיע אל המאוורר (לפחות במחשבים של HP, אבל נראה לי שגם בכל השאר), את צריכה לפרק את כל המחשב, ואני מתכוון להכל כולל הכל (פלסטיקים, התקנים חיצוניים, מקלדת, מסך, כיסויים פנימיים, כל החבילה). אם יש לך ידיים של טכנאים ועשית את זה בעבר, הייתי ממליץ לשקול את העניין ולחשוב ארבע פעמים לפני שאת עושה את זה. אם לא פירקת אפילו מחשב שולחני בעבר, אין כאן מה להתלבט. זו לא עבודה בשבילך. חשוב מאוד: אם את הולכת על זה, תעדי וצלמי *כל* פעולה כולל מיקומי ברגים, רכיבים וכולי. לי יש עבר של טכנאי מחשבים שולחניים, ועדיין זה היה מבצע מורכב מאוד. על הדרך נשרט לי גם כיסוי פלסטיק והלך מקש במקלדת. אני מקווה שזו היתה הפעם האחרונה שעשיתי את זה. בהצלחה דביר נ.ב אם תרצי טלפון של טכנאי, שלחי מסר אישי. אבל בכל מקרה פירוק והרכבה של נייד לא יעלה פחות מאזור ה-200 ש"ח, ויש לך סיבה טובה.

למעלה