החלפת גלגלות לחלון הזזה (זכוכית) גדול ?

החלפת גלגלות לחלון הזזה (זכוכית) גדול ?

חלון הזזה (זכוכית) גדול ותקוע - הוצאתי מהמקום , ראיתי שהגלגלות שבורות , קניתי חדשות(כתומות עם מייסב שיושבות על בסיס אלומניום) ,
ניראה שצריך לפרק את הפרופיל של החלון עצמו כדי להחליף את הגלגלות,
צריך כלים מיוחדים לזה?

תמונות

אגב הבעיה היא לא הוצאת החלון מהמסילה - נתגבר על זה למרות שהוא כבד ,
אלא איך לפתוח את הפרופילים של החלון ,
והאם יש דרך להחליף גלגלות בלי לפרק את כל החלון ...

ברגים

לפי מה שראיתי ,
יש בורג אחד פיליפס שמחבר את הפרופיל של החלון
ובורג אחד הקסה שמהדק את התושבת של הגלגלת...
לא יודע אם יש עוד ברגים ,
או אם צריך עוד איזה כלי כדי לפרק את הגלגלות?

miromiro

New member
שלום לאיש המציאות-איך מחליפים:

פרק את החלון והשען על הצד. פתח את בורג האלך שמקבע את הגלגל אל הפרופיל ואח"כ פתח את בורג הפיליפס שמחבר את הפרופיל התחתון לאנכי.
הפוך את החלון עשה את אותו הדבר בצד השני.
עכשיו צריך להוציא את הפרופיל התחתון מבלי שתתפרק המסגרת ולדאוג שאפשר יהיה גם להחזירו בקלות.
לשם כך-בעזרת מברג שטוח ופטיש דפוק ממש בעדינות על שולי הפרופיל כדי שיחליק החוצה. חצי המ"מ הראשון הוא האתגר אח"כ זה משתחחר בקלות. בצע זאת כשהחלון נשען על צידו ויש מיש יתמוך בו לאחר הפרוק.
הגומיה צריכה להישאר על הזכוכית.
קח את הפרופיל והחלף את הגלגלים והדק את בורג האלן של הגלגל החדש כדי שלא יזוז. יש בורג בצד הגלגל לכיוון הגובה.
ההחזרה היא החלק היותר מסובך רוצוי לעשותו בשניים. לפני ההחזרה קח סקוטש' של כלים הרטב אותו עם מים וכמות נדיבה של סבון והחלק אותו על הגומיה-אחרת בלגאן (אני משתמש בספריי סיליקון לשם כך) החזר את הפרופיל בעדינות למקומו.אל תכניס באלכסון אלא את כל הרוחב בבת אחת, אפשר גם באלכסון אבל הגומיה לפעמים נמעכת בפוזיציה הזאת.
החזר החלון למקומו והתחל עם השני.
שים לב-אני ממליץ להחליף את שני הגלגלים,אבל לא חובה.

phpclub

New member
החלפתי לפני כמה שנים

ללא הכוונה, פשוט מפרקים ומנסים עד שמוצאים.
אגב, אני מאוד ממליץ להחליף את שניהם במקביל, אם כבר פירקת והאחד נדפק, קרוב לוודאי שהשני בדרך.

למעלה