החלטתי שהבורגר שלי שווה הודעה.

הודיה 6 1

New member
החלטתי שהבורגר שלי שווה הודעה.

ולא סתם ניצלוש...

יצא לי מעולה! סוף סוף. לא התפרק, לא נזל ואפילו לא היה צריך מעבד מזון (אין לי לפסח...) מה שכן (וזה קצת מבאס...) נראה לי ששמתי יותר מידי טופו על קצת מידי פטריות
 

הודיה 6 1

New member
הינה:

רכיבים:

-חצי חבילת טופו (לדעת אפשר לרדת לרבע)
-1 סלסלת פטריות (אני ערבבתי שמפיניון ופורטבלה [או שזה היה שמפיניון חומות? לא יודעת...])
-1 בצל בינוני
-6-8 שיני שום
-כף קטשופ/רסק (אני שמתי קטשופ)
-2 כפיות גדושות קמח תפוחי אצה/קורנפלור 0אני שמתי קמח תפוחי אדמה)
-1 כפית תבלין 'על האש' )מן הסתם כל תבלין לבשר יתאים כאן)
-1 כף א. מרק 0אני שמתי בצל, כמובן שמי שלא אוהב אבקות מרק יכול להחליף בעוד מלח ותבלין)
-חצי כפית מלח
-מעט פלפל שחור/לבן(שמתי שחור)
-5 כפות מים
-4 כפות קמח מצה (מן הסתם לא בפסח ניתן לשים פירורי לחם)

ההכנה:
-לגרר את הטופו
-לפרוס את הפטריות ולטגן כ-10 דקות רבע שעה לסנן את הנוזלים (נראה לי שאפשר לוותר על הסינון)
-לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן להשחמה
-לחתוך את השום לפרוסות ולטגן מעט
-לערבב את כל המרכיבים לצור קציצות ולטגן כשתיים שלוש דקות מכל צד
 

lemons

New member
מגניב, ינוסה בקרוב

ושמחה שיצא לך טוב
 
טופו


הייתה לי היום חוויה נוראית עם טופו.
לתומי התכוננתי להכין לעצמי היום טופו, אז כמובן שחתכתי את הטופו והכנסתי אותו למרינדה.
שעתיים אני וכל בני ביתי ניסינו להבין מאיפה מגיע הריח הזוועתי ששרר בבית, עד שהבנתי שהריח התחיל כשחתכתי את הטופו ושמשום מה הריח המזעזע גם דבוק לי לידיים.
בקיצור, הטופו כנראה היה מקולקל. בחיים לא ראיתי טופו מקולקל. המרקם היה טיפה מפורר, אבל לא משהו רציני. והריח, אוי אלוהים.
הטופו היה דווקא של חברה ממש טובה, לא נפתח עדיין (אבל נקנה לפני כמה שבועות).

על מי האשמה? להתלונן בחברה, או שטופו (סגור!!) לא אמור להחזיק מעמד יותר משבועיים?
לא כתוב שום דבר על האריזה לדעתי, כנראה נפלה המדבקה של הפג תוקף.

אין לי חשק לגעת יותר בטופו בחיים!!!
למישהו יש עצה איך להוריד ריח טופו מקולקל מהידיים? (שטפתי כבר 10 פעמים בסבון!)
 

fiana123

New member
תנסה לשטוף עם סבון כלים

אגב כשמוכרים טופו התוקף שלו במקרר הוא משהו כמו חודש.
מה שיכול להיות זה שכמו עם מוצרי חלב, יש נשמות טובות ששמות את המוצר בעגלה ובאמצע מתחרטות... במקום ללכת כל הדרך חזרה למקרר תוקעים את זה איפשהו, אחרי יומיים מישהו מהסופר מוצא את זה ואם הוא ממש נבזה הוא מחזיר למקרר. יוצא שאין שום משמעות לתוקף כי המוצר לא היה בכלל בקירור...
כיוון שאין דרך לדעת מה התוקף של המוצר כי כמו שאמרת אין מדבקה, אז תכלס אין גם את מי להאשים.
 

withnail

New member
יאק

קרה לי פעם אחרונה שהיה לי טופו בבית.
הריח של טופו מקולקל הוא כל כך נורא! אצלי זה היה כזה, לנסות לפתוח את האריזה, להרגיש את כל הטופו מתפורר, להריח משהו מוזר, לקרב את האף ו... דאמ

אני לא זוכרת של איזה חברה הוא היה, אבל היו עוד איזה שבועיים עד הפג תוקף שצוין במדבקה. לא נעים S:
 

ליזי133

New member
אני בזמן האחרון אוכלת טופו ממש לאט לא כמו פעם

ותמיד מפחדת שהטופו עלול להיות מקולקל,... אני לא ידעתי אם יש ריח ספציפי או משהו (כי לטופו במקור אין ריח תכלס....) אז היו כמה פעמים שחבילות ששהו הרבה זמן פתוחות במקרר או כאלה שהתוקף אמור לפוג עוד כמה ימים או פג לפני כמה ימים (לפי המדבקה) אז זרקנו כי לא היינו בטוחים, ואם יש ספק-אין ספק... לפחות עכשיו אני יודעת שטופו מקולקל אמור להסריח....
בכל מקרה, קורה לי לפעמם שאחרי שהייה ממושכת במים הטופו נעשה קצת 'רירי' כזה מבחוץ, אז אני חותכת את הדפנות.... זה בסדר שזה קורה??
 

פגית

New member
אויייייייייי ממש נשמע רע..

ואין לי עצה איך להסיר את ריח:(
 

א ו ר ה1

New member
אפשר...רק כדאי להקפיד

לסחוט את הקישוא מנוזלים.
והמתכון נראה מעולה. תודה
 
למעלה