החלטתי שאני מתפטרת היום!

מצב
הנושא נעול.

shanti72

New member
החלטתי שאני מתפטרת היום!

החלטתי שאני מתפטרת היום!
ויש לי שאלה לגבי דמי אבטלה. אני עובדת פה כבר שנה וחצי כך שמגיעים לי דמי אבטלה. לצערי במשכורות האחרונות קוזזו לי ימי חופשה שלקחתי, ועל כן המשכורת נמוכה יותר. האם דמי האבטלה יחושבו לפי הנטו? או הברוטו? האם חייבים להביא שלושה תלושים אחרונים, או אפשר להביא גם מלפני? תודה.

תגובה

החלטתי שאני מתפטרת היום!
ויש לי שאלה לגבי דמי אבטלה. אני עובדת פה כבר שנה וחצי כך שמגיעים לי דמי אבטלה. לצערי במשכורות האחרונות קוזזו לי ימי חופשה שלקחתי, ועל כן המשכורת נמוכה יותר. האם דמי האבטלה יחושבו לפי הנטו? או הברוטו? האם חייבים להביא שלושה תלושים אחרונים, או אפשר להביא גם מלפני? תודה.
תגובה
שלום רב לעידכון במקרה של התפטרות אינך זכאית לדמי אבטלה!

shanti72

New member
תודה ל ס על התשובה המהירה!

ברוטו
דמי האבטלה מחושבים מסכום הברוטו של השכר ויש להביא שלושה תלושים אחרונים
אז אם אני מבינה נכון, בביטוח לאומי הם מתייחסים למשכורת ברוטו ולא לנטו אחרי ההורדות של החופשה? מצטערת על הנודניקיות - פעם ראשונה שלי!

נכון !!!

אז אם אני מבינה נכון, בביטוח לאומי הם מתייחסים למשכורת ברוטו ולא לנטו אחרי ההורדות של החופשה? מצטערת על הנודניקיות - פעם ראשונה שלי!
נכון !!!
אשמח לעזור במידה ויהיו שאלות נוספות

שיר ורד

New member
לדעתי לא הבנת

לדעתי לא הבנת
שכר ברוטו הוא השכר החייב במס. אם המעסיק מקזז ימי חופשה שליליים הם מקוזזים מהשכר החייב במס , כלומר מהברוטו. שכר נטו הוא השכר שמקבלים בבנק לאחר ניכויי מס הכנסה וביטח לאומי (וניכויים נוספים ביוזמת /ה רשאת העובד). לכן , השכר לדמי אבטלה יהיה השכר המוקטן כתוצאה מניכוי ימי החופשה.

shanti72

New member
ואם יש לי תלוש אחד שהוא

לדעתי לא הבנת
שכר ברוטו הוא השכר החייב במס. אם המעסיק מקזז ימי חופשה שליליים הם מקוזזים מהשכר החייב במס , כלומר מהברוטו. שכר נטו הוא השכר שמקבלים בבנק לאחר ניכויי מס הכנסה וביטח לאומי (וניכויים נוספים ביוזמת /ה רשאת העובד). לכן , השכר לדמי אבטלה יהיה השכר המוקטן כתוצאה מניכוי ימי החופשה.
ואם יש לי תלוש אחד שהוא
בשכר הנכון, ושני התלושים האחרונים הם עם הקיזוז, הם יתייחסו לתלושים המקוזזים? מה עליי לעשות? יש עם מי לדבר?

קיזוז

ואם יש לי תלוש אחד שהוא
בשכר הנכון, ושני התלושים האחרונים הם עם הקיזוז, הם יתייחסו לתלושים המקוזזים? מה עליי לעשות? יש עם מי לדבר?
קיזוז
אין בעיה להוכיח שהקיזוז נעשה ע"ח חופשה ואזי הסכום המחושב לצרכי אבטלה הוא סכום השכר ברוטו

שיר ורד

New member
האם המידע הזה מבוסס?

קיזוז
אין בעיה להוכיח שהקיזוז נעשה ע"ח חופשה ואזי הסכום המחושב לצרכי אבטלה הוא סכום השכר ברוטו
האם המידע הזה מבוסס?
ביטוח לאומי משלם דמי אבטלה על סמך שכר מבוטח (וזה נקראה השכר ברוטו), מאחר והפחתת השכר בגין ניכוי החופשה מקטינה את השכר החייב בדמי ביטוח, אסור לפקידים להחליט לחשב את השכר על סמך שכר שלא בוטח. להערכתי רק בעקבות דיון משפטי, בטענה של אי שויון (בחוק) בין פדיון ימי חופשה (שלא נכלל בחישוב דמי אבטלה , בגלל שהוא נכלל במענק הפרישה שעליו לא משלמים דמי ביטוח) לבין ניכוי ימי חופשה, יש סיכוי לתקן את שכר הבסיס לחישוב הגמלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה