החלטתי להכין ליומולדת

החלטתי להכין ליומולדת

של אמא שלי עוגה מפוסלת אני רוצה להכין לה עוגת מתנה אבל אני לא ידעת הרבה על בצק סוכר (אני קוראת סמויה של הפורום) למרות שהסתכלתי במאמרים ובשירשורים שנפתחו נשארו לי הרבה שאלות אודה לכן אם תוכלו לענות לי עליהן 1. אני רוצה להכין את העוגה מ2 צבעים איך אני הופכת את הבצק הלבן לצבע כחול? האם אפשר על-ידי צבעי מאכל? קראתי משהו פה בפורום על ג'ל האם זה קשור ואם כן על מה מדובר? 2. באיזה שלב בתהליך הבצק מכניסים את הצבע? 3. איפה אפשר לקנות בבאר שבע חומרים? ואם אין בב"ש איפה בת"א? בתודה מראש מיכל

avitalst

New member
תשובות

ניתן לקנות צבע מאכל בג'ל. כשאת מרדדת את הבצק את פשוט שמה צבע מאכל בעזרת קיסם וממשיכה ללוש וכך הבצק נצבע מצוין. בת"א ניתן לקנות חומרים בפור שף בסוף רח' קרליבך (קרוב לדרך פ"ת) או בגרובשטיין בלוינסקי. בב"ש אין לי מושג..

שגיגאיה

New member
קצת תשובות

1. בוודאי שאפשר. הכי מומלץ הם צבע מאכל גל. של ווילטון. קונים בחנות מתמחה לאפיה 2. לשים את הבצק. מוסיפים צבע עם קיסם. וממשיכים ללוש עד לקבלת הגוון הרצוי ככל שלשים יותר הצבע נהיה אחיד יותר(הכי נוח זה ליצור נקניק מבהצק לקפל ושוב נקניק) 3. בתל אביב- ברובשטיין. חלוצים 18 בהצלחה

עוד כמה שאלות אם יורשה לי

אם אני אשתמש באבקת צבע מאכל זה יהיה גם טוב? אם אני מכינה עוגה מרובעת יהיה לי יותר קשה לשים את הבצק סוכר על העוגה? האם לעבוד עם בצק סוכר דומה לעבודה עם חימר?

Iris G

New member
עוגה מרובעת

ניתן כמובן לצפות עוגה מרובעת. רק שתזכרי שהדפנות אף פעם לא יהיו ממש חדים וישרים, אלא יותר רכים ומעוגלים, אז ממש אין טעם לנסות ולבזבז את הזמן בלנסות ליצור דפנות מאוד ישרות. בשבילי הבצק סוכר יותר דומה לעבודה בפימו מאשר בחימר. הבעיה שאני נתקלת בה היא שהבצק (אני משתמשת ב ROLLED FONDANT של ווילטון) ממש לא טעים לי, אני חושבת שיש טעם לוואי, אולי בגלל ה GUM TEX שאני מוסיפה?

למעלה