החזר שווי מס' רכב

מצב
הנושא נעול.

lookilook

New member
החזר שווי מס' רכב

החזר שווי מס' רכב
שלום, אני עובד בחברת מחשבים כשנה, אני מקבל רכב צמוד ממקום העבודה, ומשלם עליו מס' בסביבות 400 ש"ח לחודש. הרכב בחברה הנ"ל לא מטופל כיאות במוסכים, ומה שקורה שאני נתקע איתו פעמים רבות, ומשאיר אותו במוסך לטיפולים שלוקחים ימים רבים. כמו כן המעסיק דורש שבחופשות ובמילואים הרכב ישאר בחברה. לאחרונה פניתי למעסיקי וחישבתי את כל הימים בהם הרכב לא היה ברשותי אשר כולל חופשות + מילואים + ימים שהרכב היה במוסך, הגעתי בחישוב מדויק למעל 30 יום: ביקשתי ממנו שיחזיר לי את השווי מס' כ-400 ש"ח שהוא מוריד לי בלי להתחשב בימים שהרכב לא נמצא ברשותי. מעסיקי אמר שהוא מוכן להחזיר לי כסף רק על הימי מילואים כ-12 יום ולא על הימים שהרכב היה במוסך. לבסוף הוא לא החזיר לי אפילו את הכסף של הימי מילואים. שאלתי היא: 1. האם בחוק המעסיק צריך להחזיר לי את הכסף של הרכב גם על הימים בהם הרכב נמצא במוסך? 2. איך עלי לפעול אם המעסיק מסרב להחזיר את הכסף המגיע לי ע"פ חוק?

שיר ורד

New member
תשובות

החזר שווי מס' רכב
שלום, אני עובד בחברת מחשבים כשנה, אני מקבל רכב צמוד ממקום העבודה, ומשלם עליו מס' בסביבות 400 ש"ח לחודש. הרכב בחברה הנ"ל לא מטופל כיאות במוסכים, ומה שקורה שאני נתקע איתו פעמים רבות, ומשאיר אותו במוסך לטיפולים שלוקחים ימים רבים. כמו כן המעסיק דורש שבחופשות ובמילואים הרכב ישאר בחברה. לאחרונה פניתי למעסיקי וחישבתי את כל הימים בהם הרכב לא היה ברשותי אשר כולל חופשות + מילואים + ימים שהרכב היה במוסך, הגעתי בחישוב מדויק למעל 30 יום: ביקשתי ממנו שיחזיר לי את השווי מס' כ-400 ש"ח שהוא מוריד לי בלי להתחשב בימים שהרכב לא נמצא ברשותי. מעסיקי אמר שהוא מוכן להחזיר לי כסף רק על הימי מילואים כ-12 יום ולא על הימים שהרכב היה במוסך. לבסוף הוא לא החזיר לי אפילו את הכסף של הימי מילואים. שאלתי היא: 1. האם בחוק המעסיק צריך להחזיר לי את הכסף של הרכב גם על הימים בהם הרכב נמצא במוסך? 2. איך עלי לפעול אם המעסיק מסרב להחזיר את הכסף המגיע לי ע"פ חוק?
תשובות
בתקנות נקבעה חובה לנכות משכרו של העובד בגין שווי שימוש ברכב, לכל חודש בו הועמד הרכב לרשות העובד, אין בחוק התיחסות למצב שהעובד קבל רכב רק לחלק מהחודש. 2. אם המעסיק מסרב להחזיר לך כסף בגין ימים בהם הרכב מושבת, אתה יכול להודיע לו , כי במצב הנוכחי אינך מעוניין לקבל יותר רכב צמוד. אם הרכב משמש לצורכי עבודה, (כפי שזה נשמע מהדרישה להחזיר את הרכב בזמן חופשות ומילואים, עליך להעמיד את הרכב בחניון החברה בסוף יום העבודה ואם הרכב יגנב או ינזק זו בעיה של המעסיק). בעקבות הפסקת קבלת הרכב יש לשים לב לנקודות הבאות: אם קבלת הרכב כללה הפחתה בשכר הבסיס, על המעביד להוסיף לך את הסכום שהופחת. עליו להפסיק לגבות את המס בגין הרכב. עליו לשלם לך הוצאות נסיעה לעבודה וממנה בהתאם לצו ההרחבה בנושא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה