החזר נסיעות באוניברסיטה

מצב
הנושא נעול.

ריטר

New member
החזר נסיעות באוניברסיטה

החזר נסיעות באוניברסיטה
שלום לכולם, אני עובד כמתרגל באוניברסיטה. כמו כן אני דייר במעונות אותה אוניברסיטה, אך ביתי ממוקם הרחק משם, ואני חוזר אליו פעמיים בשבוע. בחודש האחרון הודיעו לי ממחלקת הכספים של האוניברסיטה שהיות ויש לי מעונות(עליהם אני משלם, אגב) אני לא זכאי להחזרי נסיעות. לא זו בלבד אלא שהם הגדילו לעשות והורידו לי מהמשכורת את דמי הנסיעות שקיבלתי חודש קודם. אני עובד כבר למעלה משנתיים במקום זה ותמיד מקבל דמי נסיעות. מה עמדת החוק בנוגע לזה? אודה לשובותכם.

שיר ורד

New member
החוק לא מתייחס לכך

החזר נסיעות באוניברסיטה
שלום לכולם, אני עובד כמתרגל באוניברסיטה. כמו כן אני דייר במעונות אותה אוניברסיטה, אך ביתי ממוקם הרחק משם, ואני חוזר אליו פעמיים בשבוע. בחודש האחרון הודיעו לי ממחלקת הכספים של האוניברסיטה שהיות ויש לי מעונות(עליהם אני משלם, אגב) אני לא זכאי להחזרי נסיעות. לא זו בלבד אלא שהם הגדילו לעשות והורידו לי מהמשכורת את דמי הנסיעות שקיבלתי חודש קודם. אני עובד כבר למעלה משנתיים במקום זה ותמיד מקבל דמי נסיעות. מה עמדת החוק בנוגע לזה? אודה לשובותכם.
החוק לא מתייחס לכך
בפסיקה נקבע, שעובד שמקום העבוןדה העמיד לו מקום מגורים באזור מקום העבודה, לא זכאי לדמי נסיעה מביתו הקבוע והמרוחק. זה שאתה משלם על המעונות לא משנה מהותית את העובדה שאתה גר שם, ואין הבדל בינך למי ששכר דירה מפרטי בקרבת האוניברסיטה. לדעתי, זה יגיע לבית הדין , יפסק כנראה שאינך זכאי להוצאות נסיעה, כל עוד עומדת לרשותך דירה במעונות.

ריטר

New member
הם לא העמידו לרשותי מקום מגורים

החוק לא מתייחס לכך
בפסיקה נקבע, שעובד שמקום העבוןדה העמיד לו מקום מגורים באזור מקום העבודה, לא זכאי לדמי נסיעה מביתו הקבוע והמרוחק. זה שאתה משלם על המעונות לא משנה מהותית את העובדה שאתה גר שם, ואין הבדל בינך למי ששכר דירה מפרטי בקרבת האוניברסיטה. לדעתי, זה יגיע לבית הדין , יפסק כנראה שאינך זכאי להוצאות נסיעה, כל עוד עומדת לרשותך דירה במעונות.
אני שוכר אותו בכסף מלא כמו כל סטודנט מהמניין שאינו מועסק בטכניון ללא השתתפות המעביד. אני מתגורר שם בגפי, כשמשפחתי הקרובה נמצאת הרחק משם.

pazro

New member
אתה מודע לכך שזה שב ת.ז. שלך רשום

אני שוכר אותו בכסף מלא כמו כל סטודנט מהמניין שאינו מועסק בטכניון ללא השתתפות המעביד. אני מתגורר שם בגפי, כשמשפחתי הקרובה נמצאת הרחק משם.
שאתה גם במטולה אבל בפועל אתה גר מטר מהאוניברסיטה (איפו שזה לא יהיה) זו עברה על החוק? תגיד תודה שלא שמו לב לכך עד היום ותישתוק.

ריטר

New member
שטויות

שאתה גם במטולה אבל בפועל אתה גר מטר מהאוניברסיטה (איפו שזה לא יהיה) זו עברה על החוק? תגיד תודה שלא שמו לב לכך עד היום ותישתוק.
שטויות
אני כמו כל סטודנט (אני באמת סטודנט לתואר שני) שגר במעונות במשך ההשבוע וחוזר לביתו בסופי שבוע ובחופשות.

pazro

New member
מה שאתה עושה בשעות החופשיות שלך

שטויות
אני כמו כל סטודנט (אני באמת סטודנט לתואר שני) שגר במעונות במשך ההשבוע וחוזר לביתו בסופי שבוע ובחופשות.
כלומר בסוף השבוע שה בעיה שלך, מותר לך אפילו לטוס לחו"ל. זה לא אומר שהאוניברסיטה צריכה לממן לך את הנסיעות שאתה עושה בזמן החופשי שלך. לגור במקום אחד (כלומר לגור בכתובת מסוימת רוב ימות השבוע) ולרשום בת.ז. מקום אחר, זו אכן עברה על החוק. אתה מוזמן לבדוק אם אתה לא מאמין לי, בהצלחה.

ריטר

New member
אז אלפי סטודנטים עוברים על החוק....

כלומר בסוף השבוע שה בעיה שלך, מותר לך אפילו לטוס לחו"ל. זה לא אומר שהאוניברסיטה צריכה לממן לך את הנסיעות שאתה עושה בזמן החופשי שלך. לגור במקום אחד (כלומר לגור בכתובת מסוימת רוב ימות השבוע) ולרשום בת.ז. מקום אחר, זו אכן עברה על החוק. אתה מוזמן לבדוק אם אתה לא מאמין לי, בהצלחה.

pazro

New member
לא נכון, הם עוברים על החוק רק אם

לא נכון, הם עוברים על החוק רק אם
הם דורשים מהמעסיק שלהם הוצעות נסיעה (או כל הטבה סוציאלית אחרת) בשעה שהם גרים מטר ממקום העבודה שלהם. אני מכיר אדם (חבר של ההורים) שישב בכלא בגלל שקנה דירה בעיירת פיתוח בתור השקעה. שינה בת.ז. שלו את הכתובת לאותה עיירת פיתוח ואז דרש (וקיבל) ממס-הכנסה הטבות על כך, שהוא גר בעיירת פיתוח. ישב חצי שנה בפנים.

ריטר

New member
אז אלפי סטודנטים עוברים על החוק

אז אלפי סטודנטים עוברים על החוק
מידי שנה...כנראה שזה לא חמור כ"כ....

שיר ורד

New member
קרא שוב את כל תגובתי

קרא שוב את כל תגובתי
ותראה שזה לא משנה. גם אם היית שוכר דירה פרטית ליד האוניברסיטה לא היית זכאי להוצאות נסיעה. (אבל אז אולי הם לא היו יודעים והיית מצליח לרמות אותם).

ריטר

New member
אני לא מנסה לרמות אף אחד

קרא שוב את כל תגובתי
ותראה שזה לא משנה. גם אם היית שוכר דירה פרטית ליד האוניברסיטה לא היית זכאי להוצאות נסיעה. (אבל אז אולי הם לא היו יודעים והיית מצליח לרמות אותם).
אני לא מנסה לרמות אף אחד
הסיבה היחידה שאני מגיע לאוניברסיטה היא העבודה (גם הלימודים הם בבחינת עבודה עבורי, כי אנ ילא משלם שכר לימוד, אלא ההפך, מקבל משכורת תמורת זה שאני אחקור שם) ולכן לדעתי מגיעים לי דמי נסיעות. אם אכן עמדת החוק היא נגדי, אז אין מה לעשות. אגב, האם את עו"ד בהשכלתך?

שיר ורד

New member
תפסיק לגור ליד האוניברסיטה

אני לא מנסה לרמות אף אחד
הסיבה היחידה שאני מגיע לאוניברסיטה היא העבודה (גם הלימודים הם בבחינת עבודה עבורי, כי אנ ילא משלם שכר לימוד, אלא ההפך, מקבל משכורת תמורת זה שאני אחקור שם) ולכן לדעתי מגיעים לי דמי נסיעות. אם אכן עמדת החוק היא נגדי, אז אין מה לעשות. אגב, האם את עו"ד בהשכלתך?
תפסיק לגור ליד האוניברסיטה
ואז יגיע לך החזר הוצאות נסיעה כחוק. החזר הוצאות נסיעה כשמו כן הוא. החזר על הוצאות ולא תוספת לשכר. מקום המגורים העיקרי שלך הוא ליד האוניברסיטה. וזאת מכמה סיבות: אתה שוהה שם רוב ימות השבוע. למרות שיש לך מקום מגורים אחר, אתה מוכן לשלם כסף כדי לגור קרוב למקום עבודתך. מן הסתם ברוב הימים שאתה עובד, אתה יוצא מאותו חדר במעונות לעבודה ואליו אתה חוזר בסיום יום העבודה.הנסיעות לבית הוריך נעשות מן הסתם לאחר שהתארגנת בחדר (החלפת בגדים, איסוף כביסה, וכדומה). תוצאת לואי של הנקודה האחרונה היא שאם חס וחלילה תהיה לך תאונה בדרך בין בית הוריך לאוניברסיטה או חזרה, היא לא תחשב כתאונת עבודה. אם הסיבה היחידה שאתה מגיע לאוניברסיטה היא עבודה, אז אתה לא צריך בכלל חדר במעונות ועליך להחזיר אותו, לפי מה שידוע לי החדרים במעונות מיועדים לסטודנטים ולא לעובדים של האוניברסיטה.

ריטר

New member
מבירור עם עורך דין מומסך

החזר נסיעות באוניברסיטה
מבירור עם עורך דין מומסך
התברר שאין שום התייחסות בחוק לעניין מקום המגורים והדבר היחיד שחשוב הוא מהי כמות הנסיעות שהעובד עשה, וזאת בכפוף להסכם שנחתם בתחילת ההעסקה. כלומר, במקרה שהמקרה יובא לפני שופט הוא יחליט עפ"י ההסכם, ואין בקבלת מעונות בכדי לפסול אותי (עקרונית!) מלקבל החזר נסיעות. אני רושם זאת כדי שלא יוטעו קוראים אחרים זעיינו בשרשור.

השאלה היחידה אותה ישאל השופט

מבירור עם עורך דין מומסך
התברר שאין שום התייחסות בחוק לעניין מקום המגורים והדבר היחיד שחשוב הוא מהי כמות הנסיעות שהעובד עשה, וזאת בכפוף להסכם שנחתם בתחילת ההעסקה. כלומר, במקרה שהמקרה יובא לפני שופט הוא יחליט עפ"י ההסכם, ואין בקבלת מעונות בכדי לפסול אותי (עקרונית!) מלקבל החזר נסיעות. אני רושם זאת כדי שלא יוטעו קוראים אחרים זעיינו בשרשור.
השאלה היחידה אותה ישאל השופט
היא מהו המרחק בין מקום המגורים ממנו אתה מגיע בדר"כ לעבודה לבין מקום העבודה. השאלות אם למקום המגורים קוראים "מעונות" או דירה והאם קיבלת את המקום במתנה/עקב לימודים/שכירות כלל לא רלבנטיות.

שיר ורד

New member
כדאי שתחליף את עורך הדין שלך

מבירור עם עורך דין מומסך
כדאי שתחליף את עורך הדין שלך
אכן לפי החוק עובד לא זכאי להחזר הוצאות נסיעה. אבל יש צו הרחבה המקנה לעובד זכות לקבל החזרי הוצאות נסיעה לעבודה וחזרה. סעיף 4 לצו קובע: הוצאות הנסיעה ייקבעו לפי מחיר נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי או כרטיס מינוי חודשי מוזל ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות, אם קיים כרטיס הנחה כזה. אז כן מוזכר שהנסיעות הן ממקום מגורי העובד. אבל, אם תצליח להוכיח שאתה בכלל לא משתמש בחדר שבמעונות למגורים, (למשל הוא משמש לך כמחסן בלבד) ובסיום כל יום עבודה (או כמעט כל יום) אתה נוסע ישר לבית הוריך וכנ"ל בתחילת כל יום עבודה נוסע ישירות מבית ההורים למקום העבודה, אז אולי תזכה בהחזר הוצאות הנסיעה. אבך, אם יש לך הסכם עבודה, שבו מובטחים לך החזרי נסיעות גם אם לא נסעת, המצב שונה ויתכן אפילו שסכומים אלו יחשבו כרכיב הנכלל בחישוב הפצויים.

pazro

New member
העו"ד שלך צודק. כמה נסיעות יש לך

מבירור עם עורך דין מומסך
העו"ד שלך צודק. כמה נסיעות יש לך
בין המעונות לאוניברסיטה?

מצב
הנושא נעול.
למעלה