החזרי מס

ibibi

New member
החזרי מס

עבדתי ב2009 שנה שלמה חוץ מחודש ללא תשלום חלק מפברואר וחלק ממרץ שללא תשלום, חשבתי שמגיע לי החזר מס בפועל במס הכנסה ביקשו שאשלם מס. בדקתי את ה106 ולא הבנתי מה זה סך כל המשכורות האם זה כולל את השווי של הרכב מהליסינג או שעליי לסכם רק את סך כל ההכנסות ממשכורת? האם העובדה שלא עבדתי חודש מזכה אותי בהחזר מס? איך אני יכולה לבדוק אם מס הכנסה צודקים או לא? תודה על העזרה.

קח את החומר לאיש מקצוע

שיבדוק את הטפסים בדיעבד. אין ברירה. לא עושים החזר מס בלי יועץ מס / רואה חשבון. ללא נתונים אי אפשר לדעת אם אתה חייב או זכאי.

ahjrur

New member
לא הבנתי אם כבר הגשת / לא

במידה ועוד לא הגשת וכל ההכנסות שלך בשנת 2009 היו מעבודה אחת (ולא כמה עבודות / משהו מביטוח לאומי / פיצויים וכו'...) אתה יכול להסתכל באתר הזה: https://www.shaam.gov.il/simulatormas/ וקודם כל אתה יכול לדעת אם מגיע לך / לא . במידה ולא מגיע לך אל תגיש כי אז מ"ה ידרשו את החלק שלהם. במידה ומגיע לך אתה יכול למלא טופס במ"ה שים לב שאם אתה טועה בחישוב ובסוף אתה צריך לשלם יותר מס אז מס הכנסה ידרוש את זה אז אם נראה לך שאתה מסתבך שווה לפנות לאיש מקצוע

ibibi

New member
תודה אבל עוד שאלה קטנה...

האם בסך כל המשכורות עליי להכניס גם את שווי רכב הליסינג ? הרכב עולה לי 2500 ש"ח והוא לא נכלל במשכורת.

ahjrur

New member
מי משלם את הרכב?

אם אתה משלם באופן פרטי לא קשור לחברה אז זה הוצאה שצריך לראות אם היא מותרת בניכוי (כנראה שלא כי זאת הוצאה פרטית+עסקית ביחד) אם החברה משלמת לך את הליסינג אז זה יופיע לך בתלוש משכורת כשווי ויופיע גם ב106 תחת סעיף 042 אם זה משהו שהחברה עושה ואתה משלם לחברה בצורה אחרת (לא דרך המשכורות) אז עוד פעם זה כאילו הוצאה פרטית אבל אז גם החברה לא יכולה לדרוש על זה הוצאה הטופס 106 הוא מאד ברור ועפ"י המס' סעיפים תכניס לסימולטור מה שלא ב-106 מבחינת מ"ה לא שילמת עליו מס. (אלא אם כן אתה זאת את וקיבלת דמי לידה מביטוח לאומי השנה ואז לפעמים גם על זה מ"ה ממסה אותך וכבר לוקח לך את הכסף מראש או איזה משהו מיוחד אחר)

דוד בכר

New member
לא בטוח שמגיע החזר

אם לא היית עובדת חודש מלא,כמעט בודאות היה מגיע לך החזר,אבל לגבי חלקי חודש(שמצטברים בסופו של דבר לחודש מלא), זה תלוי בתוכנת השכר. יש תוכנות שמעניקות נקודות זיכוי לחודש מלא,על אף שעבדת חצי חודש. מצד שני לא אמור להיות גם חוב. יש כמובן לבדוק את השומה למול טופס 106. לעניין שווי השימוש ברכב,הוא נכלל כחלק מן השכר בשדה 158/172 בטופס 106.

ibibi

New member
תודה אבל ....

ב106 יש סעיף משכורת ותשלומים החייבים בשיעורי מס רגילים האם זה סיכום של כל המשכורות - הברוטו ? תודה

למעלה