החזרה

החזרה

כבר זמן רב מעסיקה אותי השאלה- כיצד להתנהג אחרי החזרה? האם לשכב במשך שבועיים שלמים עד לבטא המיוחלת, להתנהג כרגיל? או לנסוע לחו"ל ועשות חיים? הייתה כאן מישהי ביומיים האחרונים שכתבה שהיא במילואים וכו'... ממש מענין אותי לדעת- האם הבטא חיובית. גם סתם כדי להתרגש בשבילך, אבל באמת כדי לדעת האם ההתאמצות משפיעה או לא. כן, זה לא מחקר אקדמי, אבל איך עוד אוכל לדעת כיצד להתנהג כשעצות האמא ותחינותיה (לשכב ללא תזוזה במשך כל ההריון, מצידה...) ברקע.

liat111

New member
בשום אופן לא לשכב במיטה

פעם פעם חשבו שזה עוזר, אבל התברר שממש לא וזה גם לא טוב לזרימת הדם. לחיות כרגיל רק לא להתאמץ יותר מידי - כמו למשל לא להרים משאות כבדים מאוד.

זו שבמילואים...

אנא הגיבי... אני יודעת שפעם אמרו כך והיום לא. רק שאמא שלי לא מאמינה לרופאים.... אז אני רוצה הוכחה- ואם זו שבמילואים תעשה את זה הלוואי בעז"ה, זה יהיה מספיק בשבילה

מנוחה לא מזיקה

עשיתי 4 הפריות, ב3 הראשונות אמרו לי תתנהגי רגיל, 3 ימי מנוחה לא צריך לשכב, קראתי קצת באינטרנט, רוב הדעות תתנהגי רגיל. בהפריה האחרונה אחרי שגם החלפתי רופא הוא אמר לי תנוחי כמה שאת יכולה, לא צריך להיות מומיה אבל מנוחה כמה שאני יודע לא מזיקה, אז הפעם הסתלבטתי והתפנקתי כהוגן, סרטים ( בעיקר מצחיקים) ספרים ותודה לאל נקלטתי אני לא יודעת אם דווקא בזכות המנוחה אבל מה שבטוח זה לא הזיק ואם את לא צריכה לחזור לעבודה ויכולה להתפנק קצת בבית ולפנן את עצמך באוכל טוב ובדברים שאת אוהבת לעשות אז למה לא. הכי חשוב מחשבות טובות ושלווה כמה שאפשר מחזיקה לך אצבעות ושיהיה בהצלחה

מסתערת

New member
ע"פ המחקרים

ע"פ המחקרים המדעים (שהן הדבר היחידי שקובע ולא כל "תחושת בטן" ואגדות למינהן) נמצא כי מנוחה לאחר החזרה *לא* מגדילה את סיכויי ההריון. מחקר חדש יחסית מבלינסון (פורסם לפני כשבוע) אף הראה כי נשים שהיו רגועות יותר ולא חשבו יותר מידי על הטיפולים, שעורי ההריון אצלן היו גבוהים יותר. מעבר לכך- זאת החלטה סובייקטיבית מה זה נקרא להיות רגועה. כבר קרה שאחרי החזרה נסתי לחול לכנס של העבודה ועבדתי מאד אינטנסיבית (הרבה שעות, לא פיזית), חודש אחריו שכבתי במיטה שבוע בבטלה גמורה והחודש דווקא החלטתי להשאר בבית לכמה ימים (בגלל שהיה לי וירוס בבטן אז משכתי אותו עוד כמה ימים) כי פשוט התחשק לי.... אם את מאלו שבבית משתגעות ומטפסות על הקירות- אז תחשבי האם באמת כדאי שתשארי בבית? לעומת זאת האם סביבת העבודה שלה מלחיצה ועמוסה- אז האם באמת מתאים לך להיות בעבודה? זאת שאלה מעולה ואני שואלת את עצמי את זה כל חודש מחדש... פשוט אין תשובה נכונה...

3קטנה

New member
ממש לא לשכב במיטה

אין שום יתרון למנוחה אחרי החזרה לעומת חזרה מיידית לשגרה. זה כבר הוכח במחקרים. ובטח שלא לשכב שבועיים - מה פתאום, את בעונש?
אמא שלך דואגת ומתרגשת וזה טבעי ויכול להית גם שהיא מתבססת על סיפור מזמנה, כי בעבר (הרחוק) באמת היתה הנחיה לשכב שבועיים, היום כמובן ההנחיה הזאת נזנחה לחלוטין. מספיק שתימנעי מהרמת משאות כבדים, מביצוע פעילות גופנית שמקפיצה לך את הדופק וממאמצים חריגים שאת לא מבצעת בשגרה, ומיחסי מין ואורגזמות לפחות בחמשת הימים הראשונים שאחרי ההחזרה (כולל) אם מתחשק לך לנוח בכיף בבית את יכולה לפרגן לעצמך, אני בעד כמה ימי חופשה. אבל זה למנוחה נפשית בעיקר והתרגעות, אין לזה משמעות טיפולית. בהצלחה

למעלה