אני לא חושב שהיא צודקת. למרות שאני
מכבד את דעתה, ועוד רבים שחושבים כך. יש עבודות, ובכל תחומי האמנות, שללא הכותרת מאבדות ממשמעותן, והמסר המקורי שלהן. הן תלוייות כותרת, ולדעתי, לא רק שזה בסדר, אלה אף הכרחי כמו במקרה הנ'ל.
זה לא אומר, שהכותרת אמורה להחליף או לפצות על איכות העבודה עצמה מכל בחינה...אבל זה כן אומר, שבלעדיה, היוצר לא יכול להעביר את המסר שלו. לא נורא ?...דווקא כן נורא. אני לא חושב שבגלל פרנציפ צריך להקריב עבודה, ולזרוק אותה לזבל. להפך...
אתן 2 דוגמאות שנוהג לתת בדיון הזה ( שחוזר על עצמו המון, אגב ) -
האחת הבאתי בזמנו לדני מהפורום : אם צילמתי את ביניין התאומים 3 דקה לפני הפיגוע, מה אתה מציע שאני אעשה ? לא לכתוב כותרת כזאת ? ואם לא, מה יבינו מתמונה כזאת ? עוד צילום מתוך אלפים של מגדלי התאומים בזמנו ?...ללא הכותרת פה אין שום משמעות למסר של העבודה, והיא לא רק לגיטימית אלה הכרחית.
אם זה לא נראה מתחום הצילום האמנותי, אלה העיתונאי...הנה דוגמא מובהקת מעולם האמנות -
אם תסתכל על העבודה הזאת של פיקאסו, ללא הכותרת שלה, זה בסדר ? הרי לא נתווכח פה על האיכויות של ציורי פיקאסו...היא בהחלט איכותית גם ללא הכותרת.
אבל אז נחמיץ את המסר העיקרי של הצייר ! מפני שלתמונה קוראים "גרניקה", והיא הושמדה עד היסוד כולל תושביה במלחמת האזרחים בספרד.
לא משנה ?...
כן משנה. זאת לא עוד תמונה אנטי מלחמתית מחאתית...זה היה מאוד חשוב לפיקאסו שיידעו למה הכוונה פה, וללא הכותרת כל המסר שלו הלך לזבל. זאת לא מחאה נגד מלחמת וויאטנם, וגם לא מלחמת יום הכיפורים שלנו...זאת גרניקה.
וזאת גם דעתי הצנועה...
אז אנו פה בשביל לחשוב, ולהחליף דעות, ובסדר גמור שלא מסכימים תמיד...