הזחיחות היא האוייב מס´ 1 של האדם...

bigfish

New member
הזחיחות היא האוייב מס´ 1 של האדם...

האם אי פעם חשתם שבעי רצון מעצמכם? אני מתכוון באופן בלתי-נשלט, אתם פתאום נורא מרוצים מעצמכם? ובכן, זאת הונאה! הונאה של האגו. כן כן כן, הונאה. האגו גורם לכם להאמין שאתם משהו מיוחד, ולהיות פתאום מאוד שבעי-רצון מעצמכם... ואז, אתם לא שמים לב, והופכים להיות אידיוטים גמורים שלא שמים לב מה קורה סביבם... אתם מתמלאים בעצמכם, אתם נורא מרוצים מעצמכם, אבל אתם מאבדים קשר עם המציאות... יודעים למה אני מתכוון? האגו הוא מכה שלא כתובה בתורה, החוכמה היא להישאר ממוקד ואמיתי, ת-מ-י-ד... זה קשה. כן כן כן, זה קשה. בשבילי לפחות... לשמור את הרגליים על הקרקע. שביעות-רצון עצמית (זחיחות) היא הונאה שאין כדוגמתה. היא מעוורת אתכם, גורמת לכם לעצום את שתי העיניים, ולהכריז בקול רם ובגאווה מטופשת: "אני רואה!" חהחהחהחה.... להזהר מן הזחיחות... היא האוייב מס´1! זחיחות מגעילה, עופי מפה אני לא רוצה אותך יותר, יא בת-ז!@#. מגעיל, מגעיל ת´נשמה. זוהי סתם עוד דרך של האגו לנתק אותנו מן המציאות... לכבוש את הזחיחות, זוהי משימה שאליה שואף (כל?) לוחם... הצהרת כוונות: אני מכריז בזאת, שכיבוש הזחיחות והיהירות המטופשת שלי, שגורמת לי נזקים ואומללות נמצאת בראש הרשימה! אני שונא אותך זחיחות מתועבת, עופי לי מהעיניים! הזחיחות מרעילה את הנשמה, וגורמת לבן-אדם לרחף בתוך ענן של אשליות-עצמיות, במקום להיות נוכח במציאות. מאיפה היא באה? מאיפה היא באה הבת ז!@#? שביעות רצון עצמית באה מתוך פחד, זוהי ריאקציה לפעולה שמצאה חן בעיני המבצע (למשל, מצא-חן בעיני שפירסמתי את המודעה הקודמת שלי, ואם אתם תוהים מאין בא מאמר זה על זחיחות--> עכשיו אתם יודעים!) המבצע, בטיפשותו הרבה, חושב שפעולה זו תקדם אותו בחיים, תגרום לאנשים לאהוב אותו וכו´ ובמקום לשמור על ענווה ועל קשר אמיתי עם הלב (ז.א. להרשות לעצמו להיות פגיע), הוא אוטם את עצמו לת-ג-ו-ב-ו-ת הס-ב-י-ב-ה ע"י כך שהוא מראש מרוצה מעצמו... "מה איכפת לי איך יגיבו אליי אנשים אחרים אם ממילא אני כ"כ מרוצה מעצמי?" (אתם מבינים? זוהי דרכו של הזחוח לאטום את עצמו לרגשות הסביבה!) אוף, קיבינמט, אין לזה סוף, ואני יכול להמשיך לכתוב ולכתוב ולכתוב... אמיר תסיים כבר! (אהלן אבא, מה שלומך?+ *חיוך*) אמיר צריך לקום מחר בבוקר ולנסוע לים- המלח... כוס אחותך... והנה זה חוזר, מה עושים כשיש לך אבא-פנימי-כזה בן ז!@#? (חיוך של שביעות רצון וזחיחות מן התובנה...... וכעת, צחוק מ*ת*ג*ל*ג*ל...............) די, מספיק להיום, כעת יש לי חיוך אמיתי על הפנים וזה הזמן להקשיב לאבא. (ילד טוב אמיר)

WhiteBear

New member
כל כך מכיר. אבל יש עוד מקרה של אושר

קודם כל. המלכודת שאתה מתאר היא דבר שכל אחד צריך לבדוק על עצמו ולדאוג שהוא לא נופל בה. אבל, ישנו עוד מקרה. מצב שבו אתה מסתכל על עצמך האמיתי. ויותר לא משנה לך שאתה לא מושלם. כי אתה יודע שאתעשה כל מה שאתה יכול. אבל למרות שאתה לא מושלם, אתה אוהב את עצמך. אתה מתמלא חיבה כאילו עצמך היה ילד קטן וחמוד. ואתה יודע, אבל יודע, שאתה יכול להיות שמח, כי אתה יכול. ומתוך זה אתה מסתובב כל היום עם חיוך מונע על הפנים. נחמד כשצריך ומגיב בהתאם. אבל לא נותן לעצבות וביקורת עצמית להגיע אליך, לא היום. כי היום יש לך חופש. היום מותר לך לאהוב את עצמך.

שיר...שיר...שיר....שיר....

יהלומים לנצח עולם עטוף במשי ושיש צבעוני זהב על הקיר וזהב בנחיר קונים עוד בית ועוד מכונית וקוקר ספניאל ועוד מכונית עוד ועוד, לבור אין תחתית חתולים אוכלים מזון מלכות וחזירים מפוטמים לובשים פרוות יהלומים לנצח וללחם אין מחיר חיים לבד במסלול המהיר מתעשרים חדשים ועשירים מאתמול אוכלים לאט אך גומרים את הכל שומן בצדדים ושומן מבפנים שומן זה סמל מעמד משחקים בזוהר, עושר ופרסום הכסף נשפך כמו זבל לפח החברה מחייבת לחברה יש כללים לקנות ולהראות זה חשוב ומרשים עוד ועוד משמינים ותופחים אמבטיות של שמפניה לגברות ואדונים מתושמנים אוכלים עוגות רעבים לנצח וללחם אין מחיר חיים לבד במסלול המהיר מתעשרים חדשים ועשירים מאתמול אוכלים לאט אך גומרים הכל שומן בצדדים ושומן מבפנים שומן זה סמל מעמד פורטיס: שירה, גיטרות סחרוף: שירה, גיטרות קלידים, בס גיל סמנטה : בס ז´אן ז´אק גולדברג: תופים יובל שפריר : כלי הקשה

למעלה