הורמונים

• פותח הנושא yam77
  • פורסם בתאריך

yam77

New member
הורמונים

היי, האם מישהי יודעת מהם הערכים המצביעים על ביוץ (E2, progesteron)? תודה

הורמונים בביוץ

ממה שאני יודעת, ואני מסתמכת על ממצאי האינטרנט בלבד (לכן מציעה גם לשאול את האחות או הרופא כדי להיות בטוחה!), הE2 צריך להיות בביוץ בין 500 ל-1100, והפרוגסטרון בין 3 ל-6. בהצלחה

הורמונים

אסטרדיול (E2) צריך להיות בין 600 ל1000 לכל זקיק. לפעמים יש יותר מאחד, כמובן. פרוגסטרון בין 3 ל5 מצביע על ביוץ מתקרב. פרוגסטרון מעל 10 אומר שכבר היה ביוץ. LH בין 2 ל12 זה עוד לא מבייץ. LH מעל 12 מעיד על ביוץ מתקרב. כשיש מעל 20 (ולפעמים הרבה מעל) אז לוקחים בחשבון שיש עוד לכל היותר 36 שעות לביוץ. בהצלחה רבה. האמור אינו מהווה תחליף ליעוץ רפואי, כמובן!!!

פינליש

New member
איילת אפשר להאיר לך משהו??

את מדהימה!! זה מה שרציתי להגיד. ואת יודעת למה הרגשתי לכתוב לך את זה שוב? כי כתבת לבחורה ואני מצטטת: "בהצלחה רבה. האמור אינו מהווה תחליף ליעוץ רפואי, כמובן!!!" וזה היה מקסים בעיני. כי נכון שזה לא תחליף לייעוץ רפואי אבל לפעמים ייעוץ ממך כל כך מעשיר אותי ומרגיע אותי. את עושה כאן עבודה חשובה ותורמת ועל כך שוב התודה

פינליש, את בועטת אותי ישירות לקרדיולוגיה!!

כל פעם הכותרת עושה לי פרפור חדרים וזיעה קרה. ואחרי שאני נכנסת הכל נרגע לי ואני חווה נפילת מתח. סליחה על עולם הדימויים שלי. סתם נזכרתי פתאום בסטז' שלי שסיימתי לפני פורים. עשיתי אותו במחלקה קרדיולוגית.

minimousegi

New member
באמת מקסימה! ופינליש יש אנשים שלא יודעים

להפריד ועלולים להסמך על הנכתב לכן חשוב להבהיר...

yam77

New member
תודה על ההתייחסות. איילת-כנסי

איילת, אני עוקבת לעיתים אחר התשובות שלך וכל פעם נפעמת מחדש מרמת הידע הנרחב שלך, אז רציתי לשאול אותך מהו המקור לידע..

אני אחות

אמנם עלי לציין למען ההגינות שבד"כ אחיות לא יודעות את כל זה, אלא אם כן הן עוסקות בתחום הספציפי הזה, אבל אני קוראת ולומדת על כך הרבה מעבר למה שלמדתי בפורמלי. מצד שני זה כן קשור למקצוע, כי יש לי את הבסיס לזה. תצויין לשבח הרופאה שלי שתמיד עונה לי ומלמדת אותי מה שאני רוצה, גם אם זה לא קשור ישירות או בעקיפין אלי, ואני חופרת לה עם שאלות... תודה לכולכן על הפירגון. חבל שלא אתן ציינתן את המבחן שלי בגינקולוגיה. ככה הייתי מקבלת מאה. (ממש לא קיבלתי מאה, אם זה לא היה מספיק ברור) ומיכל, אגב גם כאחות אני עונה למטופלים על שאלות וחייבת להדגיש במקרים מסויימים ש"תשאל את הרופא".

למעלה