הורמון גדילה - שאלתי גם בפרום אנדו..

הורמון גדילה - שאלתי גם בפרום אנדו..

שלום לכולם.
אני בלאומית, בני נמוך קומה, ללא חוסר בהרומו טבעי.
הרופא המליץ לתת הורמון נרדיטרופין 1.2 מ"ג.
לפי מה שהבנתי בלאומית אני לא אקבל את זה מהקופה.
הומלץ לי לעבור קופה.
אני מנסה לברר האם יש מישהו שכן קיבלת בהתוויה שלנו את ההורמון דרך הקופה?
אולי יש מישהו שקיבל את ההורמון מביטוח רפואי "לאומית מקסימום פור לייף"?

ושאלה נוספת
הילד כבר בן 11 החל התבגרות מינית.
חברים שנותנים הרומון גדילה אמרו לי שהם מקבלים גם הורמון לעכב התפתחות מינית. הרופא בנתיים לא הזכיר את זה בכלל. אשמח למידע.

תודה.

kmiki

New member
הנושא אצלנו על הפרק

בדיוק אתמול היה לי דיון עם רופא של הילד בנושא, כי אני לא מוכנה כרגע לתת הורמון גדילה, ובאופן כללי לא חשובת שאתן אותו גם בהמשך (את מודעת לסיכונים שבו?).
בכל מקרה, הוא באמת העלה בפני את האפשרות לתת זריקות שמעכבות התפתחות מינית אצל הילד, על מנת שלא יסיים את הצמיחה שלו עד גיל קצת יותר בוגר, וזה די הפתיע אותי.
עוד לא למדתי את החומר הזה ולא ממש יודעת מה מכילות אותן זריקות, אבל אני אבדוק אותן בפגישה האנדוקרינית הבאה שלנו בעוד כ7 חודשים, כשאתבקש בשלישית לעשות לו בדיקת בלוטת הורמון הגדילה... לגבי סל התרופות, אנחנו במכבי, אבל אין לי מושג אם מקבלים את הטיפול מהקופה או לא.

3תיתי

New member
בזמנו, כשהעניין היה על הפרק

אמרו לי, שמזל שאנחנו ב"מכבי" כי שם הביטוח מכסבה את העניין בצורה טובה.מאז בטח השתנו דברים. אנחנו לא נתנו, במיוחד אחרי שהוסבר לנו, שההורמון לא יגרום לגובה רב מן הצפוי ללא הטיפול, אלא בעצם יקדים את הגדילה, כך שהפער קצת יקטן. מכוון שהפער תמיד יהיה גדול, כי אנחנו גם כובשים וגם קטנים, החלטנו להמנע מהתענוג.

kmiki

New member
אצלנו לא תהיה בעיית כיסוי לדעתי

כי הילד עם עבר אונקולוגי, ומשם גם נובעת בעיית הגדילה שלו, כך שבטוח נצליח לקבל כיסוי מהקופה, אבל באמת שאני מעדיפה ילד בריא, ובעל בטחון עצמי גבוה, מאשר ילד קצת יותר גבוה, עם סיכון לגידולים.
&nbsp
&nbsp

3תיתי

New member
לגבי השפעה של הורמון גדילה על יעכוב גדילה מסיבה רפואית,

אינני יודעת. לנו נאמר, שמתן הורמון הגדילה כשאין חסר, ואין שום סיבה רפואית לעניין הגובה (רק גנטית), לא תשנה את התוצאה הסופית, אלא את עיתוי הגדיעלה. תודה רבה! שלוש שנים של זריקות, סיכון לתופעות לוואי, שהקלה ביניהן היא גדילה של האף (!) כדי לשנות עיתוי? הלכנו ולא הבטנו לאחור. בכלל לא עניין אותי מי (לא) יממן את העניין. אגב, הרופא הסכים איתנו.

kmiki

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין

כשאין חסר, מיותר לחלוטין לתסף, אפילו אם אין סיכונים.
אצלנו כנראה יש פגיעה בבלוטה וכנראה שיש חוסר, אני עדיין לא ששה

למעלה