הוצאות ספרים - אחת ולתמיד

הוצאות ספרים - אחת ולתמיד

למה? מישהו יכול להסביר לי למה הם עושים את זה? למה הם מתעקשים להוציא שני ספרים במקום ספר אחד באנגלית? מילא ב'כישור הזמן', ניחא, שם אף אחד לא סופר כמה ספרים יצאו גם באנגלית... אבל ששאוש"ק וטיגאנה? ועוד למכור כל חלק-ספר במחיר של ספר מלא? מי הרשה להם לעשות את זה?? הרי הספר הראשון של שיר של אש ושל קרח היה בסדר גמור כספר אחד עב כרס. הרי סטפן קינג מפציץ בספרי טלפונים חדשים לבקרים ואין שום בעיה עם אורך של אלף עמודים ומעלה... אז למה דווקא כאן לדפוק את הקורא עם שטויות שכאלה??? זהו. הוצאתי את זה
טובי אור נטובי - שרצה לקנות היום את כל ששאוש"ק ונרתע רק בגלל המחיר הכפול.

itaym02

New member
מה - זה לא ברור?!

בסופו של דבר בעל ההוצאה לאור אוהב כסף, לא מדע בדיוני. תקראו באנגלית.

Dancing mad

New member
לגבי טיגאנה, הוציאו עכשיו

מהדורה חדשה מאוחדת (מישהו יודע אם גם התרגום חדש?).

Boojie

New member
כבר אמר היינליין, "כשהשאלה היא למה,

התשובה היא כסף". הוצאות משתדלות מאד לא לפצל ספרים. הבעייה היא שהרבה פעמים, הוצאת ספר בפורמט של כרך יחיד ועב כרס תדרוש תמחור לא ריאלי, או תמחור שאנשים יסרבו לקנות. ולפני שתגיד "אבל זה לא הגיוני, אנשים יעדיפו לקנות כרך יחיד ב-120 ש"ח ולא שניים ב-80 כ"א" - לא, זה לא נכון. נתונים מהשטח מראים שהמצב הפוך, ולאנשים קל יותר לקנות שני כרכים שכל אחד מהם עולה 80 ש"ח מאשר כרך יחיד ועבה שעולה 120, מחיר שנשמע מופרז לחלוטין לספר יחיד. אין שום השוואה בין המכירות של סטיבן קינג לבין המכירות של ספרי מד"ב בארץ. את קינג אין בעייה לפרסם בכרך יחיד כי ההוצאה יודעת שהיא תחסל כמו כלום את המהדורה הראשונה - ועוד כמה אחריה, והספר ימשיך למכור עוד הרבה זמן אחר כך. לעומת זאת, במד"ב אין בטחון כזה, וההוצאות לוקחות סיכון רציני כשהן מוציאות ספר שיהיה קשה למכור.

שיר של אש לוממש מסתדר עם השיטה הזו.

הספר הראשון (שלא חולק לשנים) נמכר ב80.9 ושני חלקיו של השני נמכרים ב74.6 ש"ח כל אחד. אז כן, יש הבדל של 6.3 שקלים, אבל על זה אני חושב שאנשים יסכימו לוותר, לא?

Boojie

New member
כמה דברים:

ראשית, בכרך הראשון יש 766 עמודים, לעומת 857 ביחד בכרך השני. הפרש שמצדיק חלוקת הספר לשניים, מבחינת ההוצאה, במיוחד אם מכירות החלק הראשון לא היו מספיק גבוהות כדי להצדיק צפי למכירות גבוהות בחלק השני (כן, כמובן שמכירות הכרך הראשון הן שיקול בהחלטה אם לחלק את הכרך השני). שנית, תמחור של כל כרך חייב לקחת בחשבון שמדובר בספר נפרד, שיש עליו הוצאות נפרדות. ושלישית, לפי אתר אופוס המחיר הקטלוגי של משחקי הכס (כרך ראשון) הוא 89 ש"ח. המחיר הקטלוגי של כל אחד מהכרכים של עימות המלכים (כרך שני) הוא 82 ש"ח - אלה המספרים שנכון להתייחס אליהם. לא, אני לא טוענת שזה יוצר הבדל, אבל ההתייחסות בהשוואות מעין אלה תמיד צריכה להיות למחיר הקטלוגי ולא למחיר בחנות זו או אחרת, שלפעמים עשוי להשתנות באופן משמעותי כי מחירם של ספרים ישנים יותר מוזל יחסית לחדשים יותר. האמת, אני לא ממש יודעת מה אתה רוצה - לבקש מאופוס שיעלו את מחירו של הכרך הראשון כדי להרגיש שלא דפקו אותך?

האמת? חשבתי על זה הכיוון הזה...

אבל אז הבנתי שהרבה יותר הגיוני אם נתאר את זה כאילו אני רוצה ששאר הספרים יהיו כמו הספר הראשון, אז כדי ליצור רושם קלוש של אדם הגיוני, בואי נשאיר את זה ככה, טוב?
והבנתי את מה שאמרת לפני כן. עכשיו, שאלה אחרונה : יש מצב לפעולות להחזיר את הספרים האובדים הבאים אל חיק הספר הראשון? (פעולות - ללא נשק וללא טלאי, כמובן)

מיכאל ג

New member
גם באנגלית יש שני כרכים

ב-PAPERBACK. יש שפות שהוא חולק ליותר כרכים... (חפש גלריות של עטיפות הספרים במדינות שונות ותופתע) יש ספרים שחולקו בארה"ב אחרי שהיו בכרך אחד באנגליה... אז תפסיק לחשוב שרק כאן בארץ הממסדים האפלים של ההוצאות עושים איזו קופה מטורפת על חשבונך.

cwen

New member
ככל הידוע לי הספר הראשון כן חולק

לשניים במקור, ובמהדורה האחרונה אוחד. זה גם פונקציה של מהדורה. על המהדורה השניה יש פחות הוצאות וכבר הושג הרווח הראשוני, ולכן ההוצאה יכולה להרשות לעצמה למכור אותו יותר בזול או במקרה שלנו - בתור ספר אחד.

adiavn

New member
פגם בהגיון שלך

הספרים של קינג נמכרים באותם המחירים כמו כרך אחד משניים של אופוס. והיות ולמודן יש חנויות יעודיות בהן נמכרים ספרים ב-50-60 ש"ח בלבד, ולאור העובדה שבעבר ספרים של קינג היו אפילו יוצאים בכריכה קשה בעברית, אין מנוס מלחשוד שאופוס פשוט דואגים לרווח גדול יותר. בקשר לסיכונים של ההוצאות - בדיוק זו הסיבה שרוב ההוצאות (למעט אודיסיאה) מתרגמות רק רבי מכר, ועדיף סדרות. (ולאחרונה אפילו ללא הצהרה על כך שמדובר בסדרה, תרגיל מלוכלך מאוד לטעמי)

Boojie

New member
מי לא קורא את ההודעות הקודמות

לפני שהוא מגיב? (רמז: אתה). שים לב, אני אחזור על זה שוב, למרות שכבר כתבתי את זה ואני שונאת לומר את אותו דבר פעמיים: סטיבן קינג מוכר בטוח (אין מצב שספר שלו לא יימכר), וכל ספר שלו נמכר באלפי עותקים. ספרי מד"ב, לעומת זאת, הם בגדר סיכון (כלומר, יכול לקרות שיימכר מספר זעום של עותקים שאולי אפילו לא יכסה את ההוצאות, ואז צריך לכסות על ההפסד הזה מהכנסות של ספר אחר), ולרוב לא עוברים את האלפיים - אלפיים נחשב מכירות ממש טובות לספר מד"ב. יוצאי הדופן הם מעטים. עכשיו, לך קח קורס בכלכלה ואולי תצליח סוף סוף להבין למה ספר של סטיבן קינג, שהוא השקעה בטוחה שמחזירה את עצמה עשרות מונים, אפשר למכור בזול, בכריכה קשה ובכרך אחד, ואילו ספר מד"ב, שהוא סיכון בעייתי ומחזיר את ההוצאות בקושי (וצריך להחזיר גם הפסדים על ספרים שלא נמכרים טוב) - אי אפשר. ולא, אני לא הולכת להסביר את זה שוב. אם הפעם לא תבין, תסתדר לבד.

adiavn

New member
ומי מגיבה באגרסיביות מוגזמת?

ההתרשמות שלי שאמנם ספר טיפוסי של קינג נמכר יפה, אבל הדבר לא נכון בהכרח לגבי סדרת המגדל האפל שלו, היות והיא קשה יותר לקריאה מספר בודד, וגם סדרה זו מתורגמת בידי מודן.

Boojie

New member
אתה צוחק, נכון?

ספר של קינג ש"מוכר חלש" מוכר, לעניות דעתי, יותר טוב מספר מד"ב/פנטזיה ש"מוכר טוב". זה ההבדל הקטן בין רב מכר לבין ספר נישה. ספרים של קינג ממשיכים להימכר שנה אחר שנה אחר שנה, במהדורה אחרי מהדורה (חלומו של כל מו"ל). אם אני לא טועה, אין כרגע אף ספר של קינג ש"אזל בהוצאה", וזאת למרות שחלקם יצאו לראשונה לפני די הרבה שנים. למה? כי כל הזמן מדפיסים אותם מחדש. כי הם מוכרים כל הזמן. כמה ספרי מד"ב אתה מכיר שעוברים מהדורה ראשונה-שנייה? ולא, האגרסיביות לא מוגזמת. בהודעתך טענת טענה שעליה בדיוק השבתי בהודעה שעליה הגבת. אתה מגיב מתוך בורות בתחום, לא קורא כמו שצריך את מה שכבר נכתב, והעיקר התחושה שלך ש"דופקים אותך", אז לא משנה מה המציאות, אתה כבר תמצא דרך לבסס אותה. אין לי שמץ של סבלנות לאנשים שמשמיצים מתוך בורות ודעות קדומות, וגם לא טורחים להבין את מה שכבר נאמר.

adiavn

New member
צוחק? נסי בוכה

על אובדן תרבות הדיון בפורומים בהם כותבים אנשים משכילים ותרבותיים (רובם). אמנם גם לי אין הרבה סובלנות לאנשים המעדיפים להידרדר להשמצות אישיות במקום דיון ענייני, אבל אנסה בכל זאת. לא השמצתי, אין לי תחושה ש"דופקים אותי" ואיני אשם בכל שאר הרע בעולם. כתבתי דיעה שלי, ותחושה שלי כקורא מד"ב זמן רב, בעברית ובאנגלית. איני מתיימר להיות מומחה בתחום ההוצאות, ואם הייתי מתיימר (כמוך) הייתי טורח למסור מידע קונקרטי במקום עלבונות אישיים. גם הספרים הראשונים במחזור כישור הזמן בעברית יצאו לפני מספר שנים, אבל איני רואה אותם אוזלים. בקשר לספרי קינג, באלה שאני טרחתי לבדוק (דבר שחלקינו עושים לפעמים במקום להתקיף) לא ראיתי תאריכים המעידים על הדפסה שנייה או שלישית. אז לסיכום, הטענה שלי מבוססת על הידע האישי שלי, ואיני מתיימר להיות מומחה בתחום. הייתי מצפה למי שמתיימרת לתואר הזה להציג נתונים חד משמעיים ואובייקטיביים במקום לפתוח במלחמת השמצות אינפנטילית. אני באמת מנסה להאמין שמשהו עובר עלייך וההצגה המחפירה הזו לא מאפיינת אותך.

Boojie

New member
ואגב, לגבי ההשוואה הממש מפגרת

בין מודן לאופוס: אחד הדברים החשובים שמבדילים בין סדרת המד"ב של מודן לבין סדרת המד"ב של אופוס - פרט לספר אחד עד כה (אנשי הכבשן), מודן לא מוציאים ספרים שאורכם מעל כ-300 עמוד בסדרת המד"ב שלה, כמדיניות מכוונת ומוצהרת. למה? כי ספרים ארוכים קשה יותר למכור, אז כדי להמנע מהסיכון הכלכלי או מהצורך לחלק את הספרים לשני כרכים, עורך הסדרה (דידי חנוך) בוחר רק ספרים קצרים יחסית, וכשמדובר בסדרות - רק סדרות שכל ספר בהן עומד בפני עצמו (כמו הסדרה של ולאד טאלטוס והסדרה של אניטה בלייק). אילו אופוס הייתה נוהגת באותה מדיניות, לא היינו מקבלים ספרים של קוני וויליס, של גר"ר מרטין, של קארד, של סימונס... שאני אמשיך את הרשימה? אבל ברור, אופוס רק מחפשת להתעשר על הכיס שלך. המשפט הזה, למי שמבין משהו בתחום ההוצאה לאור של מד"ב בארץ כל כך, אבל כל כך מצחיק, שאין לך מושג. אופוס מחפשת להרוויח. זו המטרה של מי שמחזיק הוצאה לאור. היא מחפשת להרוויח בנישה יחסית לא רווחית. תחיה עם העובדה שצריך לעשות ויתורים מסוימים כדי להשיג את זה.

adiavn

New member
תגובה

ההשוואה הייתה בין ספרי קינג במודן לספרי פנטזיה באופוס. לפני שתורידי לי את הראש (שוב) אני בספק אם המכירות של ספרי המגדל האפל של קינג עוברות בהרבה את מכירות ספרי כישור הזמן של ג'ורדן (בתקופה שאנשים עדיין נהנו לקרוא אותו), ועדיין לדעתי לתרגם סדרה של 10 ספרים (עד עכשיו) למספר כפול של ספרים זהו פיצוי מוגזם על העובדה שמדובר ב"נישה יחסית לא רווחית". ייתכן ואני טועה, וייתכן שיש אנשים בעלי סטטיסטיקה המציגה כמה אני טועה, אבל קל הרבה יותר לכתוב הודעה מזלזלת....

Boojie

New member
*אין* מה להשוות בין ספרי קינג

לבין שום ספר מד"ב/פנטזיה שהוא, פרט אולי לתופעות הנדירות כמו חולית או מדריך הטרמפיסט, וגם הם אני מאד מאד בספק אם מגיעים לאותו סדר גודל של מכירות. קינג זה ליגה אחרת. זה לא דומה וזה לא בר השוואה. בכלל. ואולי קל לכתוב הודעה מזלזלת, אבל הרבה יותר קל, מסתבר, להשמיץ בלי להתבסס על ידע ועובדות. מילא אם היה לך מושג על מה אתה מדבר, הייתי אומרת, נו, טוב, הבנאדם בדק בשטח, יש לו ביסוס להשמצות שלו. אבל אין לך אפילו התחלה של מושג על מה אתה מדבר. אתה מתבסס על טיעונים מגוחכים לחלוטין, וחסרי כל קשר למציאות.

cwen

New member
דווקא את הראשון של שאוש"ק קניתי

לפני זמן מה בתור כרך יחיד. טרם קראתי... אני מחכה שהוא יסיים את הסדרה (או לפחות יוציא כמות נכבדה של ספרים לפני שאני מתחילה לקרוא).

זו הבעיה.

רק הספר הראשון הוא כרך יחיד. השאר מחולקים לשניים ועולים כמו (או כמעט כמו) הראשון. אני אומר לך, אפילו פרעות קיסינג'ר ומאורעות שרל'ה שרון לא מפחידים יותר מזה...

למעלה