הועה על התפטרות אחרי לידה

• פותח הנושא rc11
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

rc11

New member
הועה על התפטרות אחרי לידה../images/Emo95.gif

אני כרגע 4 שבועות אחרי לידה. אני לא מתכוונת לחזור לעבודתי הקודמת. השעות והמרחק לא מתאימים לי עכשיו כאמא טריה. על פי חוזה העבודה שלי אני מוחייבת להודיע למעסיק על התפטרות חודשיים מראש. שאלתי: האם אני חייבת להודיע כבר עכשיו - חודשיים לפני מועד החזרה לעבודה? אם יש אפשרות להודיע בתום 3 חודשי החופשה ובמידה והמעסיק ידרוש ממני לחזור לחודשיים (זמן ההתראה המוקדמת) אני פשוט אודיע על הארכה של חופשת הלידה שלי עד חצי שנה כמו שמותר בחוק. אז בעצם תקופת ההתראה מראש תכנס לחופשה המוארכת שלי. האם יש מצב בו המעסיק לא מאשר הארכת חופשת לידה ב3 חודשים נוספים ללא תשלום? תודה

שיר ורד

New member
תשובות

אני כרגע 4 שבועות אחרי לידה. אני לא מתכוונת לחזור לעבודתי הקודמת. השעות והמרחק לא מתאימים לי עכשיו כאמא טריה. על פי חוזה העבודה שלי אני מוחייבת להודיע למעסיק על התפטרות חודשיים מראש. שאלתי: האם אני חייבת להודיע כבר עכשיו - חודשיים לפני מועד החזרה לעבודה? אם יש אפשרות להודיע בתום 3 חודשי החופשה ובמידה והמעסיק ידרוש ממני לחזור לחודשיים (זמן ההתראה המוקדמת) אני פשוט אודיע על הארכה של חופשת הלידה שלי עד חצי שנה כמו שמותר בחוק. אז בעצם תקופת ההתראה מראש תכנס לחופשה המוארכת שלי. האם יש מצב בו המעסיק לא מאשר הארכת חופשת לידה ב3 חודשים נוספים ללא תשלום? תודה
תשובות
ככלל, החוק מחייב תקופת הודעה מראש קצרה יותר. אורכה המקסימאלי הוא חודש. גם אם בחוזה העבודה, מוגדרת תקופה ארוכה יותר, יש לפחות פסק דין אחד שקובע שהעובד זכאי לתת הודעה מראש בהתאם לחוק. לכן, עליך לתת את ההודעה מראש חודש לפני תום חופשת הלידה. אם עבדת מעל שנתיים, את זכאית לצאת לחל"ת ואין צורך באישור המעסיק. אך אם ברור לך מעל לכל ספק שלא תחזרי למקום העבודה הנ"ל מומלץ להתפטר מידית ולא לקחת חל"ת.

זהב 21

New member
תשובה

תשובה
הכלל הוא - שהתנאים שנקבעו בחוזה עבודה אישי- לא יכולים לפגוע בהוראות חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות, במידה ובחוק נקבעה חובת הודעה מוקדמת קצרה יותר (של 30 יום - במידה ועבדת שנה ומעלה) - זה מה שחל עליך !!! כמו ששיר רשם - יש מספר פסקי דין שמחזקים זאת. מכוון שלפי החוק - אסור לפטר אותך במשך 45 ימים לאחר סיום חופשת הלידה, יש לך מספיק זמן לסיים את חופשת הלידה, ורק אז להודיע לו הודעה מוקדמת על התפטרות של 30 יום מראש. בהצלחה

שיר ורד

New member
אני חולק על החלק השני

תשובה
הכלל הוא - שהתנאים שנקבעו בחוזה עבודה אישי- לא יכולים לפגוע בהוראות חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות, במידה ובחוק נקבעה חובת הודעה מוקדמת קצרה יותר (של 30 יום - במידה ועבדת שנה ומעלה) - זה מה שחל עליך !!! כמו ששיר רשם - יש מספר פסקי דין שמחזקים זאת. מכוון שלפי החוק - אסור לפטר אותך במשך 45 ימים לאחר סיום חופשת הלידה, יש לך מספיק זמן לסיים את חופשת הלידה, ורק אז להודיע לו הודעה מוקדמת על התפטרות של 30 יום מראש. בהצלחה
אני חולק על החלק השני
אין קשר בין חובתו של המעסיק להחזיר יולדת ל-45 ימי עבודה, לחובת ההודעה המוקדמת שחלה על היולדת במקרה שהיא מתפטרת. באופן תאורטי, אם היולדת תודיע על התפטרותה רק במועד תום חופשת הלידה, והיא לא תתן הודעה מראש של 30 יום , בהם תהיה מוכנה להמשיך ולעבוד יוכל המעביד לקזז מסכומים המגיעים לה (למשל פצויים) שכר של חודש עבודה. נכון שהיא יכולה לקחת תחילה חל"ת ורק לאחר מכן לתת הודעה על התפטרות שתיכנס לתוקף במהלך החל"ת, אבל, אם היא לא תעשה זאת, אלא תודיע ישר על ההתפטרות בתום חופשת הלידה היא מסתכנת ללא הצדקה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה