הוספת שעות עבודה

מצב
הנושא נעול.

yaron37

New member
הוספת שעות עבודה

הוספת שעות עבודה
אני עובד בחברה 6 שנים .לכל אורך ששת השנים אני עובד 8 שעות ביום.ללא יום שישי. לאחרונה בכוונת המעביד להוסיף שעת עבודה לכל יום - כלומר 9 שעות ביום.ואין בכוונתו לפצות כספית על תוספת זו . האם על פי חוק אפשרי ומותר הדבר? הוספת שעת עבודה ללא תיגמול.? כמו כן לאורך כל התקופה הזו לא תוגמלנו על שעות נוספות שמעבר לשמונה שעות שעבדנו יום יום. האם המעביד יכול לשנות את שעות העבודה ולהגדילן ללא תמורה נוספת? ולאורך 6 השנים של עבודתי לא היו דיוני שכר ולא הועלה שכרי כלל לאורך כל התקופה,האם זה חוקי? מקווה שהעברתי ברור את שאלותיי. תודה על העזרה !

yaron37

New member
דחוף!!!

הוספת שעות עבודה
אני עובד בחברה 6 שנים .לכל אורך ששת השנים אני עובד 8 שעות ביום.ללא יום שישי. לאחרונה בכוונת המעביד להוסיף שעת עבודה לכל יום - כלומר 9 שעות ביום.ואין בכוונתו לפצות כספית על תוספת זו . האם על פי חוק אפשרי ומותר הדבר? הוספת שעת עבודה ללא תיגמול.? כמו כן לאורך כל התקופה הזו לא תוגמלנו על שעות נוספות שמעבר לשמונה שעות שעבדנו יום יום. האם המעביד יכול לשנות את שעות העבודה ולהגדילן ללא תמורה נוספת? ולאורך 6 השנים של עבודתי לא היו דיוני שכר ולא הועלה שכרי כלל לאורך כל התקופה,האם זה חוקי? מקווה שהעברתי ברור את שאלותיי. תודה על העזרה !
דחוף!!!
מי מבין בנושא ויכול לעזור?

שיר ורד

New member
תשובה חלקית

הוספת שעות עבודה
תשובה חלקית
אם אתה מקבל משכורת חודשית, ולא נקבע בחוזה היקף משרה או מספר שעות העבודה שאתה חייב בהם, אתה חייב בהיקף משרה מלאה של 43 שעות בשבוע. אם היה נוהג במקום העבודה לעבוד פחות שעות, אז זכותך להתפטר בתנאי פיטורים לאחר שתתריע למעסיק על הרעת התנאים , תבקש לתקנה והיא לא תתוקן. אם עד כה עבדת פחות או יותר 43 שעות בשבוע, אך לא בשעות קבועות כל יום (כי השעות הנוספות נפלו באופן אקראי, אין לך עילה גם לכך). אם עבדת, תעבוד מעל 43 שעות בשבוע או 9 שעות ביום, אתה זכאי לתוספת שכר בגין שעות נוספות, אלא אם כן אתה מוגדר כעובד בתפקידי ניהול הדורשים מידה מיוחדת של אמון, או שלא ניתן לפקח על שעות עבודתך. למעט תוספת יוקר (ששולמה לאחרונה ב02004) אין חובה על המעסיק לשלם תוספות שכר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה