הולנד או לוקסמבורג ?

הולנד או לוקסמבורג ?

שלום אנשים, אני בן 35 נשוי פלוס שלושה ילדים בני 5,6,7 ..ברצוני לעבור ולהתנסות בחוויה האירופאית,אין לי אזרחות אירופאית וגם לבת הזוג אין. אני עובד בארץ בחברה ישראלית גדולה שגם יש לה סניפים כמעט בכל אירופה,ביקשתי לעבור ולעבוד באחד הסניפים באירופה כך שבדרך זו תהיה לי שהייה חוקית לתקופה לא מוגבלת שם.אני מתלבט בין הולנד ללוקסמבורג...קראתי בפורומים כאן ובכל זאת חסרה לי אינפורמציה חשובה לגבי כל ההליך. האמת הנטייה יותר לכיוון הולנד,ויש לי כמה שאלות בעניין.. איזו הכנסה צריכה להיות לי כדי להתקיים בכבוד "ולהחזיק" משפחה בת חמישה נפשות ? מה הם עלויות הדיור שם ועלויות מס הבריאות ? בהתחשב בעובדה שאשתי לא תעבוד בשנה הראשונה,איזה זכויות יש לה שם מבחינת קצבאות ביטוח לאומי ? תוך כמה זמן אני יכול להביא את כל המשפחה בעקבותיי בהתחשב בעובדה שבחודשיים-שלושה ראשונים אני נוסע לבד כדי לארגן הכל עוד לפני הגעתם ? והכי חשוב..בתי ספר לילדים,באיזה בתי ספר מומלץ לשלב את הילדים ועד כמה קשה לילדים ללמוד את השפה המקומית מנסיונכם האישי? תוך כמה זמן אני יכול לקבל דרכון הולנדי והאם זה כרוך בוויתור על האזרחות הישראלית "דבר שאני לא מוותר עליו !"? ובכלל..הולנד או לוקסמבורג ? אשמח לתשובות ומודה לכל העונה מראש

azardevlieger

New member
הרבה שאלות - מעט תשובות

איזו הכנסה צריכה להיות לי כדי להתקיים בכבוד "ולהחזיק" משפחה בת חמישה נפשות ? - נטו לפחות 3000 יורו נטו לחודש - מישהו הזכיר פה בפורום את האפשרות של זרים לשלם פחות מיסים - שווה לבדוק מה הם עלויות הדיור שם ועלויות מס הבריאות ? - דיור 1500-2000 יורו - בריאות לנו עולה בערך 250 יכול להיות שלך יעלה קצת יותר בהתחשב בעובדה שאשתי לא תעבוד בשנה הראשונה,איזה זכויות יש לה שם מבחינת קצבאות ביטוח לאומי ? - 0 תוך כמה זמן אני יכול להביא את כל המשפחה בעקבותיי בהתחשב בעובדה שבחודשיים-שלושה ראשונים אני נוסע לבד כדי לארגן הכל עוד לפני הגעתם ? - ברר בשגרירות ההולנדית 03-7540777 והכי חשוב..בתי ספר לילדים,באיזה בתי ספר מומלץ לשלב את הילדים ועד כמה קשה לילדים ללמוד את השפה המקומית מנסיונכם האישי? - אם אתה מתכוון לעבור להולנד לצמיתות - לך על בית ספר הולנדי. במידה והולנד היא רק משהו זמני לך על בית ספר בינלאומי. תוך כמה זמן אני יכול לקבל דרכון הולנדי והאם זה כרוך בוויתור על האזרחות הישראלית "דבר שאני לא מוותר עליו !"? ובכלל..הולנד או לוקסמבורג ? אשמח לתשובות ומודה לכל העונה מראש

תודה על התשובות

אשמח אם יהיו עוד משיבים ותשובות כי בינתיים נראה לי שיוקר המחיה שם די רציני והעניין בכלל לא קל בקשר ללוקסמבורג חקרתי את הנושא למרות המידע הדל ונראה לי ששם החיים יותר קלים מהולנד למרות שזו מדינה בגודל של שכונה האמת אני בדילמה לא קלה...

אספרסו2

New member
צרות של עשירים../images/Emo13.gif

אם אתה כבר עובר מישראל, ומחפש אוכלוסיה אנינה יותר,ברמה גבוהה יותר, לך על לוקסמבורג, רק קח בחשבון שיש שם קהילה יהודית מתנשאת במיוחד. אם אתה אוהב את הסאחבאקיאדה בישראל הולנד תתאים לך יותר, ואולי גם לילדים.

תשובה מאד ישראלית

אך גם מאד עניינית
נראה לך ש3000 יורו הם שכר אופייני בתחום הטכנאות המפעלית ? ומעניין גם אם אכן זרים חדשים מקבלים הנחה במס ? גם בתגובה הקודמת הוזכר ששכירות לבית שמתאים לחמישה נפשות זה בסביבות ה 2000 יורו,זה לא תלוי איפה משכירים? עיר מרכזית..מחוץ לערים..צפון..דרום

Ronronit1

New member
בהולנד זרים אכן מקבלים הנחה משמעותית במס

תברר בשגרירות בדיוק את התנאים. הם לא נותנים את זה אוטומטית, יש תנאים מסויימים למשרה בשביל לקבל את ההנחה, הם יפנו אותך לאן שצריך. כעקרון הרבה פעמים החברה עושה את כל הבירוקרטיה מול רשויות המיסים בהולנד, אחרת- רואה חשבון, זה לא צריך להיות מסובך. אם אתם באים לתקופה של כמה שנים והילדים מעל גיל-9-10 יהיה להם קשה עם ההולנדית. ביה"ס הבינ"ל יקר מאוד (15000 יורו לשנה לילד) , בבית הספר היהודי באמסטרדם יש הרבה ילדי ישראלים, אבל השפה שמלמדים בה היא הולנדית. ואתה לא רוצה לגור רחוק מדי מביה"ס, כי להסיע ילדים לחברים אחה"צ זה די סיפור, אז תצטרך לגור באמסטלויין או בדרום אמסטרדם ושם השכירות המינימלית תהיה 2000 יורו.... זה בהנחה שאתה הלך לגור בסביבות אמסטרדם. אין לי מושג לגבי מקומות אחרים. דרכון הולנדי... זה די סיפור, ודורש ללמוד את השפה ולעבור קורס בתרבות הולנדית.

למעלה