הוכשתי על ידי קונה ישראלי.

alex155

New member
הוכשתי על ידי קונה ישראלי.

למרות שזה לא משרת כ"כ את העמדות שלי בפורום הזה על מכירה לישראלים, צריך להיות נאמנים לאמת.
אז הנה הגיע לו הפידבק השלילי הראשון בחשבון שלי, אחרי כמה מאות פידבקים חיוביים ללא כחל וסרק.

עכשיו תאלצו להאמין לי שאני אומר שהשלילי הזה הוא שלילי מסיבה ממש עילגת, לא נכונה, חצופה ושכולה נובעת מטעות של הקונה.
בקצרה: הקונה רכש פריט עם תכונות x וציפה לתכונות y. הסברתי לו שהוא טעה ברכישה, היה עליו לרכוש פריט אחר (שגם אותו אני מוכר) והוא בשלו אמר שזה לא מעניין אותו, השאיר שלילי וגם פתח קייס.
במהלך הויכוחים ביננו הוא הזכיר מפורשות שמות ומאפיינים אשר לא צוינו בליסט שלי. אדרבא, הם מצוינים בליסט של פריט אחר שאני מוכר שאני מאמין שאם הוא היה קונה אותו הוא היה משיג את מבוקשו. בקיצור, הוא טעה ברכישה מתוך חוסר ריכוז, חוסר קריאה או חוסר קשב.
את הפריט שנפתח ונעשה בו שימוש אני לא יכול לקבל כהחזרה ואני לא מעוניין לספוג הפסד 100% ועוד מאדם שלא לוקח אחריות על מה שקרה אלא תוקף אותי ומשתמש איתי בטרמינולוגיית "תחליף תכף ומייד!!!".

מכל מקום - לשאלה שלי:
בקייס שהוא פתח על פריט שלא תואם את התיאור השארתי מספר הודעות מפורטות מאוד כדי שמי שיקרא את זה באיביי יבין על מה מדובר. אני בספק אם זה ישפיע על הקונה - לדעתי הוא כבר הפנים שהוא טעה אך הוא לא מוכן לקחת על זה אחריות ומעדיף להאשים מתוך ציפייה שהכף המוטה לטובתו מעצם היותו קונה תטה כך גם הפעם.
מה עוד אני יכול לעשות?
-יש מקום כבר עכשיו להתקשר לאיביי ולדון על זה?
- האם כדאי להסלים את הקייס מהצד שלי? או להמתין שהוא יעשה כן?
- האם יש מקום להציע לו את הפריט שהוא כן היה אמור לקנות בהצעה מוזלת? זה ייראה טוב יותר מבחינת אי ביי?
-היה ו(אמן) ייפסק לטובתי, האם יש מקום לבקש את הסרת הפידבק הזה שמציק לי לא משום שקיבלתי אותו, זה שאלה של זמן לכל מוכר, אלא דווקא משום שהוא כל כך מטופש ואני התנהלתי 100% הוגן...?

בקיצור, חברים, אשמח לדעתכם.

נ.ב - אני עדיין אמשיך לשלוח לישראל, אם כי הרבה פחות נלהב. אני חושב שעוד קייס כזה ואני פשוט אבין שמדובר בבעייה תרבותית שלא אני יכול לפתור וכנראה צריך להתיישר עם מרבית המוכרים פה ופשוט להתעלם מהקונה המקומי.

ozitex

New member
ת

אין קשר בין המקרה שלך לישראלים (גם אני אומר כאן דברים בניגוד לעמדתי, ההפוכה משלך, אבל על האמת חייבים להודות).

והנה,לפני כמה ימים קנתה ממני אמריקאית (לא בעלת שורשים יהודיים ו/או ישראלים יש להניח) מוצר. אחרי כמה ימים כשקיבלה אותו יצרה קשר וטענה שהוא לא על פי המתואר ולמה? היא הזמינה מוצר גדול וקיבלה קטן. לא על פי מה שציפתה.

לשאלתי על פי מה היא החליטה שהמידה של המוצר שלי היא "גדול", מאחר והמילה הזו, וכן מילים אחרות המתייחסות לגודל או מידה, ממש לא מופיעות בליסט בשום מקום שהוא, ענתה שכשהקישה בגוגל את המוצר+ המילה "גדול" הליסט שלי עלה ולכן הניחה שהמוצר שלי גדול..

אני חייב להודות שבאיזה מקום אפילו הוחמאתי מזה שהיא חושבת ששלי גדול..

אבל, לא עזרו כל הויכוחים וכל ההסברים שלי, היא בשלה. אני אשם.

והוסיפה על זה שאני גם וולגרי, חצוף ומעולם היא לא נתקלה במוכר כל כל עז פנים כמוני.. ואני יכול להניח שבעוד זמן לא ארוך גם אזכה לפידבק שלילי..חח

מה אפשר להסיק מכל זה?

שאופי בני האדם זהה בכל מקום לא משנה צבעו, מינו או שפתו. כולם אותו הדבר ואנשים, מטבעם לא אוהבים לקחת אחריות ולא להודות באעות שלהם עצמם. נו טוב, כמה זה נוח להאשים אחרים בטעויות שלך, במיוחד אם הוא איזה מוכר חסר שם ושכוח אל מאיזו חור נידח באסיה..חח

ובאשר לאשלתך מה ניתן לעשות?

אני כבר המלצתי על השיטה האולטימטיבית להסרת פידבקים שליליים והיא : ט ל פ ו ן (ותודה לגרהאם בל). פשוט תרים טלפון, תדבר חלקלקות ומחמאות בשפה עדינה ומחניפה, תודה בזה שאתה רוצח, אנס, גנב ומה לא ותבוא על עונשך בכמה מילות תוכחה אבל בסיומם, צפה להסכמה להסרת פידבק שלילי ותבוא על שכרך בזאת.

לא הלך?

התראת חמור גרם ואין מה לעשות.

לילה טוב.

alex155

New member
עוזי קודם כל תודה רבה

אני רק עכשיו שם לב שבחתימת המייל שלך יש את הלינק לכל המאמרים האלה, אני אקרא אותם אחד-אחד. זה באמת כיף גדול ותודה שאתה חולק את הידע הזה.

לגופו של - אני קצת נרתע מלהתקשר למרות שאני דיי בטוח שזה יפתור את כל הסיפור בשניה. בדר"כ מאחורי מקלדות יש לאנשים יומרות שנעלמות בטלפון, ולאנשים בטלפון יש אומץ שנעלם בפגישה פנים מול פנים.
בינתיים שלחתי בקייס עוד הצעה מתפשרת ביותר למכור לו את המוצר הנכון בהנחה של 50%, שזה ממש להפסיד כסף, אבל נראה מה יוליד יום.

תודה...

alex155

New member
עוזי

צדקת.
שיחת טלפון ופתאום כל המילים הקשות התחלפו במבוכה של הקונה, שגם הודה סוף כך סוף שהוא פשוט קנה מוצר שגוי.
עשיתי לו הנחה על המוצר המתאים, מבלי לקבל החזרה של המוצר השגוי.
הפידבק שונה לחיובי, הקייס נסגר, שני הצדדים מרוצים.

בקיצור - יחי הטלפון.

תודה רבה.

merav7654321

New member
יפה, שמחה בשבילך, אבל זה היה כאן בארץ..

מה היה אילו היה בארה"ב, צ'ילה, צרפת ?

האם ניתן דרך הסקייפ להתקשר וכמה העלות החודשית לקבלת קרדיטים בסקייפ ?
האם בשביל פידבק שלילי, אחת לתקופה, שווה לפתוח מנוי בסקייפ ? - האם יש תשלום חד פעמי ?

alex155

New member
במחירים של היום

אפשר להתקשר לכל מקום בעולם ב4-5 אגורות לדקה.
יש סקייפ (אני באופן אישי לא אוהב את זה), יש כרטיסי חיוג, מפעילים בינ"ל, אצלי חיברתי SIP TRUNK שממנו אני מוציא שיחות. באמת שלא חסרים פתרונות...

alex155

New member
קצת הבכת אותי

אני מעדיף להישאר פה בפורום אנונימי...

סורי

למעלה