הוחלט להחליף, נא עצותיכם ותגובותיכם

ixmix

New member
הוחלט להחליף, נא עצותיכם ותגובותיכם

הוחלט להחליף את הדוביד 2, הירואיזם 95. חושב על כיוונים שונים (ומשונים!!!) GS בשביל להרגיש כמו כולם, GPX כי הוא נורא יפה בעיני, TW כי קראתי עליו דברים טובים, קטנוע גדול או DR ישן. מדובר בסכום פעוט להפליא (כ 15K ש"ח). מבחינת שימוש - כל יום כ 10-15 ק"מ, חורף וקיץ, פעם בחודש בערך י-ם - ת"א, פעם בחודשיים טיול. יש לי מספר תהיות ושאלות: GS: 1. האם כדאי לחפש GS במחירים האלה? האם בכלל שווה להשקיע בחיפוש GS 93/94. 2. אם כבר מצאתי GS, כמה קילומטר +- הוא נוסע בנסיעות נורמליות לפני אוברול (ואל תגידו לי שזה לא מדע מדויק, אני מבקש פחות או יותר). 3. כמה עולים טיפולים ל GS, תחזוקה (טיפולים קטנים וגדולים). GPX: 4. עד כמה משמעותי ענים הפלסטיקה היקרה בGPX? האם במקרה של שבירת הפלסטיקה ניתן לתקן, או חייבים להחליף? 5. שוב, כמה קילומטר +- הוא נוסע בנסיעות נורמליות לפני אוברול? 6. עלות טיפולים משוערת. TW: 7. האם הוא יעמוד בצרכים שציינתי באופן סביר? 8. מה מהירותו הסופית +- במישור (יש נסיעות בינעירוניות מדי פעם). 9. חוו"דתכם על אמינות וסחירות. אני יודע שהכיוונים הם שונים ביותר, ובכל זאת - חוות דעת מנומקות (או לא) יעזרו בקבלת החחלטה. תודה. רבה!

ofnik

New member
לא נכנס לנושא הGS כן או לא... במילה

אחת: כן
(כי הוא הכי נוח לשימושים שציינת) לגבי אוברול- לקראת ה 100K צריך ראש מנוע- אלא אם אתה יכול לחיות עם הוספת שמן כל יומיים. אם יש נזילות שמן החלפת כל מחזירי השמןתחולל פלאים בכל מקרה זה לא עסק כ"כ יקר -לפרטים שאל את ג´וני בוי לגבי הביצועים (כמה סוגר וכד´) ג´נגו הוא האיש שלך
מה תקבל תמורת 15K? -כנראה שלא מה שבתמונה... ENJOY

Rיקש

New member
אהבתי את מה שבתמונה ../images/Emo45.gif

שאלה קטנה... יש ציפוי בד\עור\משהו? על המיכל דלק? (אם כן איפה קונים?) והמיני מראות על המראות, עושות את העבודה?

ofnik

New member
זה בסיס לתיק באגסטר -פעם היה -היום

רק בחו"ל- חפש באתר BAGSTER.COM המראות לא ממש עוזרות-אין תחליף לסיבוב הראש

JonnyBoy

New member
../images/Emo77.gif בונבוניירה

"GS: 1. האם כדאי לחפש GS במחירים האלה? האם בכלל שווה להשקיע בחיפוש GS 93/94. כן כן וכן! GS זה אופנוע פשוט, אמין, ידידותי למשתמש השפוי ולכן בית ספר מצויין לרכיבה, מצויין בתור אופנוע ראשון, מצויין בתור אופנועבכלל, ביחס למחירו. אני על 94 ועדיין נהנה מכל רגע עליו למרות שאנחנו סוגרים כבר יותר משנה וחצי ביחד.
מומלץ בחום, לדעתי במחיר הזה תוכל אפילו למצוא מודל 95. "מה תקבל תמורת 15K? -כנראה שמה שבתמונה..."
2. אם כבר מצאתי GS, כמה קילומטר +- הוא נוסע בנסיעות נורמליות לפני אוברול (ואל תגידו לי שזה לא מדע מדויק, אני מבקש פחות או יותר). 3. כמה עולים טיפולים ל GS, תחזוקה (טיפולים קטנים וגדולים). אחרי 80,000 הוא התאבון לשמן גדל, אבל לאחר ראש מנוע והחלפת רינגים אני ממלא שמן בערך כל 4 מיכלים (של דלק). תחזוקה שוטפת זה עניין של מאות שקלים לטיפולים קטנים, ובאזור האלף +- כמה מאות לבלאי (גלגלי שיניים+ שרשרת או צמיגים או בעיית חשמל רצינית (שהיתה אחרי הקנייה).

ZX636

New member
GPX אופנוע מדהים

הוא לא יקר ונוסע יופי (ביחס לנפח המנוע שלו) הוא אופנוע עם מנוע אמין כשאר הקואסקי. :) אני אישית מאוד אהבתי את האופנוע ...... אם תרצה פרטים נוספים ואוכל לעזור אשמח...

RMXXX

New member
תקנה...

DR שנת 94\93 שעונה כמעט על כל מה שביקשת- אמינות- אמין מאוד וחלקים זולים יחסית. סחירות- הכלי שנמכר הכי מהר! טיפולים- תוכל ללמוד לטפל בו לבד (לא מסובך מאוד) וזה יכסוך לך הרבה כסף. נסיעות של 10-15 קמ הוא יעבור בלי בעיה. וגם נסיעות ארכות. יש לו יתרון בטיולים- כניסה לשטח!!! הרבה יותר טוב מכל אופנוע כביש! (לא לקפוץ עלי) מהירות וביצועים- תשאל בפורום אופנועי שטח כי אני לא בטוח ושם יענו לך, אבל אני בטוח שתהנה ממנו הרבה יותר מכל קטנוע או אופנוע כביש! ולגבי הTW... טוב אני לא יפתח את זה שוב....

ixmix

New member
ככה מתייחסים לחבר פורום "ותיק"...

אחרי שנה+ בפורום אני כבר מרגיש זקן. סוףסוף בא בשאלה ו... ככה ? 3 תשובות בכל השבת. אוי זה כואב לי. תנו עוד - חברים אני עומד בפני החלטה חשובה עוד השבוע ! (כרגע נוטה ל GPX כי הוא הכי יפה בעיני)

45degrees

New member
אני הייתי בוחר DR.

אם כבר הולכים על אופנוע עם מהירות סופית נמוכה, עדיף לקבל בחבילה את היתרונות של ה DR: משקל נמוך יותר. יותר מקום לרגליים. יותר זול אם הוא נופל. יש ספר טיפולים בעברית למי שרוצה לטפל לבד. פחות צריכת דלק (כן?). אם אתה לוקח דגם RS/RSE יש הגנת רוח מעולה. והכי חשוב: אפשר להסב לסופרמוטו כשגדלים.

גיZמו

New member
DR נח לנסיעות ארוכות?

מה אתה תורכי? בקשר לנוחיות הGS יותר נח מהDR בנסיעות ארוכות. בנסיעות קצרות ההבדל זניח. גם בGS אפשר (ורצוי) לטפל לבד, מאוד פשוט ומאוד חסכוני. אמינות מוכחת, לרוב הכלים הישנים יש נזילות שמן בעיקר מהרגלית הילוכים, ידוע וברגע ששמים מחזיר שמן חדש (21 ש"ח) הבעיה נפתרת אבל אם כבר פתחת את המנוע עדיף לעשות החלפה לכל האטמים, טיפה יותר מסובך אבל פותר את בעיית איבוד השמן לשנה-שנתיים. במחיר שציינת אפשר למצוא אפילו כלים משנתון 95 ואם הקילומטרז´ לא עבר את ה 60K-70K אז יש לך שנתיים של נסיעה בלי לחשוש מאוברול (שזה בערך 4000 ש"ח ל GS). קל למצוא, קל לקנות, קל למכור. אפשר לטייל איתו גם בזוג. משייט בצורה סבירה גם ב140 קמ"ש. פשוט, אמין, סולידי. בקיצור... לך על GS.

45degrees

New member
תורכים, נסיעות ארוכות

כמה דברים אני רוצה להבהיר: א. לא הזכרתי נסיעות ארוכות, יה? ב. אני חצי תורכי, החצי הקדמי. ג. ואם כבר אתה הזכרת את זה - ה DR כ-ן נוח בנסיעות ארוכות. ד. בנסיעות ארוכות ה DR מביא לפיתוח מואץ של ה DELTOID, הטרפז, והכתפיים...

ixmix

New member
ומה עם הGPX, למה לא ממליצים עליו?

האם יש לו בעיות חריגות וייחודיות שחשוב לדעת עליהן?

בבקשה.

יותר מומלץ ממומלץ, וזה בא מאחד שנוסע על כזה מעל 3 שנים. אמנם כבר דיברנו על זה, אבל אם תצטרך עוד חיזוקים אתה מוזמן...

ofnik

New member
שיםלב איקמיקס שגם הוא מבין שקוואסקי

זה ...... ולכן הוא מתחפש לסוזוקי

למעלה