הודעת טרולים

drori3

New member
כתבה על תקיפה מינית על ידי מכר

לפני מספר שבועות פניתי כאן בפורום בבקשה לראיין נשים שהותקפו על ידי חבר/מכר/ידיד - אונס בפגישה. רציתי להודיע שהכתבה התפרסמה - בגיליון לאשה של השבוע (בדוכנים עד יום ראשון). לצערי, בגלל תקלה באאוטלוק אקספרס שלי, נמחקו לי האי-מיילים של הנשים האמיצות שהסכימו להתראיין. אני מנצלת את הפורום להודות להן שוב. תודה לכולכן מור אסאל, 'לאשה'.

desecrated

New member
ראיתי בעיתון במקום, וישר באתי לפה

להעביר. "בקרית מוצקין נפתח מקום שנקרא 'מקום-לנוח' המיועד לכל מי שעברה טראומה בתחום המיני. אפשר לבוא לשם לדבר, לקבל תמיכה או סתם לנוח. המקום פתוח בימי שני מ-19:00 עד 22:00 ובחמישי מ-16:00 עד 19:00. הכל בהתנדבות וללא תשלום. מקסים" כל מי שרוצה את הטלפון שתפנה אליי במסרים.. אני אשמח. חבל שאני לא גרה בצפון.

hanan108

New member
שאלה חשובה שצריכה תשובה מהירה

אני צריך להגיש עבודה עוד כמה שעות אז ככה: אני צריך כמה שיותר שאלות על נפגעי הטרדה או תקיפה מינית בשירות הצבאי.. מבחינה רגשית משפטית בקיצר כל מה שעולה לכם בראש, תנסו להיות יצירתיים מי שלא הבין את מהות השאלה אז אני אתן דוגמא: האם בחורה שהוטרדה בצבא יכולה לקבל סעיף נפשי ולהשתחרר?!, זה היה סתם דוג' אתם תחשבו על דברים יותר רצינים... תודה מראש!

הודעת טרולים ../images/Emo153.gif ../images/Emo32.gif

בימים האחרונים יש לנו מתקפת טרול משועמם שכותב הודעות רק לשם הפרובוקציה ועל מנת לערער את הפורום ולפגוע בחברים בו. אנחנו המנהלות כמובן משגיחות והודעות כאלה נמחקות ונחסמות. אם לדעתכם ראיתם הודעה כזאת בפורום, אפשר ורצוי ליידע את אחת המנהלות ואנחנו נפעל בהתאם. במקביל מומלץ להתעלם מאנשים כאלה חסרי חיים ומשועממים. ולמי שלא הבין על מה מדובר הנה מאמר על טרולים
מהו טרול? באינטרנט, טרול הוא אדם אשר הנאתו היא לזרוע מחלוקות ברשת. הוא (ובד"כ זה הוא..) מנסה להתחיל ויכוחים ולעצבן אנשים. טרולים רואים במערכת האינטרנט מקום מושלם למשחקיהם המוזרים. מסיבה מסויימת, הם לא "קולטים" שהם פוגעים באנשים אמיתיים. בשבילם, גולשים אחרים הם לא ממש אנושיים אלא סוג של סטייה דיגיטלית. כתוצאה מכך, הם לא מרגישים שום צער על הכאב שהם גורמים. להפך, ככל שהסבל שהם גורמים גדול יותר, כך ההישג שלהם גדול יותר (כפי שהם רואים זאת). האנונימיות היחסית ברשת היא זו שמאפשרת לטרולים לשגשג. טרולים אדישים לחלוטין לביקורת (בונה או לא בונה). לא ניתן לשאת ולתת איתם; לא ניתן לגרום להם להרגיש אשמה או רחמים; לא ניתן לדבר אליהם בהגיון. הם פשוט לא מסוגלים להרגיש חרטה. מסיבה מסויימת, טרולים לא מרגישים שהם כפופים לחוקי הנימוס או לאחריות החברתית. מה זה משנה? חלק מהאנשים - בעיקר אלו שגולשים ברשת כבר שנים - לא מתעצבנים מטרולים ומתייחסים אליהם כאל תופעה בלתי נמנעת של שימוש ברשת. כמו שאומר הפתגם "לא ניתן לעשות פיקניק בלי נמלים". היה נחמד אם כולם היו מתייחסים כך לתופעה, אבל העובדה העצובה היא שטרולים כן מעצבנים אנשים. גולשים קבועים עלולים לעזוב פורום בגלל ויכוחים שטרולים פותחים, ואורבים (אנשים שקוראים אבל לא כותבים) עלולים להחליט שהם לא רוצים לחשוף את עצמם להצקה ולכן לא ירשמו לעולם. עוד בעיה היא, שהרגשות השליליים שהטרולים יוצרים, גולשים גם לדיונים אחרים. אנשים חביבים בד"כ, עלולים להפוך מרירים לאחר קריאה של ויכוח בין טרול וקורבנותיו וזה עלול להרעיל יחסים בין גולשים שהסתדרו מצויין אחד עם השני עד אותו רגע. לסיום, טרולים יוצרים סביבה פרנואידית, כך שביקורת אקראית של גולש חדש, עלולה לעורר תגובה אכזרית ולא הולמת. האינטרנט הוא מקום נפלא אשר שובר מחסומים ומעלים דיעות מוקדמות. טרולים מאיימים על ההנאה המתמשכת שלנו מהמקור הנהדר הזה של רעיונות. מה ניתן לעשות בקשר לטרולים? כאשר אתם חושדים שמישהו הוא טרול, אתם יכולים לנסות להגיב בצורה מנוסמת ורגועה כדי לבדוק אם זה סתם מישהו במצב רוח רע. לפעמים גולשי אינטרנט נותנים לרגשותיהם לפרוץ כאשר הם יושבים בבטחה מאחורי המקלדת. אם תתעלמו מסערת הרגשות ותגיבו בצורה נעימה ומנומסת, הם בד"כ ירגעו. לעומת זאת, אם אותו אדם מתעקש להתנהג בגסות, ונראה שהוא נהנה מלגרום אי נעימות, הצורה היעילה היחידה להתמודד איתו היא זאת: הדרך היחידה להתמודד עם טרול היא להגביל את תגובותיכם לאזהרת גולשים אחרים לא להגיב לטרולים. אם תנסו לדבר איתו בהגיון, הוא ניצח. אם תעליבו אותו, הוא ניצח. אם תצעקו עליו, הוא ניצח. הדבר היחיד שטרול לא יכול לסבול, זו התעלמות. למה הם עושים זאת? הצהרה. גולשים רגילים יודעים כמה כיף זה כאשר מישהו מגיב למה שהם כתבו. זה מפגש מוחות, ריגוש אינטלקטואלי, אבל זו גם הכרה בערך של כותב ההודעה - וזה יכול להיות פרס רגשי מספק ביותר. טרולים רוצים תשומת לב, ולא אכפת להם אם היא חיובית או שלילית. הם רואים את האינרטנט כמראה בה הם יכולים לבהות באקסטזה נרקסיסטית. אם אתם מעוניינים בניתוח עמוק יותר, ייתכן שפסיכולוג יוכל לשפוך קצת אור על התופעה. סיכום בפעם הבאה שאתם בפורום ואתם רואים מישהו שאתם חושבים שהוא טרול, ואתם מרגישים שאתם חייבים להגיב, פשוט רשמו תגובה עם הכותרת "אזהרת טרול"
ובתוכן כתבו: הדרך היחידה להתמודד עם טרול היא להתעלם ולהזהיר גולשים אחרים לא להגיב לטרולים. בתגובה זו אתם נותנים לטרול לדעת שאתם יודעים מה הוא, ושאתם לא מתכוונים להגרר לתחביב המוזר והמעוות שלו וכמו כל מטרידן שלא מצליח הוא יחפש מקום אחר להמשיך במעשים המעוותים שלו ויניח לכם לנפשכם.
Copyright © 2001 by Timothy Campbell - זכויות היוצרים © 2001 שמורות לטימותי קמפבל תורגם ע"י פגעסוס, לאחר קבלת רשות, מ http://members.aol.com/intwg/trolls.htm Translated by Pegasus, with permission, from http://members.aol.com/intwg/trolls.htm

jerrylee

New member
גם אני ראיתי

גם אני ראיתי את זה וחשבתי לעצמי"בעסה שאני לא גרה בצפון" זה נשמע לי מקום נהדר....

בית פתוח לנפגעות תקיפה מינית../images/Emo140.gif|שמ

מזמינה אישית כל אחת מכן לבית פתוח מחר יום חמישי 6.1.05 בשעה 19.00 מפגש בוקר יום רביעי 12.1.05 בשעה 11.00 כמו כן זו הזדמנות לבוא ברעיונות נוספים לבית פתוח. מחיר סמלי לפרטים נוספים ניתן לפנות במסר/מייל כאן בשבילכן

marshmello

New member
מומינית../images/Emo104.gif

היינו אתמול באמצע שיחה בצ'ט של הפורום, כשהמחשב שלך קיבל החלטות בעצמו והחליט להתנתק ולעשות לך בעיות... אז אם את רואה את המסר הזה תדעי שהשיחה מבחינתי נמשכת, ואת מוזמנת ליצור קשר במסרים
ובוקר טוב לכל משתתפי הפורום היקרים!

למעלה