הודעת דופק וכמה שאלות

• פותח הנושא IDEA
  • פורסם בתאריך

IDEA

New member
הודעת דופק וכמה שאלות

בוקר טוב ! אני לא יודעת אם אתן זוכרות – אני הקוראת הפסיבית שבישרה על פלוס בבדיקה ביתית ב-11.7 אז...אתמול עשיתי אולטרסאונד וראו דופק!!! כמה מרגש... רציתי לשאול: 1. ע"פ מחזור אחרון (8.6) הייתי בשבוע 6+6 אך ע"פ האולטרסאונד אני ב6+1 מה המשמעות של זה? אז לפי מה בעצם מחושב גיל ההריון ותאריך הלידה המשוער? (רשום שם 3.0%> מה המשמעות של זה?) 2. הבדיקה הבאה שנקבעה לי היא שקיפות עורפית לשבוע 12 – האם עד אז באמת אין בדירות נוספות? 3. יש לי תור לשיננית שנקבע מזמן. אהיה בשבוע 9 - האם זה בסדר ללכת לשיננית בשליש בראשון או שכדאי לדחות (שמעתי דעות לכאן ולכאן...) תודה על העזרה ויום נפלא

IDEA

New member
ולמנהלת הפורום...

אני מתנצלת שלא שרשרתי אבל יש לי כמה שאלות בכמה נושאים אז לא ידעתי לאן...

polinomialy

New member
בוקר טוב ומזל טוב!

נתחיל מהסוף - בקשר לשיננית - תדברי איתה ותשאלי אותה מה דעתה כי באמת יש דעות לכאן ולכאן. בכל מקרה שיננית לא עושה צילומים (וזה מה שבאמת מסוכן בשליש הראשון). לגבי הבדיקות - באמת אין מה לבדוק עד אז... אישית, מאז שראיתי דופק באולטראסאונד א עשיתי שום בדיקה (פרט לשתן, משקל ולחץ דם) עד שבוע 15 וגם אז זה היה רק שמיעת דופק בדופלר... לגבי ההבדל בין גיל העובר לפי ווסת אחרון ולפי אולטראסאונד - אני לא יודעת מה זה 3.0%, אבל ההבדל נובע, מן הסתם, מהעובדה שהווסת שלך הוא לא במחזור של 28 ימים אלא במחזור של 30 ומשהו ימים (אני צודקת?), כלומר, את לא בייצת בדיוק שבועיים אחרי תחילת הווסת אלא בדיוק שבועיים לפני הווסת הבאה (שלא הגיעה בגלל ההריון). הגיל לפי האולטראסאונד הראשון לרוב יותר מדוייק. בהצלחה והריון ארוך קל ומשעמם!

inbalim

New member
מחשבים לפי תאריך וסת אחרונה

הנה קישור שיעזור לך לחשב את תאריך הלידה המשוער ומתי יש לבצע את הבדיקות. תכניסי את הפרטים שצריך למעלה.

תמריק

New member
ברכות על הדופק ../images/Emo41.gif ונצל"ש

לשאלה דומה. לפי הא.ס שעשיתי (יש דופק
), יש הפרש של יומיים בין גיל ההריון לפי הוסת לגיל לפי הא.ס. שאלתי היא, לפי מה מחשבים תל"ם? על הא.ס עצמו (התדפיס) כתוב תלם מאוחר ביומיים ממה שהיה עד כה. למה להתייחס?

polinomialy

New member
לרוב מתייחסים לפי הווסת האחרון

ולא לפי האולטראסאונד. אלא אם הווסת האחרון לא ידוע (ווסת מאוד לא סדירה או שנכנסת להריון בזמן הנקה וכו'). אם יש הפרש גדול מאוד בין הווסת לאולטראסאונד ישנם רופאים שיעשו "תיקון" לתאריך הווסת...

אור88

New member
בדרך כלל מתקנים את החישוב

לפי אולטראסאונד כי לא לכולן יש מחזור של 28 יום. אצלי למשל יש הבדל של שבוע בערך בין הביוץ המשוער לביוץ בפועל

תיקי א

New member
אם את יודעת את תאריך הוסת האחרונה

בודאות. תתיחסי רק אליו ולפיו תחשבי את התל"מ שלך. שני ההריונות הקודמים שלי התחילו עם עוברים, קטנים בכמה ימים מהתאריך ונגמרו בשני תינוקות שנולדו בשבוע 36-37 במשקל 3250. לכל אורך ההריון ההתאמה בין גיל ההריון האמיתי והגודל המתאים לפי ה U.S, יכולה להשתנות (אל תשכחי שמדובר בממוצעים).

אני עשיתי שיננית ואין שום בעיה עם

זה התייעצתי עם הפרופ' שלי, השיננית רק מנקה אבן בלי זריקות בלי צילומים וזה אפילו רצוי כדאי לשמור על החנייכים

פצפונת לפי מה שהבנתי יש זריקות

מיוחדות לנשים בהיריון, אחותי קיבלה גם זריקה רגילה מה שיכל לקרות זה שזה היה מעלה קצת את קצב הלב שלה, אבל לא קרה שום אסון מזה......... כל טוב

nubi

New member
אין שום בעיה

עם זריקות להרדמה מקומית במהלך ההריון, אצל רופא שיניים. וגם אין שום חומר מיוחד לנשים בהריון.

ניובי מצטערת להגיד לך אבל יש חומר

זריקות לנשים בהיריון בלבד. אחותי עובדת אצל רופא שינים..........וברירנו את זה. והחברה הכי טובה שלי היא מומחית לגיניקולגיה פיריון ומיילות אחות מקצועית והיא אמרה לי בדיוק מה שכתבתי. אני חושבת שכדי לדעת את הדברים הללו. זה חשוב. אבל לשיננית אין בעיה להגיע

nubi

New member
אבל אני רופאת שיניים

בעצמי. אין דבר כזה. מצטערת.

T noki

New member
זה לא זריקה של נשים בהריון בלבד

זה אותו החומר שנותנים לכולם, אלא שהוא מותר בהריון. ונובי רופאת שיניים שמתמחה בזה.

טובהמ

New member
שיננית

אין שום בעיה עקרונית, אבל אם כבר יש לך בחילות, קחי בחשבון שפתיחת הפה הממושכת, והמכשירים, עלולים לעורר מאוד את רפלקס ההקאה! זה לא נורא, אבל גם לא נעים.

למעלה