הודעה שפירסמתי בפורום אחר.

הודעה שפירסמתי בפורום אחר.

ואחר כך הגעתי למסקנה שהיא רלוונטית גם לפה: "בשתי מערכות הבחירות האחרונות לכנסת הצבעתי לשינוי. ראיתי את המפלגה הזו כמובילה את קו הדעות ששיך גם לי ברובו (לפחות בצד הכלכלי). אז עכשיו כשהם נכנסו לממשלה פתאום אין הנחות בשכר הלימוד, אין גיוס בני ישיבות ויש שתיקה רועמת של ראשי המפלגה בכל מה שקשור לחקירות נגד משפחת שרון. בקיצור - אני לשינוי לא אצביע בבחירות הבאות גם אם כתוצאה מכך אני לא אצביע בכלל מחוסר מועמדים ראויים. מפלגה שכזאת לא ראויה לתמיכתי." וזה כל מה שיש לי לומר למפלגה הזו שהייתה ההבטחה הגדולה ונהפכה למאכזבת הגדולה שלי.

ronen1981

New member
בת היענה.

אי ההצבעה בבחירות משול לבת יענה שרואה עדר פילים נוהר לכיוונה ובמקום לעשות מעשה תומנת ראשה בחול . הצבעת לשינוי בגלל הנושא הכלכלי אם כך אתה אמור להיות מרוצה למדי שכן המדיניות הכלכלית היא מדיניות שתואמת במידה רבה את תפיסת עולמה של שינוי. בנוגע לשכר הלימוד בזכות שינוי לא נפגעו ההנחות שקוימו והסיבה שאין המשך במקרה ולא שמתה לב היו קיצוצים רבים בשל הירידה בהכנסות ממסים. (לזכות שינוי שחלק מהקיצוץ של מעל מיליארד הינו הודות לביטול ההפליה התקציבית ביחס לברוכות הילדים.) בנוגע לגיוס בני הישיבות מה אני יגיד ,העניינים לא מתקדמים כמו שכיוונו אבל אני אישית עדיין אופטימי ואומר תן לזמן לעשות את שלו. גם לגבי הורדת שכר לימוד אני מאמין שאם המשך המגמה והשיפור במצב הכלכלי יתבצע המשך ההורדה. בנוגע לפרשות סביב שרון אין שתיקה רועשת,שינוי די ברורה היתה בכך שהיא ממתינה לדבריו של מזוז אם תיהיה הגשת תביעה שינוי לא תיהיה חלק ממשלתו של שרון. לסיכום אני חושב שעד הבחירות רבים ישנו דעתם כשהתמונה תתבהר יותר ונזכיר להם את ההסגים של שינוי שהם בקלות שוחכים אותם ולוקחים אותם כמובן מאליו. (במקרה הגרוע שאני מקווה שלא יקרה שינוי תחלש ש"ס תיהיה שוב בממשלה ותזכיר למי ששכח בדיוק ממה שינוי שמרה עליהם )

אז בעצם שינוי ממתינה עם הראש בחול.

בעניין שכר הלימוד זו חוכמה קטנה לבוא ולאמר שבגלל שינוי לא היתה עליה. שינוי הייתה צריכה להילחם על ההורדה. הרי מחר יבוא ראש הממשלה ויאמר "ממחר לא מתגייסים כל חובשי הכיפות". יבואו אנשי שינוי, ילחמו ויאמרו "הנה, הצלחנו בגיוס הכיפות הסרוגות, אבל בני הישיבות לא יגויסו" משמע מריעים את התנאים עוד יותר ושינוי באה להציל את המצב ולמעשה רק מחזירה את המצב לקדמותו. לא זו הדרך שאני רואה לנגד עיני. ועוד דבר. מפלגה שראשה הוא שר המשפטים לא יכולה לשבת בשקט זמן רב ולהמתין לדברי היועץ המשפטי בעניין שרון. האם מזוז הפך לדובר שינוי? האם ללפיד אין דעה בנושא? לא ביקשתי שישפוט את שרון אלא שיביע את דעתו ולא ישב בשקט בפינה ויתן למישהו אחר לעשות לו את העבודה.

למעלה